Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 19

• 45 876
  • 755
  •   1
Отговори
# 315
Включвам се относно терапията през ден. Явно е някаква практика на АГ да я назначават. Аз съм с мутация PAI 4G/4G и вече 2 АГ ми казаха да разредя инжекциите през ден. На мен също ми е странно, но ми казват че такавала била терапията за бременни. Надявам се по-нататък да започнат да ми следят кръвотока ( сега съм още в 14 г.с. и било рано) и всичко да е наред.
А вие щом сте и без мутации, не се притеснявайте. Ако прогестерона е вагинално до колкото знам не сгъстява кръвта.

# 316
Прогестерона е вагинално и инжекции. Освен това имам Антифосфолипидни антитела които са си свързани с повишено кръвосъсирване, затова се притеснявам.. аз съм с 4 аборта вече поради грешна или липсваща терапия и направо вече не знам кой да слушам по-напред..
Включвам се относно терапията през ден. Явно е някаква практика на АГ да я назначават. Аз съм с мутация PAI 4G/4G и вече 2 АГ ми казаха да разредя инжекциите през ден. На мен също ми е странно, но ми казват че такавала била терапията за бременни. Надявам се по-нататък да започнат да ми следят кръвотока ( сега съм още в 14 г.с. и било рано) и всичко да е наред.
А вие щом сте и без мутации, не се притеснявайте. Ако прогестерона е вагинално до колкото знам не сгъстява кръвта.

# 317
  • Sofia
Аз знам, че Антифосфолипидния синдром (ако е това при теб) се води за високорискова тромбофилия. И в този случай терапията през ден не знам доколко върши работа - един ден си защитена, един ден - не си...
Защо не се консултираш с читав хематолог (! не всички са такива!)?

# 318
И аз това щях да посъветвам. Да се консултирате с хематолог. Но за момента терапията Ви не е през ден, имате и включен Натаспин, би трябвало да е достаъчно. Пуснете си излсдвания за коагулация, ако не сте. Има референтни стойности за бременни,които за малко по-различни от тези в лабораториите, така че трябва да ги проверите.

# 319
Заради отлепването не мога да пътувам..
Лежа и си вкарвам по 40 филма в час...дано всичко е наред, каквото зависи от мен съм го направила..

# 320
Има една докторка хематолог, която ми я похвалиха и прави и консултации онлайн. В Понеделник мисля даже да и пиша. Потърси в интернет д-р Кондева -онлайн консултации и ще ти излезе.

# 321
Много благодаря, сега ще пробвам. Heart
Има една докторка хематолог, която ми я похвалиха и прави и консултации онлайн. В Понеделник мисля даже да и пиша. Потърси в интернет д-р Кондева -онлайн консултации и ще ти излезе.

# 322
Благодаря ти за бързия отговор, ще потърся причината другаде Blush

Elora25, аз съм със същата мутация (нямам други) и съм на Аспирин, изписан от хематолог и АГ. Надали аспиринът пречи, а напротив - на мен ми го изписаха с цел по-добър кръвоток към матката, съответно и по-лесна имплантация. Метилираната фолиева киселина си е задължителна, а и метилирани форми на Б витамините, аз приемам ФК по 1 х ден (400мг). Биохимичните може да се дължат и на някакви особености на формата на матката. Според мен се консултирай с репродуктивен, мъжът ти ако не е правил изследвания, нека и той направи поне спермограма. Щом забременяваш, може би няма проблем с количеството и бързината, а с морфологията и това да е възможна причина.

# 323
Здравейте! Вече официално мога да се присъединя към вас. Излязоха ми резултатите, но не разбирам абсолютно нищичко, затова ви моля за помощ.
Опасни ли са тези мутации, какво означават, как евентуално ще се процедира занапред и т.н…?
Бременна съм в 16 седмица и засега пия само Акард 150 заради леко влошен кръвоток.

# 324
Редактирам се, имаш високорисков фактор, плюс няколко нискорискови. Но трябва да си на нмх терапия според мен задължително, камо ли с този влошен кръвоток. Отиди възможно най - скоро на хематолог да ти даде нмх, сигурно при лош кръвоток ще е 0.6,но той ще каже. Не губи време, за да може да се оправи кръвотока.

Последна редакция: пт, 01 апр 2022, 16:01 от Yan25

# 325
Всъщност Хомозигот по нормален алел означава че всичко е наред.
Има грешка, обаче в разчитането. Нямаш Фактор 2, а Фактор 5, но така или иначе и двете са високорискови.
Освен ако аз не бъркам нещо ...

# 326
А какви изследвания пускате тези, които сте на фракси и аспирин?Доколкото знам анти ха, но май има и други. От коя седмица започват да се пускат и през колко време съответно?

# 327
Gushka, изтрий цитата ми, за да не се подведе жената. Видях, че съм объркала два фактора и се редактирах. Направо се уплаших, че ги има всичките и погледнах пак.
Но трябва да се включи нмх според мен, особено с влошен кръвоток.

# 328
Gushka, изтрий цитата ми, за да не се подведе жената. Видях, че съм объркала два фактора и се редактирах. Направо се уплаших, че ги има всичките и погледнах пак.
Но трябва да се включи нмх според мен, особено с влошен кръвоток.
и аз така се обърках, помислух, че всички ги има, но не е така. Аз съм с Лайден, казаха ми при бременност, задължително на терапия. Обърнете се към АГ, който разбира от тези неща или хематолог.

# 329
Lady 12, аз пускам фибриноген, д-димер, АПТТ и протромбиново време. Гледат ми обаче само фибриногена и д-димера.
Анти Ха също, ако кръвните или кръвотокът след доплер не са добре. Ако нямате нужда от едно лекарство все едно е каква е точната му активност, но това го разбрах по трудния начин

Общи условия

Активация на акаунт