Ноемврийски бебета 2022 ❤️

• 56 720
  • 782
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте, момичета!

От 12.03 съм с положителен тест. На 25 години съм, първа бременност ми е и много се вълнувам. Терминът е 15.11 (таткото е на 17.11, изключително доволен от творението си Grinning ). На 14.05 имам час за ранен скрийнинг в МЦ "Фемина", който ми бе препоръчан от АГ. Бих се радвала да споделите мнение за мястото.    Simple Smile

# 496

Момичета, има ли някоя от Бургас? При кого се следи, някакви мнения за фетална правена в Бургас?

Да, аз бях при доктор Троянчев на 29-ти април. Останахме доволни. Имаме и диск от прегледа. :😊🥰
Може ли малко повече информация. В коя клиника извършва прегледа , цена, само фетална ли сте правили или и БХС, до колко време излизат резултатите и пола каза ли ви го или още е рано? Благодаря!
Вие при него ли се следите?

Има частен кабинет и знам, че не е от Бургас. Тук е само през петък, събота и за неделя не съм сигурна. Първата ФМ беше 90лв, а след прегледа  дадах кръв в ЛИНА за БХС. - там заплатихме 52 лв. Пола ни го каза, бях в 12-та седмица и 4 дни. И следя се при Д-р Давидова, по нейна препоръка правих ФМ при д-р Троянчев. 😊
Здравей,да попитам след като ти излязоха изследванията от Лина,пратили ги на д-р Троянчев и върна ли ти отговор.

Да, вчера ги получих, изпратих ги, но все още чакам отговор. Надявам се да е скоро 😊
Благодаря за отговора,защото и аз бях на 29.04 при него и вчера ми излязоха резултати и все още нямам отговор затова попитах.Благодаря още веднъж.
Имам отговор 😊

# 497
Здравейте Мамчета 😊 Да се включа и аз! Втора бременност, на 33г., от Бургас. Термина ми е за 11.11.22г. Чакам да дойде 05.05. за да ми направят феталната морфология и да пусна първия БХС. Надявам се, че всичко ще бъде наред! Това, което мен ме мъчи е, че още не съм уведомила работодателя… не помня можеше ли с амб.лист, който е преди 12г.с. или задължително бременността трябваше да е регистрирана и тогава да се каже?
Здравей! При кой лекар ще правиш феталната и при кой се следиш?
Аз на моите работодатели казах доста рано още 6г.с , но без официален документ, такъв още нямам.

Следя се при Кироваков - за втори път. Днес дори бях в клиниката, която отвори. Направи ми първата фетална - 13г.с. и ме прати за БХС. Апаратурата му е нова- доволна съм. 30 мин. ме преглежда. Но мисля после да отида за всеки случай и при Троянчев./18-22г.с./.

Последна редакция: чт, 05 май 2022, 19:14 от V31a

# 498
Здравейте мами!
В 11+1 г.с съм и снощи след дълга разходка , на която нямаше нито една тоалетна (съответно се стисках доста часове) като се прибрах имах розовко на бельото. Според мен причината е това, че се стисках доста време, но на хартията вече нямаше нищо и днес няма и следа. На преглед съм на 11 май (след седмица) и се надявам да не е било нещо плашещо. Нямам болки, нямам кървене, няма и зацапване вече, било е нещо еднократно и ако се появи отново вече ще се обадя на АГ, че и до понеделник ще съм извън града..
Въпроса ми е дали някоя от вас е имала еднократно зацапване около тези седмици?

Аз получих сега на 1 май в 3 през нощта, не беше много, но беше червено/после розово и запалих направо към спешното, но аз съм с отлепване още от 5гс и ми беше много притеснено. За щастие всичко с бебе е наред, изписаха ми нош па 3х1 и да лежа, още на другия ден нямах повече и до днес съм нямала да чукна на дърво. Бях в луд скандал с едни хора и много се вживях, направо смених пет цвята, такава съм си и най-вероятно от това ми казаха да е, плацентата ми беше леко отлепена. В понеделник на фм ще видим дали всичко е наред, надявам се да не се повтаря това зацапване/ кървене, че ми изкара акъла.

