Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 19

• 45 811
  • 755
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте, моля за коментар на резултатите ми. В 9г.с. съм на фракси 0.6 всеки ден и аспирин през ден.

# 406
Значи, момичета притеснявам се относно инжекциите само като ви чета. Това за Вецев го подкрепям с десет ръце, той просто си измисля причини и си наглася нещата и е толкова логично защото графика му е адски натоварен. Няма как да не сте предизвикано при него защото има сто хиляди пациентки, замислете се Thinking
Аз имам документ от Паскалева, от последната ми консултация, който е подписан и пише : НМХ остава до края на бременността - спира се 24 часа преди раждане и остава 2-3 седмици след раждане.
Това сме го дъвкали толкова пъти в темата какъв е проблема с инжекциите при положение че ако се пусне изследване след 26 часа няма да бъде открит клексан в тялото. Чисто и просто се застраховат, за всеки случай - аз не съм лекар и също се притеснявам, но и те не са хематолози, а АГ-та. По-големия въпрос според мен е какво става ако са минали по-малко от 24 часа при естествено раждане? Нека се включи някоя мама с естествено непредизвикано раждане да каже как стои въпроса...

Последна редакция: чт, 07 апр 2022, 16:12 от Winter11

# 407
  • София
Аз мога да се включа със спешно секцио при Вецев. Последната инжекция ми беше 23ч преди раждането, имах нормална кръвозагуба, даже малка според него. Следващата инжекция ми беше 8ч след секциото.

# 408
Не съм от бременните, следя ви защото ММ е с тромбофилия и ДВТ. Само исках да кажа, че той направи ДВТ точно 32 дни след операцията от перитонит. Та, тези със секцио може да имат едно наум, ако може месец да си бият фраксито след това. Мутациите са му PAI и неусвояване на витБ само.

# 409
Здравейте, моля за коментар на резултатите ми. В 9г.с. съм на фракси 0.6 всеки ден и аспирин през ден.

Чудесни са резултатите, кръвта е достатъчно разредена

# 410
Момичета, вчера бях на БХС в 12-та седмица. Като цяло лекарката е доволна от резултатите и не ми каза, че има нещо притеснително. Това, което много ме тревожи е, че риск за прееклампсия преди 42г.с е 1:37. Нямам високо кръвно или други проблеми. АГ-то също го забеляза, но каза да не се тревожа.
Чудя се, на своя глава, дали да не направя още изследвания?

# 411
Бихте ли ми казали как точно се прави онлайн консултация?
Защото при три консултации с трима различни лекари все получавам тотално различни мнения и съм много объркана относно терапията ( хетерозигот на протромбин). И никой някак си не ме взима насериозно Sad
Благодаря предварително!
Можеш да се възползваш от услугата дори да не си пациент в клиниката. Хубаво е да добавиш и някаква друга информация за себе си, освен резултатите, ако имаш - примерно проблеми със забременяването, някакво общо здравословно състояние. Добави си и конкретни въпроси, аз така процедирам. При мен отговорите са доста детайлни - 1-2 страници отговор с конкретни съвети и добавки (аз съм пациент на др Сигридов, но според мен коментарите ги прави др Ковачев). За мен си заслужава.

Здравейте,
Някоя пускала ли е онлайн заявка за консултация само с резултати от изследванията в Сигридов? Доволни ли сте от услугата? Не мога да чакам месец за час, аз не съм бременна все още и не съм спешна, а ми се иска адекватен съвет още от сега, по време на опитите. 50 лв не са малко, чудя се дали информацията, която дават е достатъчно подробна?

# 412
Здравейте, първо си направих регистрация в сайта, след което заявих през новата си регистрация онлайн консултация и в забележки написах накратко историята си хронологично и зададох въпроси. След това платих с карта и чак тогава прикачих изследванията.
Сега чакам отговор, но не знам къде да го търся - в профила си в сайта или на имейл. ще съм благодарна ако има запознати да посъветват къде да си търся отговора и до колко дни след онлайн запотването да го очаквам?

# 413
Здравейте момичета,
Аз съм мама с тромбофилия, която роди миналия месец. Имам останали 13 спринцовки с Оксапар (турския еквивалент на Клексан-а). Срокът на годност им е 07. 2023г., като ги съхранявам според указанието на опаковката. При интерес може да ми пишете.

# 414
  • Пловдив
Здравейте,

Моля някой да ми помогне с информация?

