Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 19

• 45 798
  • 755
  •   1
Отговори
# 495
Кръвните ви са ок. Но пък никога не се знае кога ще се прояви мутацията.  Но пък може да ви предпишат нещо продфилактично - Аспирин/натаспин поне. Ако все пак решите, препоръчвам Паскалева пред Станева, макар да има голям риск и тя да каже че няма нужда от терапия, но не съм сигурна..
Здравейте,

С мутация PAI 4G/4G и MTHFR 677, както и ACE D/D.
Имам две успешни бременности, с деца, родени на термин, без усложнения. Не съм била на терапия досега. В момента съм 23та седмица, отново без терапия, след консултация с д-р Тончев.
Кръвотокът ми е ок.
д-димер 170 (0-200),
аПТТ 33.2 (27-42),
фибриноген 2.33 (1.8-4.5),
протромбиново време в секунди 18.20 (11-18) и
протромбиново време 53.1 (70-130).

В колебание съм дали да си направя още една консултация в Паскалева или Станева, че все пак ми е притеснено.
Благодаря! Имам час за Паскалева утре сутрин, дано да успея да се добера навреме, че с този трафик....

# 496
Момичета, за час при проф Паскалева казвате ли, че сте бременни (ако сте), за да ви дадат по-раннен час? Днес хич не се усетих и ми дадоха чак за 17 май. Това ще ми е първи преглед при хематолог, до сега съм се консултирала само с имунолог, генетик и АГ (разбира се), но вече имам + тест и ми се ще да я видя от рано.

# 497
Мен ме питаха дали съм на терапия и дали съм бременна, обаче като цяло чувам че часовете и вървят за след месец.

# 498
На мен ми дадоха след около седмица някъде. Но аз съм бременна, без терапия, не знам има ли значение.

# 499
И мен ме питаха,  бременна съм, но пак часът ми след 4 седмици. Уж обещаха, ако се освободи час да ми се обадят, но не вярвам..
Преди година небременна пак чаках към 3 седмици.
Според мен дават наред и ако на някоя е по-рано, евентуално да се е освободил по-ранен час.
Друго, ако ми е спешно, записвам час и после звъня периодично да питам за по-ранен..Обикновено имам късмет..

# 500
Момичета, тези от вас, които са били на Клексан 0,6 след раждането дали са ви намалили дозата на 0,4 или са ви оставили на 0,6?

# 501
Момичета, моля за съвет- Предписаха ми превантивно в 28 г.с Натаспин / Предполагам H, не Контрол, защото не беше уточнено на рецептата/ по 1 заради завишен Д-димер. Нямам мутации по 4те фактора за вродени тромбофилии и не приемам НМХ или АП.  Как ви се отрази приемът му и кога е най-добре да се приема- пия доста добавки и вече ми е трудно  да ги комбинирам. Забелязахте ли някакво подобрение т.е. занижение на д-димера след прием на настапин и спирахте ли го преди контролни изследвания?

Имах една опаковка останала от преди да забременея и пих 1 хапче,после обаче се загледах, че в нея дозата натокиназа е била 160 мг, а сега са по 100 мг/таблетка. Имате ли идея дали има други промяна освен дозировката и само това ли е било причината да изтеглят старата опаковка?

Последна редакция: ср, 20 апр 2022, 01:38 от mexicana___

# 502
Мацки, малко страничен въпрос, но къде преглежда Паскалева? По телефона ми обясниха май в ляво от бариерата на паркинга, но дамата изключително много бързаше и ми затвори преди даже да разбера, че ми обяснява къде е кабинета...

# 503
Мацки, малко страничен въпрос, но къде преглежда Паскалева? По телефона ми обясниха май в ляво от бариерата на паркинга, но дамата изключително много бързаше и ми затвори преди даже да разбера, че ми обяснява къде е кабинета...

Ето от тези стълби се влиза, качваш се на третия етаж, отделението по Клинична лаборатория, заключено е по принцип, но се звъни на звънец и ти отварят. Забравила съм кой номер и беше кабинетът, но не са много в това отделение и и пише името на вратата. Има пейка пред него.

