Отговори
# 420
Здравейте! Blue Heart

Влизам в темата само заради рейтинга.

Спорен понеделник и успешна  седмица! Flowers Four Leaf Clover

# 421
  • София
Джейлин всъщност не принуди Лачин да лъжесвидетества, тя й представи двата варианта и Лачин просто избра любовника си...
По-лошото е, че не каза на Ългаз за срещата си и разговора си с Лачин...

# 422
Не каза наистина и аз това си мислех. Тя обеща, че ще се поправи , да не скрива  но това не сподели с Ългаз. Даже и да мине номера с датата на получаване на видеото и неговото представяне на Парс, това с Лачин няма да мине. Лачин е страхлива и винаги търси гръб зад който да се скрие.

# 423
Нали има приказка "С какъвто се събереш, такъв ставаш."Джейлин може да не стане като Ългаз, но Ълказ като Джейлин... А Енгин уж умен, досетлив ..., а как се върза, та отиде да оставя парите в контейнера.Хубаво, че баща му се обади, та си ги взе обратно.

# 424
https://www.dailymotion.com/playlist/x7aj9v

Появила се е серията на английски. Досега на руски гледах, сега ще разнообразя.

# 425
https://www.dailymotion.com/playlist/x7aj9v

Появила се е серията на английски. Досега на руски гледах, сега ще разнообразя.

solnichka, много ти благодаря! Flowers Hibiscus

# 426
  • AMS

Привет и благодаря за преводите и мненията!!!

Лъжата си е лъжа, но къде е истината!?
Можете да подминете спойлера.

Скрит текст:
Налага ми се да се връщам назад, я да си спомня, я да си изясня някои моменти.
Така си правя разходки по сценария и не слагам знака ?
Преди писах, че Енгин сам примами Джейлин да се качи в колата,
защото планът му целеше да ѝ докаже, че лесно можеш да стане убиец.
Това за мен го потвърди на този етап флашката.
Защо Джейлин не я предаде.
Според мен, не само заради това, че Йекта ще бъде оневинен,
а и защото тя крие още неща и случки, които е имала с Енгин.
Както излезе, че е отличен стрелец, могат да излязат и много други случки ,
както и защо е използвала псевдоним. Имам предвид адресанта на плика с флашката.
Впрочем учудих се, че Парс заведе дело срещу Йекта при тези повдигнати обвинения,
които са лесно оборими, и единственото остана за парите на Лачин.
  Самоуби ли се Енгин или беше убит. Явно е предвиждал и двата варианта.
Ниязи май не трябваше да стреля точно в сърцето му.
Отварям скоби за балистичната експертиза, която се точи десетина серии.
Та от пистолета на Ниязи има един изстрел.
Куршумът минава през тялото и се забива в дървото с къщичката за птици.
Ниязи обръща тялото за да търси куршума, рови малко в шумата, но не го намира.
Патронът се състои от гилза, барут и куршум /оловото/.
Барутът в гилзата се възпламенява и изстрелва куршума.
Гилзата винаги пада  близко до стрелеца.
Куршумът е заедно с гилзата само докато не е изстрелян.
На местопрестъплението намират само гилзите и куршумите
от двата изстрела от пистолета, който държи Джейлин.  
Но и на двата куршума - единия в дървото,
другия в близост до тялото, няма следи от кръв на Енгин.
В смисъл нито един от тях не е минал през тялото.
Важното беше да се намери куршумът минал през тялото на Енгин
и с кръвта на Енгин, от пистолета на Ниязи, а не само че е имало трети човек.
Извинете, че го пиша пак, но ми е важно да го запомня.
 И сега идва ред на другите въпроси и нишки.
Кога Енгин направи записа, как и на кого го предаде.
Къде са парите, които е изтеглила Лачин.
Шофьорът на кого ги е предал и къде е той сега.
В последната серия Парс затвори делото за Енгин.
Йекта не е виновен. Флашката го оневини.
Но Йекта освен старите си дела, където винаги излиза невинен,
макар той да е извършил престъпление, остават недовършени.
Права е Джейлин. Това ли е справедливост.
За нея последна възможност, след като изгледа флашката беше Лачин да каже,
че е предала парите на Йекта. Той беше в предварителния арест
и ако това не се бе случило, той и един ден нямаше да престои в затвора.
Хайде за старите му престъпления е трудно да се събере инфо, но за новите.
Понесе ли отговорност Йекта за това, че укри доказателствата за убийството на Инджи!
Разследването за бягството на Енгин и участието на Йекта си остана така.
Сега като го няма Енгин - проблемът му на Йекта е решен и ето,
че с нови сили се хвърля в боя. Флашака доказва дори, че Йекта не е и поръчител.
 Много тефтерчета се видяха в тази серия, та се сетих за онова на Енгин в затвора,
което заедно с книгата му донесоха.
И последно - Сердар е пътник. Дедето няма да си остави магарето в калта.
Както не ни показаха разговора между Йекта и Енгин в болницата за бягството,
така не ни показаха целия разговор между Мердан, Сердар и другото момче в магазина.
Джейлин лъже, защото "Адът, който познава, е по-безопасен от рая, който не познава."
Ългаз излъга. Ами налага се в живота и това да се прави.
Не е хубаво, но се налага.
Извинете за дългия пост!!!
Благодаря на тези, които го прочетоха!!!
Лъжата си е лъжа, но къде е истината!

