Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 19

• 45 857
  • 755
  •   1
Отговори
# 330
Официално и на мен ми назначаваха д димер, фибриноген и АПТТ, но гледаха само д димер даже. Аг само поглеждаше дали е ниско и казваше Ок, другуте не ги отразяваше. Явно той е най - важен. Иначе да, малко объркано са написани качените  резултати на Дарлинг и аз се пошашнах първо.

# 331
Момичета, някоя от вас изследвала ли lupus sensitive apTT , вижтам че резултата ми е нисък, знаете ли какво означва?

# 332
Дарлинг, според мен трябва да си на терапия. Както са ти писали има грешка в разчитането - писали са ти рисковете за фактор 2 протромбин, а ти си хетерозигот по фактор 5 Лайден, който също е високорисков и в комбинация с хетерозигот по Паи и влошения ти кръвоток съм сигурна че трябва да си на инжекции. Ако АГ не ти ги предписва отиди на хематолог, но не губи време. Аз също съм хетерозигот по същите фактори, но имам и още, обаче знам че се води двоен хетерозигот в твоя случай, което не е като хетерозигот - получава се натрупване. Не знам дали успях да го обясня добре, но не губи време! Стискам палци 🤞Flowers Four Leaf Clover

# 333
Много ви благодаря момичета! 💛
В понеделник съм на преглед при моята АГ и ще го коментираме (д-р Атанасова от Токуда, мисля че съм чела, че следи и бременни с тромбофилия, имате ли информация?), надявам се да ми назначи терапия, но може би трябва да потърся и мнение от хематолог, щом казвате.
Освен това имам и задъхване, и запъхтяване при качване по стълби например още от 2-ри месец, което сигурно има общо с тромбофилията?

Проблема с кръвотока идва от тук:

Как е положението с кръвотока според вас?

Направо се чудя как ли е издържало това бебе до сега… А най-големият ми страх в момента е, че това е изследване от 07.03., което стана готово чак днес, първо ми бяха направили нещо с кръвта, давах пак, после получих смс с име и парола от Геника, накрая получавам резултатите от Cellgenetics. Безкрайно разочарована съм от Марковс за това, че изгубих 1 месец от тогава до днес, вместо да приложа терапията още тогава… моля се всичко с бебчето да е наред и да не съм закъсняла 🙏😣

# 334
Според мен звънни бързо за час за хематолог. Има доволни от тази в Токуда, може би се чака по - малко, защото при Паскалева ще чакаш доста. В общи линии важното е някой да ти изпише дозата нмх по-скоро. Аз ходих във Вита, колкото да ми дадат терапия, защото има часове от днесс за утре, пък после ходих при Паскалева (просто идея за най - бързо)

# 335
Не е страшно, според мен тези стойности са на ръба на нормата, не случайно пише леко повишена резистетност. Бебето ви ще е добре, кръвотокът през първия триместър и без това по правило не е много добър. Няма страшно! Не знам за Атанасова, но вървете и при добър хематолог - аз препоръчвам Паскалева - звъннете веднага, за да си запази азит час за след около две седмици. Според мен по-добра няма. 
В понеделник съм на преглед при моята АГ и ще го коментираме (д-р Атанасова от Токуда, мисля че съм чела, че следи и бременни с тромбофилия, имате ли информация?), надявам се да ми назначи терапия, но може би трябва да потърся и мнение от хематолог, щом казвате.
Освен това имам и задъхване, и запъхтяване при качване по стълби например още от 2-ри месец, което сигурно има общо с тромбофилията?

Направо се чудя как ли е издържало това бебе до сега… А най-големият ми страх в момента е, че това е изследване от 07.03., което стана готово чак днес, първо ми бяха направили нещо с кръвта, давах пак, после получих смс с име и парола от Геника, накрая получавам резултатите от Cellgenetics. Безкрайно разочарована съм от Марковс за това, че изгубих 1 месец от тогава до днес, вместо да приложа терапията още тогава… моля се всичко с бебчето да е наред и да не съм закъсняла 🙏😣

# 336
И аз съм за Паскалева - добра е и работи с бременни, но час се запазва за месец напред така че по-добре да се обадиш по-рано. Иначе аз Атанасова съм чела само хубави отзиви, проблема е че са ти забавили резултатите Frowning1 Но всичко ще е наред не се притеснявай 🤞Flowers Four Leaf Clover

# 337
Има ли проблем когато се сменят инжекциите понеже си ги намирам много трудно и каквото има това си вземам.

# 338
Darling кръвотокът е добре за седмицата, в която е изследван, предполагам първи скрининг. Моите показатели бяха същите, бях на НМХ и ми включиха аспирин, по-скоро като застраховка.
Задъхването няма общо с тромбофилията, нормално състояние при бременни още от началото, заради увеличения обем на кръвта.

Не се паникьосвай, но си запази час за хематолог, защото високорисковата мутация си високорискова мутация.

# 339

Darling, първо се успокой. Изследванията за тромбофилия не са задължителни и има хиляди жени родили без да знаят за тромбофилии. В понеделник АГ ще ти даде терапия която можеш да консултираш с хематолог. Всичко ще е наред!

# 340
Отново много ви благодаря, момичета! Помогнахте ми и с резултатите, и съвети, защото за един напълно незапознат човек, който се чуди “от тук на къде” това наистина е важно, а също открих и успокоение. Златни сте! 💛

# 341
Момичета препоръчайте ми он Варна доктор който разбира и следи тромбофилията.

# 342
До всички момичета с инвитро. От кога започвате да пиете аспирин протект и да слагате нмх преди трансфер. Имам изписан аспирин протект през ден преди трансфер, но не знам кога да го започна.  Предполагам когато ми включат прогестерона. В деня на траснфера поставяте ли си нмх и кога?

# 343
НМХ след обяд в деня на трансфера, аспиринът два дни след това. Като при мен аспиринът го спряха в 5 г.с. защото прокървих и го включиха пак след първия скрининг.

# 344
НМХ след обяд в деня на трансфера, аспиринът два дни след това. Като при мен аспиринът го спряха в 5 г.с. защото прокървих и го включиха пак след първия скрининг.
А като ви включиха прогестерон преди инвитро не взимахте ли нещо кръворазреждащо?

Общи условия

Активация на акаунт