Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 19

• 45 796
  • 755
  •   1
Отговори
# 510
Привет. Тъй като от резултата след аборта ми май няма явна причина, искам да попитам дали е възможно терапията ми да е била причината? Тоест АГ ми казваше, че не ми е нужна терапия и като бия нмх излишно се увреждат тромбоцитите?! Първо да кажа, че съм с 5 мутации (4g 4g, Ace, F13, mtrr, mthfr) и според мен отвсякъде съм си за терапия. Но вярно ли е, че ненужната терапия вреди? Аз такова нещо с миналата бременност не съм чела. Напротив - че е безопасно за плода и няма странични ефекти и за майката. Впрочем коагулацията ми беше супер, именно заради терапията според мен. Много си харесвам АГ, разбира от много неща (включително се припокрива с Вецев за много работи), но първата й работа след аборта беше да ми каже, при следваща бременност да обещая да съм без терапия. Вече се чудя дали да не ходя в Токуда при някоя от АГ, които разбират от тромбофилия... Знам, че след аборт всеки търси обяснение, но все пак дълбоко в себе си вярвам, че не е било това причина - нито самите мутации, нито нмх. Обещавам си даже повече да не питам и пиша нищо свързано с тромбофилията ми, тъй като АГ сочи вируса за виновен. Црп 22...ужасна вирусна инфекция. Но ме подразни, че АГ се опита да ми каже, че терапията ми е била вредна едва ли не.

# 511
  • Пловдив
Много съжалявам. Sad

# 512
Паскалева каза, че минималната доза Клексан, която се изписва "за всеки случай" не може да доведе до неблагоприятни последици, освен ако бременната не е с наднормено или поднормено тегло. В най-лошия случай може да ти разредят кръвта и да прокървиш, но тогава се правят нужните тестове и съответно се нагласят нещата.
Вече е друго, ако си имала инфекция, за която изрично кръворазреждащите са вредни или си била на терапия, за която е противопоказно да се комбинира с НМХ.

# 513
  • София
Yan, имала си вирусна инфекция и црп 22. Не знам защо игнорираш непрекъснато този факт, явно ти е трудно да се примириш, че това може да е причина за аборт. Не си измисляй диагнози и причини, търсиш под вола теле. Съжалявам.

# 514
Аз не разбирам защо ЦРП от 22 да е проблем, предвид че има лаборатории, които дават референтни стойности до 20 при бременност, и може да се касае за така нареченото реактивно црп. При сериозни инфекции црп скача доста повече.

Също и не разбирам защо терапията да е била проблем, ако кръвните показатели са били в норма, но в случая бих казала, че проблемът е, че нямаш доверие на въпросната АГ.

Потърси някого на когото имаш доверие и ще ти вдъхва такова с отговорите си и отношението си, защото тромбофилията също е рисков фактор. Може и да не успеят да ти кажат причината. Често може само да се предполага. Не мога да дам съвет за лекар за съжаление.

Може би свестен АГ и добър хематолог в екип ще свършат работа.

# 515
О, аз "предпочитам" причината да е вируса естествено, защото има къде къде по-тежки варианти. Просто не ми допадна мнението на АГ, че едва ли не съм си навредила с нмх. А бях на 0.4. Както и да е, ще помисля за друг лекар за вбъдеще. Аз си имам своя теория защо се случи всичко и намирам логика в нея, но все пак исках да питам възможно ли е при 5 мутации терапията да е "излишна и вредна". Благодаря!

# 516
Аз съм с три мутации - 4G/4G, ACE, MTHFR и според проф. Паскелева е излишна, според доц. Тончев също. Но чак вредна, не мисля.

# 517
Казвате само 5 мутации. Ама колко сте изследвали?
Щото в момента най много 19 може да се изследват в Геника.
И ако си иследвал един разширен пакет - дето обикновено са 5-6 и излезе 3 от тях, не знаеш нищо за останалите.
Има много неизвестни!

# 518
Здравейте, бременна съм в 34та седмица и съм на фраксипарин 0.4 от самото начало. След завишен д димер ме пратиха да изследвам анти ха и резултатът ми е 0,12. Няма референции и нямам идея какво значи това. Някой по запознат може ли да ме ориентира.

Здравейте. И моето е много ниско - 0,17. Бихте ли ми казали какво ви включиха, като терапия? На Клексан съм всеки ден, 0,4. Благодаря.

# 519
  • София
При такъв нисък резултат на антиХа може да се увеличи дозата НМХ. Често това се налага след 24-26гс. Референтните стойности са между 2 и 4.

# 520
На мен при антиХа 0,28 ми увеличиха дозата на 0,6 от 0,4, така че вероятно ще ви я увеличат.

# 521
Между 0,2 и 0,4 са референтните ст-ти, според някои лаборатории между 0,3 и 0,6. Повишаването на дозата има смисъл на фона на повишено кръвосъсирване, ако това е бил поводът за изследване на Анри-ха, сигурно ще качат дозата.

# 522
А случвало ли ви се е да ви де вие свят.....тази нощ малката не спа и се будих и като се завъртях към нея беше някакъв ад  30тина секунди яко виене на свят, чак се изплаших. И така още 3 4 пъти през нощта.
Ниско ми е кръвното от няколко дена и не знам през нощта Дали е било от това ама се паникьосах

# 523
  • София
От ниско кръвно е нормално да ти се вие свят и да ти причернява. Нещо сладичко хапваш и се оправят нещата, без паника 🍀

# 524
Ще задам един сигурно доста глупав въпрос.. днес след поставяне на инжекцията в корема бебето започна адски много да се движи и се притесних дали е възможно да съм направила нещо 🤷🏻♀

Общи условия

Активация на акаунт