Отговори
# 405
  • София
Не знам дали Сердар има с какво да натопи Йекта, но има с какво да го примами...

# 406
Сердар няма с какво да изнудва Йекта, нито за нещо да го натопи.
Мердан има досиетата на Енгин, там е написано всичко за фалшивата диплома, името на дъщерята на секретарката. Архиви може да няма, но свидетели ще се намерят. И Лачин в т. ч. Ясно е, че за нуждите на сценария тази линия в момента не е актуална.

# 407
И сега - какво
Енгин да не "завеща" на Джейлин  Йекта като "баща на всички проблеми" Не ми харесва това, че СЦ така го фаворитиризира
Но от друга страна ми се иска Чънар и Метин да получат справедливостта на Ългаз.
Очаквана за мен беше реакцията на Сердар. Всички около него с бащи, майки, защитници , а той остана сам и дори да е подлец, крадец и наркодилър, но не е убиец. И той намери защитник

Благодаря за компанията и споделеното

Лека нощ, драги зрители!

# 408
Чънар имаше среща със Сердар, но вместо него се появи Зафер. Сердар го видя и веднага се обади на Енгин. Следил ги е и има много голяма вероятност той да е убил Зафер. Лошото е, че никой не го подозира - нито Метин, нито Чънар. Не знаят и че той открадна и зарови трупа.

# 409
  • Кърджали
Серията на мен много ми хареса, уж нямаше много действие, но не усетих кога мина времето.
Ългаз първи се усъмни че работата с показанията не е чиста. Парс като видя че освен Парла и Чънар и Тууче е замесена и нещо детският прокурор не можел да дойде реши да поеме следствието. Мрънка, мрънка, но наистина искаше да е на разположение да помогне, ако се налага. Хареса ми как като реши да ги остави в ареста , поговори с Ерен, обясни му че не го прави заради това,че отношенията им са напрегнати, наистина иска да помогне на децата, ако може. Помоли го да обясни същото това на Джейлин и Ългаз, искаше да изясни,да се знае че няма да им навреди и той. Имах чувството че дори се зарадва като разбра че Сердар е направил там каквото е направил и другите наистина не са подозирали.
Джейлин се опита да оправдае скриването на записа с това,че тъй или иначе Йекта трябва да е в затвора. Че ако не може да го вкарат там заради едно, то поне да е за друго. Честно казано не очаквах Ългаз да наруши принципите си и да излъже. Когато Парс я попита от кога този запис е у нея, да оставим настрана разследването, но Йекта ако разбере че записа е бил при нея програми ще го използва, очаквах Джейлин да извърти нещо . Но че Ългаз ще излъже заради нея, честно казано не .
Хареса ми и как обясни това,че я сравнява с Чънар. Много беше прав по принцип. Чънар знае че не иска да се забърква в проблеми, но правим, струва и все е в белята. Така и Джейлин знае че с лъжите си все си вреди, но прави струва и все опира до лъжа...
Но все пак накрая каза че не знае как двама толкова различни човека ще останат заедно , но не иска да се разделят. Но нека поне между тях да няма лъжи. Каза ѝ че като го лъже се ядосва не само на нея за лъжата, но и на себе си, че явно нещо в него я кара да се страхува, да не му вярва и затова не му казва истината.
В крайна сметка не успяха да откарат и ден разделени. Което ме устройва.
Джейлин в момента в който разбраха че Сердар е ходил до един изоставен строеж и явно там е качил трупа в багажника се отказа да защитава Сердар. Даже доколкото разбрах в гнева е ходила при Сердар и го е насмела едно хубаво, но не ни го показаха, само Ерен го коментира след това.
Йекта реши че този запис е бил у Джейлин още преди да го пратят в затвора. Итя нарочно е оставила да влезе в затвора. Съответно реши да и отмъсти. Но така че да разбие живота ѝ. И Сердар сега ще му даде тази възможност. Каза че ще му даде информация за нещо свързано с Чънар и Зафер ако го измъкне от затвора
Ерен ми хареса с реакцията си спрямо Тууче. Обясни ѝ че иска не иска ще трябва да я отведе в ареста долу, но няма да се прибере преди да разкрият истината. Тууче сигурно за първи път усети истинска подкрепа.

