вашите 2 годишни дечица играят ли на PC

• 6 997
  • 135
  •   1
Отговори
# 60
До негативно настроените мами:

Не би ли се струва, че ако не му се разрешава на едно дете да ползва компютъра под някаква форма ( ние в началото му давахме клавиатура и мишка и дори без монитор той си щракаше) то няма като по отрасне - на 5-6год. да не може да го отлепиш от екрана на монитора!? Аз съм виждала такива случай! Още повече че в къщи направо прескачаме компютърни части и компоненти Laughing  Laughing  Laughing и е невъзможно да не прояви интерес. Това не означава че само гейми, понякога дори не му обръща внимание,понякога иска само анимации, а понякога някоя игра.
Всичко е до среда, ние в къщи сме с два и като стане достатъчно голям и може да работи задоволително ще имаме и трети Hug

# 61
  • Bristol
На 2 годинки синът ми получи подарък от вуйчо си CD Червената шапчица. На 2 и половина свободно можеше да играе на нея и да контролира мишката  Peace
Вече почти на 10 не само играе стратегически игри, с които аз не бих се справила, но ползва текстообработващи програми и търсачки в нета, участва и във форум. Според мен това е бъдещето  Peace

аз мисля, и съм абсолютно убедена в това, че на дете под 10г, комп не му е нужен. няма такава потребност, която да развива някакви умения за работа с комп.
Аз пък не мога да си представя дете на 10, което не може да ползва интернет, а какво остава за компютър!

Последна редакция: вт, 14 ное 2006, 00:48 от м_е_р_и

# 62
Дъщеря ми играе на РС-то от 2 годишна. Нещо не мога да разбера какви са аргументите на майките, които са против компютърните игри? newsm78 Не виждам лошо в това, особено като се има предвид, че има страшно много образователни игри.

# 63
  • Варна

Off: може ли някой да ми каже каква е тази Baby TV, че се заинтригувах

Цифрова телевизия с предавания и филмчета, подходящи за около 2-3 годишна възраст. Приятна музика, плавни движения, меки цветове - много е добра. Показва деца в различни дейности и различни ситуации - примерно "готвят", играят с топки и т.н. Самите предавания целят езиково обучение (на английски е), познаване на цветове, форми и т.н. Има я в цифровите пакети на кабелните телевизии.

О-ооо, това е телевизията на Вики!!!  Laughing

Наистина е много добра, не е като само да зяпа филмчета, а е обучаваща, развиваща и т.н. И въпреки че е на неразбираем за нея език - всичко разбира! Че чак и понякога повтаря след гласа зад кадър думи на английски....  hahaha

М/у другото, който е със сателитна чиния, може да си променя езика на този канал - може да е на френски, немски и мн.други.... ама пак са неразбираеми за децата...  Confused

# 64
.... ама пак са неразбираеми за децата...  Confused

Naughty

# 65
  • Варна
.... ама пак са неразбираеми за децата...  Confused

Naughty

Какво?  Rolling Eyes

# 66
# 67
От около месец Деси сяда на лаптопа, знае, че там има музика /свалила съм и в една папка детски песни/, знае, че има чат-програми /разбирай отваря прозорци и знае, че си пише с еди кого си, пращайки му буквички или картинки/, че има папки със снимки, знае за сайта на Барби /който нарича стаята на Барби/ и разбира общата идея къде като кликнем какво става, във Winxclub най-много я кефят клипчетата, в dechica.com основно търси приказките, понякога рисуваме заедно, знае че аз и татко и си имаме наши занимания на компа, наясно е, че има мишка, която командва парада при боравенето и клавиатура, откъдето идват цял куп други "вълшебства".

Разбира се знае и копчето за пускане и спиране. Напоследък се учим, че не се използва хаотично  Laughing.

Радвам се, че очевидно и е интересно и е в час и с тази технология. Смятам да я поощрявам.

# 68
  • Варна

Аз за езика говорех.... че чуждият език е неразбираем за нашите деца ( поне за моето).  Simple Smile

# 69
Е, добре, не мисля, че е толкова страшно, че децата сядат рано на компютъра, защото времето ни е такова и те това виждат от нас.
Моят син още като проходи започна да се разхожда с играчки на ухото, както прави баща му, който постоянно говори професионално с хора от чужбина и има навика да се разхожда докато го прави  Laughing Какво да направя като моят мъж много често се прибира и продължава да работи вкъщи, праща мейли от леглото и т.н. - това му е работата, с която дори и да не дава най-добър пример на детето, успява да осигури приличен живот на семейството си. Не ми се иска детето да се претоварва с каквото и да било и гледам поне доколкото мога разумно да му контролирам интересите без забрани и заплахи.

# 70

Аз за езика говорех.... че чуждият език е неразбираем за нашите деца ( поне за моето).  Simple Smile

И аз за него де, но е дълго за обяснение...  ooooh!Кики29 може и да ми помогне  Hug

# 71
  • Bristol
Вие си мислите, че не разбират Wink Като попивателни са!

# 72
Моят не толкова, но имам клиентче на година и осем, което цар с мишката.
Не знам майка му дали го пуска пред компютъра, сигурно да, но моята мишка в центъра много я уважава.

# 73

И аз за него де, но е дълго за обяснение...  ooooh!Кики29 може и да ми помогне  Hug

Wink Sunglasses

# 74
Сещам се за един виц
Дете, играещо си на РС, пита майка си: "Мамо, какво означава Format C:/ complete?"  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт