Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 19

• 45 853
  • 755
  •   1
Отговори
# 270
Моята бременност е след инвитро и б12 и Вит Д ги пия отпреди да забременея, защото бяха много ниски и после си го продължих. Към 5 месец спрях Б12 че беше на горна граница, в края на 7 като изследвах беше паднал много и пак го започнах.
Знам че Сигридов иска витамините още преди бременност да са в оптимални нива, защото по време на бременност бързо се изчерпват и трудно се наваксват. И аз не виждам причина да се почват след трети месец.

# 271
Аз също съм след инвитро и преди трансфера пиех вит Д, но той пък нали вдига имунитета и след трансфер ми го спряха и пиех и все още пия Медрол за подтискане. Може би за това има някаква логика да е след 3 месец, за да може да се запази ембриона. Особено при случаи с повишени НК клетки ( като мен). С вит Б12 преди трансфера нямах проблем, беше си добре, но явно наистина много бързо се изчерпва.

# 272
И аз съм с повишени НК клетки и си пиех Вит Д. Чак толкова не засилва имунитета, че да отхвърли ембрион. Но всеки организъм е различен. Според мен има ли дефицити е добре да се реагира навреме. Дефицит на б12 и фолат може да повиши хомоцистеина, Дели е описала на първа страница до какво води това.
Най-добре си слушайте доктора. Аз си избрах такъв, чиито разбирания съвпадат с моите 😁

# 273
И аз така си помислих, но не намирам логика, ако метилираният б12 е 1000 mcg, а съдържанието на комбинираните е 5, то тогава как и едното и другото покриват процент от дневните нужди, че даже и 200......

# 274
Скрит текст:
И аз така си помислих, но не намирам логика, ако метилираният б12 е 1000 mcg, а съдържанието на комбинираните е 5, то тогава как и едното и другото покриват процент от дневните нужди, че даже и 200......

Дневните нужди са нещо, което се определя от учените. Ама зависи и до страната какъв е регламента.
Ако сте забелязали на някои витамини б12 пише на български да се разтвори една доза във вода и да се взема само по лъжичка на ден от разтвора, докато на английски пише да вземеш цялата доза наведнъж. Една доза е 1200 mcg от спрея на better you.
Прави сметка кога ще наваксаш дефицит ако следваш българския етикет.

# 275
В случая Тера Нова се произвежда в UK и твърдят че 5 микрограма покриват 200 процента от нуждите.
А другият Б12 с 1000 мкг е канадски, тъкмо погледнах. Но ако са наистина само 5 микрограма, не ми пречи да пия и двете в един ден.

# 276
Наистина дневната доза Б12 е 2.5 мкг, но това  е абсурдно ниско, за да функционира организмът нормално, при дефицит- дози 500, 1000, 1200 мкг са абсолютни нормални.

# 277
Благодаря mexicana Simple Smile в такъв случай спокойно ще си взимам и двете!
Наистина дневната доза Б12 е 2.5 мкг, но това  е абсурдно ниско, за да функционира организмът нормално, при дефицит- дози 500, 1000, 1200 мкг са абсолютни нормални.

# 278
Здравейте,
Някоя от вас следила ли се е при д-р Атанасова в Токуда? От 3 дни се опитвам да запазя час и не мога, звъня и никой не вдига..направо мисля да се откажа..
Записах час при нея в МЦ Афродита, но ми е малко далечна датата и исках да попитам в Токуда за по-ранен час, но е невъзможно..

# 279
Момичета притеснена съм. Днес бях на преглед при АГ ( малко по нагоре бях писала след инвитро съм) и той каза да разредя фраксито през ден 😲 Изрично го попитах, как така нали съм с тромбофилия. Каза ми ,, нищо, по -нататък ще го спрем изцяло и ще минем на хапчета”. Е до сега за терапия хапчета при тромбофилия не бях чувала. Моля някой да ме светне. Страх ме е да разреждам инжекциите.

# 280
  • Sofia
То, че има терапия под формата на хапчета, има. Но за бременни и аз знам, че само инжекциите НМХ са подходящи.

# 281
Започната терапия не се спира , а терапия през ден е равносилно на без терапия . Хапчета НМХ не са позволени за бременни. Аз бих сменила доктора!

# 282
може би е имал предвид аспирин? Някои лекари предпочитат да дадат Аспирин и да увеличат дозата, ако видят че кръвотокът е добре. Каква е мутацията?
Аз лично смятам от всичко четено, че по-добро от НМХ няма, независимо дали е нискорискова или високорискова мутация, но дали във всички случаи е нужно е друг въпрос.
Лошото е ако нямате доверие на лекаря, тогава трябва да го смените, защото се обезсмисля процеса.

# 283
  • Sofia
Не знам за коя гс става въпрос, но по принцип с напредването на бременността  тенденцията е по-скоро Аспиринът да се спира, а НМХ да се увеличава. Тоест точно обратното на описаното.
Но знам ли, зависи много и какъв е кръвотокът.

# 284
Мутацията ми е PAI 4G/4G, но съм излсдвала само основния пакет и не знам дали имам други. До сега му имах пълно доверие, той ми води инвитро процедурата и всичко беше наред. Ама сега нещо започнах да се съмнявам в преценката му и аз не знам защо. Лошото е че вече се записах на ЖК при него и май ще си ходя на частно за второ мнение.
Допълвам: в 14 г.с. съм до сега не са ми гледали кръвоток. Казаха след 18 г.с. Нямам назначен аспирин,само фракси 0,4

Общи условия

Активация на акаунт