И не мога да не отбележа, че образа на Дария много ми харесва.
Евалла на Сема и екипа, че намериха начин да отбележат отново действителния случай -
смъртта на младата Пънар, убита от мъжа ѝ и изгорена.

Последна редакция: вт, 15 мар 2022, 02:27 от * Diva *

# 427
  • Кърджали
Тя Сема всяка серия кажи речи напомня за някой проблем. Още една причина толкова да харесвам филма, историята, сценаристката. Освен че те кара да се изправиш срещу вътрешното си Аз с въпроса "Ами ако" ... те кара да се замислиш още веднъж за случващото се, което винаги остава в новините, далечно за нас....

# 428
*Diva*   липсваше ми, коментара ти е потресаващо точен.
Цитат
Лъжата си е лъжа
Лъжата си е лъжа, но къде е истината!

За мен никога по никакъв повод не е имало т.нар. уж "благородна" лъжа. Изричаш ли лъжи - да!
По-добре да замълчиш, да премълчиш, да не отговориш, отколкото да лъжеш.
Излъжат ли ме веднъж мога да простя, ако обаче има втори и трети път, доверието ми към този човек се срива, а ако е любим, то любовта ни е застрашена сериозно. Това е моето мнение, проверено с дългия ми живот и никога не ме е подвеждало
Скрит текст:
Моята любима баба обичаше да казва на нас в детството ни - който лъже, той ще започне и да краде и със сигурност има въшки. И ние се разбягвахме, защото въшките ни плашеха много Joy
Вероятно, няма да ни бъде лесно да  съберем или сглобим  истината, както и да получим справедливост.
От поста на Дива стана ясно, че въпросния обгорял труп е по действителен случай. Дали ще накажат убиеца и за колко години ще го осъдят. Ще го осъдят ли изобщо.

Понякога, коментирайки имаме различни гледни точки и това не означава ,че гледаме различни сериали.
Приятна вечер

# 429
  • Кърджали
В интернет се коментира че този случай в сериала е препратка към два реални случая. Единия - за който писа  Дива и още един, в който жертвата е било младо момиченце, горе долу на същата възраст като жертвата в сериала (поне като съдя по снимките).

Честно казано, мен ме радва това че има много и различни коментари. Все пак различни хора гледаме сериала. И всеки го пречупва през себе си.

