Всичко за етеричните масла -тема 2

• 44 367
  • 393
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Аз се включвам пак с малко глупав въпрос ... кога сменяте течността в дифузера? Например вчера пусках 300мл вода с 3к чаено дърво и 3к лимон. Днес в дифузера си стои почти цялото количетво. Това изхвърля ли се, за да се накапе пак или може да се пуска и днес същото?

Имам дифузер от 500 и 150 мл. Обикновено и в двата пълня около 100 - 150 мл, които се дифузват за около 1,5 - 2 часа, защото не знам кога ще ги ползвам пак. Обикновено ако остане няколко дни една и съща течност и започва да има лек дъх.
Но все пак си мисля, че в рамките на 24-48часа не е проблем да се използва една и съща течност.

Отделно от това има смеси, които са подходящи за сутринта и през деня, които са енергезиращи, събуждащи и за по-лесна концентрация и други смеси, които са за успокоение и по-дълбок сън, които са подходящи за вечерта.

# 166
Здравейте, от скоро се зарибих и аз по етеричните масла и сега искам да си купя арома дифузер. Какво бихте препоръчали?

# 167
Здравейте! И аз скоро заредих шкафа с няколко поръчки масла. Много се зарибих и имам голяма надежда в тях, макар че още нямам резултати. Обърнах се към тях като последна мярка срещу болестите, които синът ми хваща и развива от яслата. Надявам се или по-малко да боледува или по-бързо да оздравява. Или и двете Simple Smile
Засега съм ги ползвала малко, когато той вече беше много болен и не помогнаха. Но сигурно защото беше късно за тях.
Днес мъжът ми, който като повечето мъже сигурно е доста скептичен, много го заболя глава. Пи хапче моментално и не му мина. Аз почти доволна, защото ще имам шанс да му докажа как действат маслата, го намазах хубаво, с масаж, по чело, слепоочия, врат и горната част на гръбначния стълб със смес от тамян, deep blue и мента. Но не му помогна Sad((  изобщо не го облекчи.
Та искам да попитам тук жените, които не са дистрибуторки на Дотера - има ли ефект при вас за такива неща - главоболие и вируси от ясла Simple Smile

# 168
Ефект от кое? За главоболие има десетки втзможности на избор. Просто не се отнасяйте към маслата като към хапчето, макар да е все химия Simple Smile.

# 169
Ефект от кое? За главоболие има десетки втзможности на избор. Просто не се отнасяйте към маслата като към хапчето, макар да е все химия Simple Smile.

Написала съм - ефект при главоболия и яслени вируси Simple Smile досега тези неща съм се опитвала да боря малко. Иначе благодаря за коментара, но той освен, че  се  поучителен не ми помага много:)

# 170
Написала съм ясно - изброените две възможности дават резултат при някои, при други - не. Което не означава, че есенциалните масла не са ефективни при главоболие и яслени вируси. Поучително - да, както казах, това не ви е хапче, а да превъзпиташ имунната и ендокринната системи и да постигнеш функционално единство на всички органи е висше медицинско изкуство и понякога се налага да търсим съчетание от възможности, в едно с промяна в начина на живот и мисленето.
Дъщерите ми са обучени да си помагат изцяло с ароматерапия при различни неразположения. У нас е аромааптека обаче, с което надявам се да съм по-ясна, че не няма как да пробвате две масла и да решите, че не става, щом твърдите, че сте “зарибена”.
Simple Smile

Последна редакция: пн, 31 окт 2022, 08:53 от Дренка

# 171
  • София
Как използвате маслото от евкалипт и подходящо ли е при деца на 3 години? Малко объркваща информация намерих дали за дете на тази възраст може да се дифузира

# 172
  • Бургас
Според мен маслата са за превенция и евентуално ако се хване в началото на разболяването трябва да се направи много настоятелна  "атака" заедно с всички други познати методи като загряване, разтривки, чай и т.н.