# 499
Здравей, аз имах много голяма чуденка за тези изследвания. Теално БХС върви с обстоен ехографски преглед от специалист, който обаче мн хора го бъркат с ФМ (която е 18 седмица или по-нататък), този преглед е ранен скрининг и е напълно достатъчен. Това ми обясни моята лекарка. Вече в 18та седмица или когато там се ходи на ФМ бебето е много по-добре развито и може да се наблюдава обстойно. Според мен няма смисъл да ходиш втори път, предполагам че няма да ти кажат нещо по-различно от това, което вече са гледали, и реално ще направиш изследването 2 пъти.

Здравейте, момичета!
Аз съм в дилема понеже бях на биохимичен скрининг и имам отделен час за ФМ, като лекарят ми каза, че ще направим по-подробна ФМ около 20 г.с. , но аз за всеки случай реших да си записа час и сега.
Да, но това, което гледахме на ехографа ми се струва същото като ФМ - лекарката огледа подробно всички органи, направи снимки и сега се чудя има ли смисъл да ходя и на ФМ? Даже после разбрах, че лекарката, която ме гледа е специалист по ФМ в същия център, където имам записан час. Вие как мислите? Дали да отида и в другия център?

Изследването в 11-13 си е точно фетална морфология/ранна/. И на тази база от изследвания се прави БхС. Анатомично изследват размери на всичко. А вече следващата от 18-22г.с. вече бебето е достатъчно голямо, за да се измери в дълбочина. А после третата от 28 седмица се прави, защото някой дефекти не могат да се видят на втората. Затова и тя е толкова важна.

Последна редакция: пт, 06 май 2022, 04:33 от V31a

# 500
Здравейте и от мен! Най-накрая и аз да се реша да си направя профил в бг мама Simple Smile Аз съм от Варна на 33г, втора бременност. Вече в 12+1 г.с. Термин 16.11.22г. Също се обръщам за съвет към вас. Във вторник си направих пренатален тест Invitae в "Св. Марина". Чакам резултатите другата седмица. Обхваща 3-те синдрома и половите хромозоми. Не искам да си правя БХС. Но според вас дали е нужно да ходя и на ФМ сега. В тези седмици какво се проследява? С първата ми бременност измерваха само костите на нослето и бедрото за БХС и нямам спомен да са гледали нещо по-конкретно. Според вас трябва ли да ходя на фм или пренаталния тест е достатъчен?
Здравей и аз направих пренаталния в 11 седмица и вчера ходих до Добрич при Стоилов на Фм в 14седмица,малко закъснях но бях спокийна за синдромите от пренатеста. Очарована съм обеснява супер подробно всичко, оглежда абсолютно всичко от органи, вени, кръвопоток до крайници кости, стави... чурката в нашият случай 🤣Апаратът му няма място за сравнение, примерно с МД. Във Варна единствена Желязкова има такъв подобен. И няма общо с измерването на ехограф за бхс.

# 501
[quote author=Polly R. link=topic=1416534.msg44717151#msg44717151 date=
Здравей и аз направих пренаталния в 11 седмица и вчера ходих до Добрич при Стоилов на Фм в 14седмица,малко закъснях но бях спокийна за синдромите от пренатеста. Очарована съм обеснява супер подробно всичко, оглежда абсолютно всичко от органи, вени, кръвопоток до крайници кости, стави... чурката в нашият случай 🤣Апаратът му няма място за сравнение, примерно с МД. Във Варна единствена Желязкова има такъв подобен. И няма общо с измерването на ехограф за бхс.

Да само хубави неща съм чувала за него. Но явно час трябва да си запазиш още на чертичките. Скоро гледах има ли свободни.. чак септември Grinning и мен ме насочиха към Желязкова за феталните. Надявам се да е добра. Още обмислям. Благодаря за отговора Simple Smile

# 502
[quote author=Polly R. link=topic=1416534.msg44717151#msg44717151 date=

Да само хубави неща съм чувала за него. Но явно час трябва да си запазиш още на чертичките. Скоро гледах има ли свободни.. чак септември Grinning и мен ме насочиха към Желязкова за феталните. Надявам се да е добра. Още обмислям. Благодаря за отговора Simple Smile
Аз му звъннах преди 10-на дена и ми отвори извънреден час, но става по-скъп 150лв.Мислех си да правя втора ФМ при Желязкова, но приятелка ходи миналата седмица при нея на 3та ФМ и е много разочарована, сподели, че нямя нищо общо със Стоилов не обеснявала нищо и почти през цялото време говорила по телефона. Апарата и е хубав и тя може да е добра, но вече незнам от кое място чувам, че отношението и куца.