Последна редакция: вт, 15 мар 2022, 06:51 от Aлекcандрa

# 430
  • София
Привет!
Дива - БРАВО! Прекрасен  и много точен анализ. Напомни ми много факти и събития, които бях пропуснала или забравила и  които са много показателни за случващото се и в бъдеще. Интересно ми е и отново ще прочета "скрития текст". Благодаря ти.
Диме, "Благородна лъжа" съществува. Няма да пиша за философското понятие - това може да си го прочетеш ако имаш желание в Уикипедия.Аз  не вярвам да има човек, който никога, никога не е излъгал / благородно/. Дядо Коледа какво е ? Нима не лъжем децата си кой им носи подаръците, ако са послушни  - благородно. Сещам се в литературата - Моканина, който дава надежда на родителите на болното момиче за бялата лястовичка. Има много още примери, но следващия ще го напиша в  скрит текст.
Скрит текст:
От Библията " Когато бабувате на еврейките и видите,че раждат , ако родят син, убивайте го, но ако е дъщеря, тогава нека живее. Но бабите се бояха от Бога и не правеха, каквото им заповяда египетския цар, а оставяха живи мъжките деца. Тогава египетския цар ги повика и ги попита: защо оставяте живи мъжките деца? А те отговориха - понеже еврейките не са като египтянките, пъргави са и раждат преди да дойдат бабите при тях. За това Бог беше благосклонен към бабите. "Изход 1:16-20
Е, щом Бог,  който в своите заповеди е казал " не лъжи" е бил понякога благосклонен и не е наказал този, който е излъгал, за да спаси живот, значи благородна лъжа има.

# 431
Diva, и мен ме дразнят недоизяснените от полицията неща. На Джейлин й броят секундите от получаването на флашката, а Йекта що неща натвори. Открадването на пробата, подхвърлена улика в къщата на Джейлин, ако щете спирането на тока, когато Ерен чакаше да спаси Джейлин. Никой не рови. И психолога.   Уж си зададоха въпроса за саксията, Ългаз се зачуди на необичайното място за срещата и т.н., ама и там беше давай да върви. Парс и Ългаз се пънат за справедливостта, ама Йекта си я поръчва в съда и следствието.

# 432
  • Кърджали
Аз минавам само да ви оставя откъс от предстоящият филм на Каан Урганджъоулу и Аслъ Енвер "Продължавай да живееш"
https://vk.com/wall609002571_178

За Йекта, Джейлин каза къде е основният проблем. Замитането на следите и използването на други хора. Йекта никога сам не дава поръчките . Винаги са през Джунейт или трети човек. Да, знаят че Йекта е в основата, но не могат да стигнат до него
Не оправдавам полицията. А и ни трябва злодей.
В един момент тази негова самоувереност и злоба ще го предизвикат да допусне грешка.
Иначе мераклии да го вкарат в затвора не липсват. Но са наясно, че трябват неоспоримо доказателства, иначе както го арестуват, така ще трябва и да го пуснат. Защото ще се окаже, че я Джунейт " го е направил" , я някой друг... Но Йекта видите ли, е самата невинност...
Сема Ергенекон ни е подготвила и този момент. Ще видим Йекта в затвора. Силно вярвам...

# 433
Чудесни коментари сте оставили , момичета - благодаря !
Относно Йекта - тази злоба и тази арогатност започна дами идва в повече. Няколко серии подред се акцентира доста върху това. Няма лошо да сменят малко фокуса.
И аз вярвам че Ългаз ще му намери цаката - той е много умен, наблюдателен и проницателен. Захване ли се с нещо разнищва докрай.
Отивам да изгледам откъса на новия филм на Каан.

# 434

Стана тя, каквато стана Сердар, както се и очакваше ще пропее
А Йекта и Джунейт ще злодействат и ще тържествуват  ,  освен ако...иска ми се да има едно гол-я-я-я-я-мо ако....
Какво ще се случи с комисар Ерен, душичка е той, ама и с него нещастие

Алекс

Общи условия

Активация на акаунт