Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 19

• 45 821
  • 755
  •   1
Отговори
# 465
  • Sofia
... не разбирам защо трябва да е до 12 гс, но така или иначе поне е насока да се почне с НМХ,
Предполагам, че е казала започването да е до 12гс (не по-късно), защото с напредването на бременността и кръвта започва да се сгъстява все повече. Някои специалисти са на мнение, че тромбофилията рядко създава проблеми още в началото.

Когато отидох при Паскалева преди да забременея, ми даде рецепта за НМХ само за мое спокойствие, като ми наблегна, че тромбофилията създава проблеми по-късно.

За разлика от нея Лисичков ми каза, че трябва да започна терапия от положителен тест.

Последна редакция: ср, 13 апр 2022, 17:48 от Brin de muguet

# 466
Здравейте! Реших да пиша за д-р Кондева. Имах записан час за нея за утре (с направление от АГ). Чаках часът от 2 седмици, но днес ми се обадиха от Вита, че д-р вече не приема пациенти с направления?! Не мога да повярвам що за безотговорно поведение… да чакаш часът си за преглед 2 седмици, да си описал, че става въпрос за “бременна с тромбофилия” и да ти се обадят предният ден да отменят часа или да попитат ще си платиш ли за платен преглед… Нямам думи за безотговорността на докторът и болницата!

И в този ред на мисли… има ли кого да ми препоръчате за по-експресен час, защото направлението ми ще изтече…
Знам за добрите специалисти описани на 1 стр., но те едва ли имат часове скоро и се чувствам в безисходица… не, че не мога да си платя един преглед, но не е честно, а и искам да се възползвам от направлението след като го имам.

# 467
  • София
Тоест АГ би трябвало да го изпише по негова преценка.
Сигридов ми обясняваше, че има други мутации, които изискват терапия най-вече с Аспирин и не толкова с НМХ, но това не било моя случай.

Точно Сигридов ме следи мен и ми контролираше терапията,но е факт,че доста си промени тезите в последните години.Синът ми е на пет години 🙂
 Аспирин Протект пиех до зачеването през ден (от овулация до цикъл).При положителен тест почнах с инжекциите и така до края.

# 468
Момичета, тъй като именно тук получих първата и най-подробна информация за моите резултати и то напълно безплатно, сега считам за редно да ви разкажа как протече онлайн консултацията при д-р Кондева, която тук ми препоръчахте. Ами не ме разбирайте погрешно, разбирам, че тя е медицинското лице, а не вие и че "всеки сам си преценя" на кого да вярва, но при моите мутации:

Ми се струва много вяло и несериозно срещу. 30 лв да получа следния отговор:

За разлика от нея, още с първият ми въпрос тук ми беше подробно разяснено коя мутация каква е и какво е стандартното лечение, и то не включваше само фракси, затова не мога да ѝ се доверя на 100%.
Зададох и допълнителни въпроси, но ми се струва сякаш и вадя думите с ченгел. Оставям това тук, за други момичета, които се чудят за онлайн консултация при нея.

Моят съвет е когато забременеете, да посетите Аг рискова бременност, който първо ще ви прегледа и след това ще даде насоки.

Говоря от личен опит, защото аз също съм със тромбофилия, но започнахме терапия чак в 14гс, първо с Аспирин, и от 16гс- и НМХ.
Когато се проследява от кварифициран АГ такава бременност, всичко е Ок.

Така нагледно отстрани няма как да се доверите, но все пак вие си преценяте.

# 469
Момичета, моля за съвет- бременна съм в 28 г.с. и всеки месец пускам контролни кръвни изследвания. Изследвала съм 4те основни гена за вродени тромбофилии и нямам мутации. За пръв път днес си добавих и Д-димер по мое желание и ме очуди високият резултат, който е висок дори за през бременност. Според вас това изисква ли допълнителна консултация и релевантен ли е резултатът предвид гестационната седмица. Останалите показатели са ок, стойностите им не са мърдали последните няколко месеца. ПКК, урина са без значителни отклонения, оплаквания нямам никакви.