Последна редакция: пт, 06 май 2022, 12:30 от SnoopyS

# 503
Здравейте мамите . В 12г.с съм ама ви казвам вече никакви симптоми нямам ,нито гърдите ,нито ми става лошо ,хапвам си вече като слонче Simple Smile Simple Smile .
Как е при вас ?Че пак започнаха да ми минават мисли през главата .

# 504
Аз му звъннах преди 10-на дена и ми отвори извънреден час, но става по-скъп 150лв.Мислех си да правя втора ФМ при Желязкова, но приятелка ходи миналата седмица при нея на 3та ФМ и е много разочарована, сподели, че нямя нищо общо със Стоилов не обеснявала нищо и почти през цялото време говорила по телефона. Апарата и е хубав и тя може да е добра, но вече незнам от кое място чувам, че отношението и куца.
[/quote]

Лошо. За Желязкова говоря.. значи трябва да обмисля май някой друг. А ти като му звънна за този извънреден час почивен ден ли ти го даде или през седмицата и някакъв по-късен ли или ?

# 505
Да се оплача, преди малко имах жилка кръв, кафява е, това значи, че е стара, не прясна , но ме притесни, това , че е като парченце съсирено. Бях на преглед онзи ден , всичко беше ок. Да ви кажа почна да ми омръзва този постоянен стрес.

# 506
Момичета тъпа болка и тежест ниско в корема имам от снощи гинеколога ми изписа алеракт и ношпа някой имал ли е такива оплакваня гинеколога ми каза че за първа бременнос се случва.....побърках се от стах....вече

# 507
Здравейте мамчета.
Случайно някоя от вас да знае при вече записан проследяващ по ЗК мога ли да се откажа и да се запиша при друг или трябва да изчакам 1 месец за ново направление? Днес бях на преглед при най-добрия с най-добрата апаратура , да но е пълно дърво, не говори, вадя му думите с ченгел от устата исках болничен , каза ми ме трябва да остана в болница 3 дни и чак тогава може да ми пусне болничен при въпроса ми всичко наред ли е с бременноста ми отговори да, но така е по закон. Туко-що тазбирам че е шеф на АГ отделение в болницата и за моят престои ще спечели парички. Въпросът ми е мога ли да се откажа и да се запиша при друг този месец?

Здравейте, независимо, че нищо ви няма и болничният е по ваше желание е необходим 3 дни престой в болница. Трябва да има причина за този болничен, водят ви с диагноза ( най- вероятно заплашващ аборт), издават 30 дни болничен лист от болницата и после минавате на ЛК до края на бременността да ви издават болнични по 30 дни  (и си плащате за тях- цени от 30- 100лв). Това е практика от години.
Единствения вариант да нямате 3 дневен престой е лекарят да ви е познат и да рискува да ви води в болницата без вашето присъствие там. (ако преди години това ставаше, сега не минава- никой лекар няма да рискува).
Това не може да го избегнете ако просто така си искате болничен.
А ако имате причина, то болничен престой се предполага.

Редакция: видях, че са ви отговорили и е ясно, че при вашия доктор може да пропуснете реален болничен престой. Обяснението да остане за други мами Simple Smile.

Последна редакция: пт, 06 май 2022, 17:42 от gabitod

# 508
За Желязкова от Варна ли ако е тя и аз ходих не бях доволна веднага я смених

Лошо. За Желязкова говоря.. значи трябва да обмисля май някой друг. А ти като му звънна за този извънреден час почивен ден ли ти го даде или през седмицата и някакъв по-късен ли или ?
[/quote]

# 509
Преди 2 години се следях при непознат лекар. Даде ми болничен още от 2ри месец. После продължи докато не родих. Не съм лежала нито ден е болница. Нито ми е казвал, че трябва. 🤷♀

Общи условия

Активация на акаунт