# 504
8ми, ако не се лъжа, забравих. Тя излиза и кани хората.
Аз ходих вчера, прегледът мина супер бързо. Каза ми да си продължавам без терапия и така.

# 505
Момичета, тези от вас, които са били на Клексан 0,6 след раждането дали са ви намалили дозата на 0,4 или са ви оставили на 0,6?
Оставиха ме на 0.6, даже изрично попитах казаха че си продължавам и не се променя дозата. Просто биеш още 20 дни например и спираш това е, без промяна в дозата

# 506
Оставиха ме на 0.6, даже изрично попитах казаха че си продължавам и не се променя дозата. Просто биеш още 20 дни например и спираш това е, без промяна в дозата
Благодаря 🫶🏼

# 507
  • София
Здравей,
На мен също ми предписа Натаспин др Сигридов заради завишен д димер. Пия го от около 28-29 г.с. Първо пиех по 1 на ден, нямаше ефект, сега пия по 2 и другата седмица ще го изледвам пак. (Сега съм 33 г.с.)
Др Сигридов ми препоръча да го пия рано сутрин - между 4:00 и 7:00 сутринта най-добре се абсорбирал. Държа си го до леглото и при някое от нощните ставания до WC, си го изпивам.

Момичета, моля за съвет- Предписаха ми превантивно в 28 г.с Натаспин / Предполагам H, не Контрол, защото не беше уточнено на рецептата/ по 1 заради завишен Д-димер. Нямам мутации по 4те фактора за вродени тромбофилии и не приемам НМХ или АП.  Как ви се отрази приемът му и кога е най-добре да се приема- пия доста добавки и вече ми е трудно  да ги комбинирам. Забелязахте ли някакво подобрение т.е. занижение на д-димера след прием на настапин и спирахте ли го преди контролни изследвания?

Имах една опаковка останала от преди да забременея и пих 1 хапче,после обаче се загледах, че в нея дозата натокиназа е била 160 мг, а сега са по 100 мг/таблетка. Имате ли идея дали има други промяна освен дозировката и само това ли е било причината да изтеглят старата опаковка?

# 508
Момичета, някоя да е посещавала д-р Таня Михайлова? Мисля за по-скорошен да запазя час при нея, но не знам дали се занимава и с тромбофилии.

# 509
Здравейте, момичета. Пиша и в друга тема, та ако за някой се повтарям,съжалявам.
Бременна съм 17г.с. втора бременност.
Първата родих в35- 36г.с.с изтичане на водите горе долу месец преди термина .Нямаше други проблеми.
6 години по-късно втора бременност. На 32г.съм.
Втори месец прокървьване, откриха ми тромбофилия по 2 фактора.ще напиша кои са. Следя се при Бързашки в Плевен. Изписа ми аспирин кардио или нещо такова, прокървих пак и от тогава съм на Натаспин. Каза, че е рано за инжекции и към 7,8 месец щял да ги включи.
Онзи ден бях на преглед, с лягането получих контракция, стомаха ми стана на топка, предния път също така стана. Междувременно не съм имала оплаквания и контракции. Много съм емоционална, преживявам много нещата и така.
Отделно каза,че вижда завишен IR в дясна маточна артерия. Попитах дали е притесвително....той каза,ако не вдигаш кръвно, не е . А аз имам склонност да вдигам, смисъл до сега не съм вдигала високо,но 130/80 понякога,от притеснение дори мога, а сега като го мисля съвсем. На 12.05 съм при Марков за фетална , каза да чакаме до тогава и той щял да каже какво правим. Притеснявам се, защото пия Натаспин , фолиева, витамини,Магнерод и омега. Но нито ми пуснаха коагулация,  а и до 12.05 ще лудна.
Тромбофилия : хетерозиготен носител Хаплотип 2а тромбоцитен гликопротеин и PAI 1 носител на генотип 4g/4g

Общи условия

Активация на акаунт