Имам нормално протекла бременност преди 11 години.
След 2 аборта (спонтанен и мисед) и генетични изследвания за тромбофилия излезе това:

Хомозигот 677>Т (МТХФР)
Хетерозигот Р506Q (фактор V)

Сега съм бременна в началото, но още преди да забременея, генетикът каза, че ще трябва нискомолекулярен хепарин.
Но моят гинеколог казва, че е достатъчно да приемам растителния аспирин (Nataspin H).

Кого да слушам? Какво значи знака > и след това буквата T? Нищо повече не ми бе обяснено.

# 415
Фактор 5 Лайден е високорисков и според мен сте за НМХ, другата мутация се отнася към усвояването на Б12 и фолиева киселина, трябва да приемате метилираните им форми

# 416
  • София
Послушайте генетика, имате високорискова мутация, преди 11г може мутацията да не се е проявила, но сега да дава отражение. Намерете си АГ рискова бременност с опит в проследяване на бременни с тромбофилия. Премерете нивата на витамините Б9 и Б12 и при ниски стойности приемайте само метилирани форми.

На първа страница на темата има подробна информация.

Успех!

# 417
  • Sofia
Хомозигот 677>Т (МТХФР)
Хетерозигот Р506Q (фактор V)

Сега съм бременна в началото, но още преди да забременея, генетикът каза, че ще трябва нискомолекулярен хепарин.
Но моят гинеколог казва, че е достатъчно да приемам растителния аспирин (Nataspin H).

Кого да слушам? Какво значи знака > и след това буквата T? Нищо повече не ми бе обяснено.
> и буквичка е просто вариантът на гена. Буквичката показва кой вариант на гена имаш.
Например за гена МТХФР 677 буквичките трябва да са С/С. Ако имаш С/Т, значи имаш мутация в единия алел на гена. Ако имаш Т/Т, значи имаш хомозиготна мутация - тоест и двата алела на гена са с мутация и реално този ген не функционира нормално. В такъв случай за да усвояваш витамините от група Б, трябва да приемаш метилираните им форми (за Б9 фолат, вместо фолиева киселина, за Б12 метилкобаламин вместо цианкобаламин и др.)

Но Фактор 5 Лайден е високорисков. Преди 11г може да не е имало проблем, но няма гаранция, че и сега ще е така. Рискът да се отключи тромбофилията нараства с възрастта. Аз не бих се доверила на АГ, което смята, че един Натаспин е достатъчна профилактика при Фактор 5 Лайден.
Ако искаш да останеш да се следиш при това АГ, аз бих препоръчала да се консултираш с добър хематолог, който се занимава с бременни с тромбофилия и той/тя да ти изпише терапия. И така паралелно ще се следиш при АГ за бременността (но е хубаво при Фактор 5 да ти следят кръвотока редовно) + при хематолог, който ще следи коагулационния ти статус и терапията за тромбофилията.

# 418
  • София
Момичета имам нужда от съвет. Има ли официални референтни стойности на д-димер при бременност? Моят е около 2.3 от края на втори триместър. Сега съм в 31 г.с. и пак е 2.32. В началото на бременността е бил 0.9.
До края на първи триместър пиех акард, след което др Сигридов го спря и каза, че нямам нужда. Генетичните изследвания, които ми беше пуснал за да провери наличие на тромбофилия бяха следните:

Резултат:
VEGFA ген (c.936C>T)                   Нормален генотип C/C
VEGFA ген (c.-1154G>A)               Нормален генотип G/G
TAFI ген (c.+505A>G)                    Нормален генотип A/A
ANXA5 ген - хаплотип M1/M2   Хетерозиготен носител, хаплотип N/M1

Отделно
хетерозигот по MTR c.2756A>G A/G +/-
хомозигот по MTRR c.66A>G G/G
хетерозигот по MTHFR c.1298A>C A/C
и хомозигот по CBS c.699C>T C/T

Не съм на никаква терапия, но др Сигридов последно ми предписа Натаспин и каза ако не се свали д-димера ще трябва да започнем инжекции. Някой започвал ли е инжекции в 8ми месец?

# 419
Първи триместър - 0.05 - 0.95
Втори триместър - 0.32 - 1.29
Трети триместър - 0.13 - 1.7

Последна редакция: пт, 08 апр 2022, 20:22 от gushka

Общи условия

Активация на акаунт