# 470
  • София
Точно 2 страници по-назад обсъждахме. Референтните стойности за бременни са различни. Четете първа страница на темата.
На първа страница на темата има подробна информация, включително референтните стойности по триместри.
https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm

# 471
Mexicana, според Паскалева нормата в трети триместър е до 2,1. Но въпреки това е хубаво да се консултираш с АГ дали няма да ти добавят някой аспирин или натаспин.

# 472
Точно 2 страници по-назад обсъждахме. Референтните стойности за бременни са различни. Четете първа страница на темата.
На първа страница на темата има подробна информация, включително референтните стойности по триместри.
https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm

Да разбира се, прочела съм я, просто в случая стойността е извън  дори тези за бременни и се зачудих.

# 473
Здравейте, тази вечер смених фраксипарина с Оскапар. Чела съм, че уж е по-изчистен и не създава зачервявания и синки обаче доста ме заболя след слагането. Това нормално ли е или е някаква реакция? Също така ми беше трудно махането на предпазната капачка има ли някакъв по-лесен начин?

# 474
Здравейте, тази вечер смених фраксипарина с Оскапар. Чела съм, че уж е по-изчистен и не създава зачервявания и синки обаче доста ме заболя след слагането. Това нормално ли е или е някаква реакция? Също така ми беше трудно махането на предпазната капачка има ли някакъв по-лесен начин?
Аз съм с Оксапар от месец-два. Също понякога когато вкарвам лекарството след това ме боли. Мислех си, че е от това че инжекцията беше студена,но уви и про стайна температура ме боли. Поне е за кратко и съм много по доволна от фракси. С него ми бяха станали бучки и нямаше къде да бия. С Оксапар не са ми се получавали. С капачката имам същия проблем, дърпам, дърпам и не ще 😀 ( понякога се получава и някакъв вакум и излизат няколко капки от лекарството)

# 475
И аз имам същите наблюдения - откакто смених с Клексан ме боли повече при самото инжектиране и по-често, понякога трябва да стисна зъби, докато я бия, но пък бучките са по-малко наистина. И от други момичета съм чувала че Клексан боли при самото поставяне, не знам от какво идва разликата

За капачката - първо обръщам инжекцията с иглата нагоре, за да не се засмуква и изтича лекарството от вакуума, и после леко развивам на едната и другата страна, дърпайки лекичко отгоре, т.е. постепенно издърпвам капачката и така не губя течност, иска повече търпение от Фраксипарина, но пак си има "цака".

# 476
Като писахте сега за бучките и синините, понеже постоянно чувам, че се появяват на всички… всъщност от какво се появяват?
Аз откакто съм започнала да слагам Фраксипарина нямам нито една бучка, не ме боли след това, нямам дори синини. Е, не съвсем, понякога имам синичко, но то е само 1-2мм и изчезва за 1-2 дни, а друг път изобщо не си личи къде съм слагала иглата. Общо взето мога да си слагам инжекциите дори една до друга без проблем.
Започвам да се чудя аз ли нещо не правя както трябва, защото до сега все за синини и бучки чета и виждам на приятелки, а аз нямам 🤷🏼♀

# 477
Първия месец и на мен ми действаше добре Фраксипарина, но след това се появиха въпросните бучки. Започнаха и да сърбят. Обясниха ми, че е алергична реакция и много момичета я получавали и то точно към Фраксипарин, защото не бил толкова изчистен като състав.

# 478
Относно фраксипарина на мен като ми назначиха терапията с Фракси или Клексан ми казаха ако мога да си намеря Клексан, тъй като Фракси предизвиква повече алергии

# 479
В началото и аз нямах проблеми, появяват се после, получават се кръвонасядания , когато се натрупа фраксипарин в тъканите, след някой друг месец в повече при мен 3 месеца почна и алергичната реакция. Но може и да имаш късмет и да не се налага смяна

Общи условия

Активация на акаунт