Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 19

• 45 753
  • 755
  •   1
Отговори
# 540
Последно купих Клексан от Марешки до 25та в Младост 3, ако нямат налични могат да се поръчат.

# 541
Здравейте. Най-сетне ми пуснаха доплер при послдния преглед. Стойността която са записали е: МА PI - 1.12. В 19 г.с. съм. Нормалвн ли е кръвотока? Никъде не откривам някаква табличка с референтни стойности.

# 542
Принципно ако става дума за усреднена стойност на двете артерии е ОК, но като цяло щом не са казали нищо, значи е ОК кръвотокът.
Здравейте. Най-сетне ми пуснаха доплер при послдния преглед. Стойността която са записали е: МА PI - 1.12. В 19 г.с. съм. Нормалвн ли е кръвотока? Никъде не откривам някаква табличка с референтни стойности.

# 543
Здравейте ,бременна съм след инвитро ,от утре влизам в 34 -та седмица. Раздвоена съм в мнението на лекарите относно това до кога да слагам Клексан и Натаспин .Прикачвам резултатите ми от моите мутации. Лекарката, която ще ме изражда смята че са нискорискови и трябва да спра всичко ,а този който направи инвитрото да слагам Клексан поне до 36 та седмица .Досега кръвосъсирването, кръвотока към бебето са показвали че терапията е ок .Нови кръвни ще пускам другата седмица. В заключението от лабораторията изследвала ме за тромбофилия пише ,че фактор V HR2 има значение само при наличие на Лайден, който аз нямам.
Моля ако някой има опит с тези мутации да сподели .

# 544
Здравейте, трябва да започна Фраксипарин 0,4. Откъде го купувате в София?

# 545
И аз търся за София но 0,6
Здравейте, трябва да започна Фраксипарин 0,4. Откъде го купувате в София?

# 546
  • София
Аз в първата квартална аптека, в която проверих, имаше. Предполагам, че вече няма недостиг… една аптека на ул. Родопски извор и ул. Пирин в София.

# 547
Здравейте!
Някой има ли представа какво представлява JAK2? Назначиха ми такова изследване, но не намирам много информация.

# 548
Момичета, искам да попитам някоя от вас дали е запозната със следното:
С риск от прееклампсия съм и с тромбофилия ПаИ Ф13 и Асе. През цялото време съм на аспирин акард и на Клексан. Имам и намален кръвоток в артериите.
Та така: в 34 седм съм и трябва да спра аспирина и да остана на Клексан. Притеснява ме намаления кръвоток, който имах преди да започна терапията. Клексана достатъчен ли е според вас, за да поддържа нормално налягането?

# 549
С риск от прееклампсия съм и с тромбофилия ПаИ Ф13 и Асе. През цялото време съм на аспирин акард и на Клексан. Имам и намален кръвоток в артериите.
Та така: в 34 седм съм и трябва да спра аспирина и да остана на Клексан. Притеснява ме намаления кръвоток, който имах преди да започна терапията. Клексана достатъчен ли е според вас, за да поддържа нормално налягането?

И в двете артерии ли е намален кръвотокът? Обсъждано ли е повишаване на дозата на Клексан и правен ли е Анти-Ха тест? Кога последно ви мериха кръвотокът и как беше? Как са кръвните изследвания? Колко намален е кръвотокът?

Според мен причината за намаления кръвоток е отговорът на въпроса, ако кръвните са лоши, намаляването на терапията може да се отрази зле, но ако те са в норма, вече е друго.

# 550

И в двете артерии ли е намален кръвотокът? Обсъждано ли е повишаване на дозата на Клексан и правен ли е Анти-Ха тест? Кога последно ви мериха кръвотокът и как беше? Как са кръвните изследвания? Колко намален е кръвотокът?

Според мен причината за намаления кръвоток е отговорът на въпроса, ако кръвните са лоши, намаляването на терапията може да се отрази зле, но ако те са в норма, вече е друго.

На всеки три седмици си пускам анти ха плюс всички други изследвания свързани с коагулацията. Изследванията ми бяха добре, кръвотокът също. Иначе имам намален кръвоток в едната артерия. На всеки преглед ми го мерят кръвотока, последно преди две седмици. Следващата седмица също имам записан час за преглед.

# 551

На всеки три седмици си пускам анти ха плюс всички други изследвания свързани с коагулацията. Изследванията ми бяха добре, кръвотокът също. Иначе имам намален кръвоток в едната артерия. На всеки преглед ми го мерят кръвотока, последно преди две седмици. Следващата седмица също имам записан час за преглед.

Аз също имам проблем с едната артерия, другата обаче компенсира успешно. Ще спирам аспирина в 36та седмица, но при ниските д-Димери, които имам, както и добър фибриноген, не смятам че това ще промени коренно ситуацията в последните седмици, в които така или иначе природно кръвта е по-сгъстена. Когато проблемът е в съда, а не в кръвта, за мен разреждането само по себе си не е толкова релевантно, особено вече в края на бременността.

Ако повишено кръвосъсирване е проблемът, тогава вече е друго, но тогава кръвотокът щеше да е проблем и в двете артерии, но ако пъпната връв и другата артерия имат ниско PI, не бих се притеснявала изобщо Simple Smile

От Станева знам също така, че Аспиринът има само около 20 процента тежест за профилактиката, и разбира се лекото съдоразширяващо действие.

# 552
Аз имам друго питане- моето бебенце изостава с теглото и уж артериите бяха добре, но гледам че индексите са се променили бая от предния път. Ям доста , а той още не  е наваксал и вече се чудя дали е само от храната. Сега ми изписаха и Флебодия заради една повърхностна разширена вена уж профилактично заедно с Настапина който пия заради завишения Д-димер.  Бих била  много благодарна, ако някой може да коментира резултатите, не мога да намеря никъде в интернет референтни стойности.

# 553
Аз имам друго питане- моето бебенце изостава с теглото и уж артериите бяха добре, но гледам че индексите са се променили бая от предния път. Ям доста , а той още не  е наваксал и вече се чудя дали е само от храната. Сега ми изписаха и Флебодия заради една повърхностна разширена вена уж профилактично заедно с Настапина който пия заради завишения Д-димер.  Бих била  много благодарна, ако някой може да коментира резултатите, не мога да намеря никъде в интернет референтни стойности.

Мексикана, за мен това са добри показатели, доколкото се ориентирам от ровенето из интернет, ето тук един източник за артериите https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3810287/
Като цяло знам, че за кръвотока на майката, под единица PI e супер кръвоток, така че не мисля че тук има повод за притеснение.
Последната стойност е за пъпната връв, което ми се струва също добре, а третото нещо явно е за кръвотока на бебчето, но и там намерих, че зависи от гестационната седмица и е ок https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5533518/, а и не мисля че щяха да си позволят да пишат като заключение нормален кръвоток, ако не беше така.

Колко изостава бебчето? Успяваш ли да си набавиш 80 грама белтъчини на ден? Може би е само временен момент и после ще навакса. Коя г.с. беше ти

# 554
Благодаря Gushka. Да от около 10-14 дни набавям поне 80-100 грама протеин на ден макар и с шейкове и барчета и каквото мога, коремчето още се движи със около седмица/10 дни назад и в 29 г.с. беше 1250 грама като така запазва тенденция от около 3-4 седмици. Иначе цялостно бебенцето нараства но бавничко.

Общи условия

Активация на акаунт