# 410
  • София
Добро утро, момичета!
Рано, рано с кафето съм в темата и с интерес чета постовете ви.
Алекс, благодаря ти за преразказа на епизода, а и за чудесния анализ. Момичета, вие също много ме радвате с коментарите си. Благодаря ви.
Аз няма да мога да съм така изчерпателна като вас, но ще кажа, че напълно съм съгласна с Кукличка, че Сердар е "ужасен човек" .
 Диме, недоумявам от твоето изказване за него: " а той / Сердар/ остана сам и дори да е подлец, крадец и наркодилър, но не е убиец." Аз и ти явно гледаме различни сериали. Според мен Сердар, освен изредените от теб "способности"  е и  наемен убиец.  Това ще се разбере по късно, но за сега видяхме само част от случилото се, което показва доста неща и много добре е описано от Лучия. Според мен Сердар е бил доста свързан с Енгин и е изпълнявал неговите поръчки от затвора. Както и това да зарови трупа на Зафер, като "бомба със закъснител" за Джейлин. Пиша това и си казвам, толкова ли е бил умен, находчив и предвидлив този Енгин, но той сам си каза, че е  "син на адвоката на дявола" . Но за всичко, което е замислил Енгин и е извършил е трябвало да има някой, който да му помага от вън. Аз си мисля, че това е Сердар. Сердар отдавна е свързан и с Йекта и също изпълняна неговите "мокри поръчки" и за това търси помощ от него.
Следващият епизод ще бъде още по загадъчен и интересен. Надявам се с Ерен да няма големи проблеми, а бързо да го намерят и му помогнат. Разбира се Йекта ще се развихри доста и ще създава много проблеми на Джейлин и Ългаз. Аз чакам дедето Мердан да се появи и да помогне на ДОБРИТЕ!
Хубав ден, момичета и бъдете здрави.

# 411
  • София
Привет!
Аз не мисля, че Ългаз излъга за видеото. Факт е, че Джейлин получи видеото по-късно от портиера и Йекта вече беше в затвора. На практика му "подари" още един ден в затвора.
Чудя се какво чудо ни е замислила Сема, за да притиснат наистина Йекта и Сердар. Очаква ни тежка драма около Зафер, но разчитам, че разследването на четворката около това ще ги разтърси, но и ще им помогне да заклещят Йекта и Сердар.

# 412
  • Кърджали
За Ългаз и това си беше лъжа, тъй като каза "почупи го, изгледахме го и ти го донесох". Парс усети,че е лъжа, видя ги какво напрежение има между тях, но каза само " щом казвате така да е"
Дори Джейлин се изненада от лъжата му. И тя не очакваше.

Два съвсем кратки, много любими момента
Познатият ад за човек е по-безопасен от непознатият рай -
https://vk.com/wall609002571_177

Ще се преборим с всичко.Само да няма лъжи между нас -
https://vk.com/wall609002571_176

# 413
Снощи нищо не гледах.

Изчетох ви обаче и се зачудих дали няма и друг голям играч още неизвестен. Енгин се оказа, че си е трупал информация различна много преди да стане убиец, та да почне в пристъп на безумие да я ползва. Не помня тези моменти - Зафер как се оказа на срещата с Чънар вместо Сердар, та и очевидно подготвен. Йекта явно нямаше тази информация, защото истерично караше сътрудниците си да ровят. Ако знаеше нещо толкова голямо, ехее.
Пресоляват манджата с времето на предаване на флашката. Ех, глупава Джейлин в тази ситуация. Това да кара Лачин да лъже, как й хрумна, че няма да се върне при нея като бумеранг.
За суетенето, вкл. от Парс за времето на предаване на флашката. Имаш информация, предаваш. В закона не е пуснат хронометър. Онези, който толкова късно се появиха да свидетелстват за чистите изстрели, да не би някой да ги гони. Само Джейлин и Ългаз знаят, че е имало намерение да не се предава и за другите това е недоказуемо.

# 414
Привет!
Алекс, благодаря за преводите! Flowers Bouquet И за всички коментари! Flowers Bouquet

Подбуждане към лъжесвидетелство е по - лошото от което Йекта ще се възползва. Лачин призна пред него и пред Джунейт, ще го направи и пред прокурор, ако се наложи.
Зафер се появи случайно преди Сердар. Щом го видя, Сердар не се показа.

Относно Джейлин и лъжите ѝ. Поне да не обещава. Проблемът ѝ е толкова ясен, че ако спре да лъже, ще спре и да разочарова. Много неубедително прозвуча оправданието ѝ пред Ългаз. За какви провали говори като още в началото я представиха като добър адвокат. Ългаз вече няколко пъти имаше възможност да ѝ покаже, че не е невъзможно да защити успешно подзащитния си по законен начин. Само че е по - трудно, изисква повече усилия, а с лъжи е по - лесно да спечели делата. Пример - осиновеното момиченце. Тя щеше да осъди фирмата да плати на бащата за окото и да приключи. Представите ѝ за правосъдието са сбъркани, та се налага Ългаз да ѝ обяснява кое е правилно и кое не. Да победи Йекта с нечестни средства за нея е успех, а всъщност е провал. В това се разминават двамата и сравнението с Чънар не е напълно сполучливо. Най - малкото, защото той не е юрист. При него всичко е основано на протест, бунт срещу баща му и срещу брат му. Тууче е като него. Покрай обгорелия труп ще лъснат наркотиците - Чънар вече има висящо дело, сега още едно. На девойките може и да им се размине, но черната точка в досието е записана.

