Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 19

• 44 330
  • 755
  •   2
Отговори
# 660
Искам да попитам нещо, което вероятно е коментирано много пъти, но откакто чета темата, нямам такъв спомен.
В сряда съм на първи преглед при проф. Паскалева и разбрах, че трябва да сложа инжекцията 4 часа преди прегледа, но исках да попитам как всъщност протичат прегледите?
Отивам на прегледа, коментираме старите изследванията, които вече имам, след което проф. ме изпраща на нови кръвни изследвания, изчаквам да станат готови (вероятно стават на момента), след което влизам отново на преглед и ги коментираме? За колко време става цялото това нещо, или аз нещо не съм разбрала каква е процедурата?

# 661
Искам да попитам нещо, което вероятно е коментирано много пъти, но откакто чета темата, нямам такъв спомен.
В сряда съм на първи преглед при проф. Паскалева и разбрах, че трябва да сложа инжекцията 4 часа преди прегледа, но исках да попитам как всъщност протичат прегледите?
Отивам на прегледа, коментираме старите изследванията, които вече имам, след което проф. ме изпраща на нови кръвни изследвания, изчаквам да станат готови (вероятно стават на момента), след което влизам отново на преглед и ги коментираме? За колко време става цялото това нещо, или аз нещо не съм разбрала каква е процедурата?

не стават веднага, а след около час - от лабораторията слизате да платите, те ще ви кажат кога да се върнете за готовите изследвания и с тях влизате после пак при Паскалева Simple Smile

# 662

не стават веднага, а след около час - от лабораторията слизате да платите, те ще ви кажат кога да се върнете за готовите изследвания и с тях влизате после пак при Паскалева Simple Smile
Аз утре съм при нея за първи път,да ми види моите резултати ( те са правени в Майчин дом)- виждат се две мутации, ако ме накара да пусна допълнителни изследвания за тромбофилия тя държи ли на лаборатория или мога кадето аз реша? Благодаря!

# 663
Здравейте, бременна съм в 9 г.с. след инсвитро на терапия с фракси 0.3. Първия месец нямах проблем с инжекциите, но от няколко дни започнаха бучките, сърбежите и зачервяването след инжекция. Но от около седмица започна и много силна хрема и запушен нос. Дали е възможно да е допълнителна реакция към фраксипарина?

# 664
Ако са минали около 3 седмици от последните резултати, така или иначе е хубаво да направите нови. Аз реших новите да ги направя при нея, за да ги изкоментираме и ако иска да добави нещо. Наскоро някой тук беше писал, че е хубаво там да се правят. За това дали държи да са там, аз не мога да кажа, но със сигурност предпочита.

Gushka, благодаря за информацията!

Скрит текст:

Аз утре съм при нея за първи път,да ми види моите резултати ( те са правени в Майчин дом)- виждат се две мутации, ако ме накара да пусна допълнителни изследвания за тромбофилия тя държи ли на лаборатория или мога кадето аз реша? Благодаря!

# 665

не съм наясно дали изисква допълнителни тромбофилии, и къде праща, аз си правих 6 най-разпространени в Геника в началото,  и оттам нататък съм следила само коагулация

# 666
  • София
Момичета, излязоха ми резултатите за коагулацията, но грам не се ориентирам…Може ли съдействие? Нормални ли са нещата, за да знам дали Натаспина ми е достатъчен? Утре съм на ЖК и ще попитам, но преди това все пак ще е добре да знам дали всичко е ок..

# 667
Здравейте момичета, моля за помощ. След мисед аборт кой пакет е ок да пусна, основен или разширен? Имам една нормална бременност преди това, но сега АГ ме насочи да пусна пакет за тромбофилии.

# 668
Разширен пакет.

# 669
Здравейте, момичета! Някоя от вас случайно да има останал Фраксипарин 0,3 или Клексан 0,3 Благодаря Ви предварително 🌹❤☘
Бъдете здрави ☘☘☘

# 670
Здравей, аз имам Фраксипарин 0.3, мога да проверя довечера дали една или две кутии. Пиши ми на лично съобщение.
Здравейте, момичета! Някоя от вас случайно да има останал Фраксипарин 0,3 или Клексан 0,3 Благодаря Ви предварително 🌹❤☘
Бъдете здрави ☘☘☘

# 671
Здравейте, момичета

Това са моите ДНК изследвания за тромбофилия. Бременна съм в 7гс.

Поисках онлайн консултация със Сигридов и той е назначил терапия ,но правилно ли разбирам, че има грешка в коментара му - пише за мутация при PAI 1, а аз нямам такава, ако правилно разчитам лабораторните резултати.

Сега тепърва навлизам в материята и може да греша. Ще съм благодарна на вашето мнение преди да приемам каквито и да е лекарства. Имам пас при Ковачев чак след 10 дни и се притеснявам какво да правя до тогава. Благодаря ви

# 672
  • София
Да, нямаш мутация в PAI. Имаш две хетерозиготни мутации в MTHFR и едно във фактор 13.

Премери нивата на витамините Б9 и Б12 и хомоцистеин. Ако са ниски витамините, трябва да ги повишиш, защото са много важни за развитието на бебето - дефицитът на един от двата води до проблеми в клетъчния метаболизъм.

Аз бих изчакала прегледа при Ковачев за останалата част от терапията, освен витамините.

# 673
Благодаря от сърце за бързия отговор. Това е хубава грешка, на която се надявах 🙏
Чудих се евентуално Nataspin H дали да приема профилактично до часа ми при Др Ковачев. Как мислите?

Иначе, да, имам нисък резултат на Б12 (прикачвам резултатите по долу). Не съм мерила хомоцистеин и Б9.
Пия мета фолиева киселина в момента.
След като приемам такъв фолат вече >2 седмици, то има ли смисъл да пускам изследвания за Б9 (не зная ще повлияе ли приемът им грешно). А с нисък Б12 има ли нужда да изследвам и хомоцистеин?
БлагоДаря 🙏

Последна редакция: пн, 30 май 2022, 00:44 от vaskovapeti

# 674
Как става онлайн консултацията със Сигридов и колко струва? Много време ли чакахте за отговор.

Общи условия

Активация на акаунт