# 173
  • София
Здравейте! И аз скоро заредих шкафа с няколко поръчки масла. Много се зарибих и имам голяма надежда в тях, макар че още нямам резултати. Обърнах се към тях като последна мярка срещу болестите, които синът ми хваща и развива от яслата. Надявам се или по-малко да боледува или по-бързо да оздравява. Или и двете Simple Smile
Засега съм ги ползвала малко, когато той вече беше много болен и не помогнаха. Но сигурно защото беше късно за тях.
Днес мъжът ми, който като повечето мъже сигурно е доста скептичен, много го заболя глава. Пи хапче моментално и не му мина. Аз почти доволна, защото ще имам шанс да му докажа как действат маслата, го намазах хубаво, с масаж, по чело, слепоочия, врат и горната част на гръбначния стълб със смес от тамян, deep blue и мента. Но не му помогна Sad((  изобщо не го облекчи.
Та искам да попитам тук жените, които не са дистрибуторки на Дотера - има ли ефект при вас за такива неща - главоболие и вируси от ясла Simple Smile

Имунитета при децата се изгражда бавно и постепенно и зависи не от това с какво лекуваме, а с цялостния начин на живот и закаляване.
Когато децата тръгнат на ясла, най-напред изцяло им се променя режима и това води до много голям стрес, което силно намалява имунитета. Отделно е срещата с градинските вируси и бактерии, които толкова са мутирали, че често бутат цялото семейство.
За да боледуват децата по-малко, по-нарядко и да оздравяват по-бързо, за мен има няколко опорни точки
1) достатъчно сън и почивка
2) добра храна и много плодове и зеленчуци
3) възможно най-много врееме прекарано на вън, движение/спорт + закаляване (няма зиме/лете - навън и то възможно най-леко облечени). Ако видех едно дете на двора по къс ръкав, а всички други по якета - бях сигурна че е синът ми. Щерката се къпе в морето (Варна) на Гергьовден.
4) не прекалявайте с медикаментите при болест - оставяйте температурата - тя помага организмът да се бори, давайте течности, не насилвайте за храна. Децата ми са на 9 и 16 г, малката никога не е пила антибиотик и температуро понижаващо, баткото - само веднъж антибиотик и 1-2 нурофен. В началото боледуваха сериозно по 1 седмица, спяха почти по цяло денонощие, температура са поддържали по 3-4 дни, после боледуванията станаха по 4-5 дни, после по 2 и минаваха неусетно. Сега им теква носът по два пъти в годината и това е.
Тук основно съм на принципа, колкото по-малко се намесвам с медикаменти и процедури - толкова по-добре - организмът/имунната система/ се научават да се справят сами. Да, като са малки децата е много плашещо и стресиращо, но спокойното отношение помага в дългосрочен план.

Иначе маслата ги открих преди 2-3 години и почти не съм ги ползвала, когато са били малки.

Последна редакция: ср, 02 ное 2022, 18:59 от pkrassimira

# 174
  • София
Как използвате маслото от евкалипт и подходящо ли е при деца на 3 години? Малко объркваща информация намерих дали за дете на тази възраст може да се дифузира
Има видове евкалипт. Евкалипт радиата го дават по-подходящ за дечица. Аз гледам  да съм по-пестелива с евкалипта така или иначе.

# 175
Защо сте по-пестелива?

# 176
Напълно подкрепям pkrassimira. Този подход работи безотказно. Всички лекарства увреждат малко или много чревната флора (80% от имунитета били в червата), ограбват от тялото витамини и микроелементи. При боледуване е важно и много гушкане и телесен контакт (ако детето позволява, разбира се). Човек не трябва да се оставя да го водят паниката и страхът, а обективно да наблюдава състоянието на детето си и да се намесва само ако наистина е наложително. Температура може да се сваля не само с медикаменти, но на мен така и не ми се е налагало да свалям. Личната ми (психологическа) граница е 40 градуса, но детето обикновено се спира малко под нея. Grinning

# 177
  • София
Напълно подкрепям pkrassimira. Този подход работи безотказно. Всички лекарства увреждат малко или много чревната флора (80% от имунитета били в червата), ограбват от тялото витамини и микроелементи. При боледуване е важно и много гушкане и телесен контакт (ако детето позволява, разбира се). Човек не трябва да се оставя да го водят паниката и страхът, а обективно да наблюдава състоянието на детето си и да се намесва само ако наистина е наложително. Температура може да се сваля не само с медикаменти, но на мен така и не ми се е налагало да свалям. Личната ми (психологическа) граница е 40 градуса, но детето обикновено се спира малко под нея. Grinning

100 % съпвада с моето виждане. И за гушкането също и телесния контакт, и за спокойната майка, която не се оставя на паниката. И за минималното количество лекарства, пък били те и ЕМ - въпреки че са природен продукт ЕМ са много силни и въобще не са безобидни.
И моята психологическа граница е 40 градуса, няколко пъти са малката е вдигала 39,7-39,8 но това е било много много отдавна. По едно време дори се молих да вдигат температура, тогава всичко отшумяваше по-бързо и без много сополи, кашлици и усложнения.