# 415
Аз малко се притесних от факта, че Ългаз съвсем осъзнато излъга Парс

Надявам се, че на Ългаз лъжите няма да му станат навик.

Може да е трудно да се промениш към по-добро, но се надявам, че Ългаз ще помогне на Джейлин да се научи да се справя с проблемите по честен начин, без да забърква неприятности и да си печели врагове.

Джейлин лъже, защото иска да прикрие слабост, нещо от което я е срам или провал.

Надявам се, че когато Ългаз осъзнае вината на Метин и Чинар в случая на Зафер няма да тръгне да лъже Джейлин, само и само да не се окаже "провал" в очите й.

Надявам се, че заедно ще разплетат случая и че това ще ги направи по силни

# 416
  • Кърджали
Точно там е проблема с флашката. Не толкова след колко време е предадена, а че Йекта ще използва че е минало това време. Парс тъй или иначе щеше да повика, да се поборсучи, но да ги прикрие (или поне да го омекоти). Но Йекта разбере ли,че флашката е прекарала и три часа в ръцете на Джейлин ще срине света върху нея. Там беше проблема на Парс - поне да знам, та да мога да реагирам.
Сега това че Лачин призна пред Йекта и Джунейт че Джейлин я убеди да свидетелства по този начин... Това е проблем..но в момента Йекта не иска да води съдебно дело с нея. Знае че и да спечели, това ще съсипе кариерата ѝ. Но той иска повече от това - да разбие живота ѝ, както каза "да иска да е мъртва"
Сега благодарение на Сердар ще получи тази възможност. Ще обвини Чънар и Метин за смъртта на Зафер, ще изкара наяве наркотиците и Парла и Тууче. ... Удар срещу всички

# 417
Цитат
Само Джейлин и Ългаз знаят, че е имало намерение да не се предава и за другите това е недоказуемо.

Всъщност и Йекта събра 2 и 2 след признанието на Лачин. А че е ходила при Лачин - за това има и свидетел, оная прислужничка, която не долюбва Джейлин. Джейин е повече уязвима като подтикваща към лъжесвидетелство. Не си спомням добре, но ако в разговора между двете е споменала и връзката й с шофьора... работата става сложна. Не обмисля последствията и това е. Страхът я превзема в определени моменти и не може да мисли трезво. Предполагам, че това й е наследство от провалите в семейството, когато е носила сама отговорността за всички. Но сега не е сама и има ясен ориентир какво може и какво не може да се прави.
ПП, сега видях, че и Лучия е обърнала внимание на лъжесвидетелството. Hands Plus1

Последна редакция: пн, 14 мар 2022, 11:00 от Katya_I

# 418
  • София
Солничке, аз докато пиша, видях, че Лучия ти е отгонорила. Аз искам само да допълня, че Зафер въоръжен с пистолет и с нагласата да убие Чинар и  си отмъсти отиде да го причаква пред къщата му. Чинар имаше уговорка със Сердар да се срещнат за да му потърси сметка за лъжесвидетелството срещу него. Чинар излезе от дома си и Зафер който го причакваше зад ъгъла тръгна след него. На уреченото място за среща Сердар го нямаше. Когато Чинар му се обади, той каза, че ще закъснее, а в това време се появи Зафер с пистолета и ...
Сега виждам, че много сте писали за лъжата на Ългаз пред Парс за времето на доставка на флашката. Това е "благородна лъжа" не е лъжесвидетелсто пред клетва. Това за мен е подаване ръка за помощ. както и да го разберете, аз не го упреквам.

# 419
Да, лъжесвидетелстването е проблемът. Ългаз не знае, че и това забърка Джейлин.
Но с времето на предаване на флашката няма как да се вържат. Джейлин може да си е знаела за любовника шофьор от Енгин, много преди това. И без да има флашка, можеше да отиде при Лачин, за да е сигурна, че няма измъкване за Йекта.
Йекта доста смел го раздава. Трябва да е наясно, че фалшивата му диплома ще има и други начини да се докаже, още повече, че бая народ вече знае за нея. Гледа си и жената, че на където я духнеш, натам полита, изкукалият му син може да е пращал и други флашки, Седа. С две думи логиката е да се снижава, ама той все по ербап.

Общи условия

Активация на акаунт