Иначе майка ми е медицинска сестра и е голяма паника, когато стане въпрос за детски болести. Един път й бях оставила детето на около 3-4 години. Обажда ми се, че му е лошо, че го боли главата и т.н. Казвам й: дай му топъл чай, сложи го да ляга и го гушкай. А нейната реакция беше - е как ще лекуваш болно дете с ГУШКАНЕ (тук вече беше изпаднала в истерия). За това й бях оставила едно шишенце с капкомер пълно с вода, като й бях казала, че това са специални капки правени от докторката ни и да дава на детето като му е лошо. И си казвах - това е лекарство за бабата, а не за детето (много ме беше страх да не го натъпче с антибиотици зад гърба ми).

Що се отнася за евкалипта - трябва да се внимава при деца и хора, склонни към астма, когато се дифузват.
Наистина Евкалипт радиата е по-мек от Евкалипт глобулус.
Аз пък най-харесвам Лимонов Евкалипт, него го използвам за следната формула против болки в гърлото, ангина и кашлица:
В 10 мл базово масло:
1 к чаено дърво
1 к мащерка (ако е за деца най-добре мащерка с линалол, защото е най-мека
1 к лимонов евкалипт
Маже се на гърлото и горната част на гърлото, и на гърба, където е горната част на белите дробове, по няколко пъти на ден.
Свекърва ми имаше гнойна ангина, която с мазане с тази смес мина за 3 три дни

Последна редакция: пт, 04 ное 2022, 15:37 от pkrassimira

# 178
Благодаря много!
Иначе и аз живея и гледам детето си по същия начин. Храня го по система за здравословно хранене, без да изпадам в крайности. Но например не яде почти никаква сол. Аз не соля, но все в някои продукти има сол, дори в купеното кисело мляко. Но малко сол е нужна...готвя му откакто яде, не яде купена храна почти никога....плодове и зеленчуци изключително домашни от наши си градини. И тн, да не изброявам още, че ще ви отегча. Прекарваше преди яслата по цял ден навън, защото без това вкъщи не го свърта. Но в яслата  не ги изкарват!!! Simple Smile от малък е на режим за съня и спи много и си ляга рано вечер и си спи следобяд много и тн. Но ето че в яслата не спи още добре. И в комбинация с големия стрес от отделянето, който преживя поне...и със сблъсъка с новите вируси, той се срина.
Сега с нови сили продължаваме всички напред.
Иначе аз не се стресирам изобщо от това, че е болен, а защото сме с бебе на 2 месеца и неговото боледуване води до всевъзможни усложнения Simple Smile тъпото е, че реално трудно му давах гушкане, защото бях закачена за бебето. Дано занапред стане по-лесно.

А защо казвате, че не са безобидни маслата? Търсех информация в Интернет за и против. Но базирана на проучвания, не на рекламни послания или недоказани хипотези.  Не намерих почти нищо.

PS и двамата ми родители са лекари вярващи сляпо в лекарствата и традиционната медицина.  И 37 градуса да вдигне искат да давам веднага нурофен Grinning нищо, че много добре знаят какво е температурата и че не трябва да се сваля поне до 38.8 при деца. Аз също до 39.9 държа иначе (ако детето не страда от нея) и е чудесно да видиш как за 1-2 дни изпепелява вируса.

Последна редакция: нд, 06 ное 2022, 09:51 от bubanka

# 179
Като тръгнат на ясла започват да боледуват от стреса. Като се адаптира ще спре. Дъщеря ми до 2г беше буледувала веднъж и то обикновената хрема и кашлица, а баткото е носил градински вируси, но и той боледува два пъти в годината. Бях направила пътека до докторката, която все ме успокояваше, че си е добре детето и че много добре знам, че като се адаптира ще се оправи, тя тръгна ноември на ясла. Обаче в яслата не я искат, защото от време на време кашляла, а си ядеше и спеше там, но е палава. Трябваха и около 2м да се адаптира напълно. После вдигнаха ръце от нея. Другите болни, моето здраво и на ясла. Започнаха да питат какво му давам, че да е здраво, ами нищо не му давам, просто детето си е здраво. Не е изнежено.

Общи условия

Активация на акаунт