На море в България 2022 г.

• 76 616
  • 759
  •   1
Отговори
# 615
Южния плаж на Обзор миналата година края на Август си беше охраняем. Водата е плитка поне 50-60 м навътре. За първи път бях в Обзор  и много ми хареса. Тихо, спокойно. Настаняването ни беше точно до Южния плаж, т.е. накрая на града и може за това да ми се е сторило, че е тихо.
Цените в заведенията бяха като в София, морска храна не ям, така че не гледам колко струва.
Само че след тази южна част, след издадената скала в морето има още много плажна ивица в посока Иракли, която не е охраняема. Ими чадъри на апартхотели и на хотел, но няма спасителни постове. Това също е Обзор, но извън градската част.

Kroki, два апартхотели на първа линия на Нестинарка и един на втора.
https://visit.bg/oferti-pochivki/paketni-ceni-aparthotel-redjina … are-carevo-20297/
https://visit.bg/oferti-pochivki/paketni-ceni-apartamenti-primea … tik-carevo-22531/

https://nestinarka.bg/kompleks-nestinarka/

Отделно може да разгледаш студиа, апартаменти, къщи за гости в южната част на кв. Василико, които също са с излаз на плаж Нестинарка.

# 616
Привет на всички! Настъпи летния сезон и с моето семейство се замислихме за тазгодишната почивка. Вие на къде сте се насочили това лято? Ние се колебаем между Созопол и Несебър

# 617
Препоръчвам Несебър. Ако обичате разходки и забележителности Несебър е по-добрият вариант. И откъм цени също. Доста повече ресторанти,достъпни за всеки. И плажът им е по-добър-с плитко и тихо море. Но това е според мен.Където и да изберете, ви желая хубава почивка!

# 618
Здравейте, някой да има отзиви за Кранево? Никога не сме почивали там, дали плажът е хубав? Flowers Palm Tree

# 619
  • Somewhere far away
Кранево си е едно село. Не очаквайте кой знае какво. плажът е хубав, морето плитко, но мръсен. не се чисти редовно. цените са ок но още на първата вечер се разбира, че центъра е буквално една улица, че няма много какво да се прави и много лесно и бързо ще ви доскучае.

# 620
Благодаря! Ще сме с кола и идеята ни е да обиколим северното черноморие. Затова може би няма да е скучно, но разбах какво имате првдвид, ако човек не мръдне оттам сигурно ще му омръзне за 2 дни.

Кранево си е едно село. Не очаквайте кой знае какво. плажът е хубав, морето плитко, но мръсен. не се чисти редовно. цените са ок но още на първата вечер се разбира, че центъра е буквално една улица, че няма много какво да се прави и много лесно и бързо ще ви доскучае.

# 621
  • В.Търново
Здравейте!
С половинката ми се прибираме в България за Август месец и се чудим къде да отидем на море. Последният път Созопол не ни хареса. Къде бихте ни препоръчали да отидем? За нас е важно да има 5-6 ресторанта, 2-3 бара и пешаходна алея за разходки.
Равда предлагам аз.
С уговорката, че август не съм ходила. Юли, септември съм била там и навалицата е била съвсем поносима.
Ужас! Равда въобще не е подходяща за плажуване. Особено за хора, прибиращи се от чужбина.

# 622
Здравейте отново.
Ние все още се чудим къде да резервираме за края на август. Влече ни тази година северното черноморие. Колебаем се между Варна, Балчик и Св. Св. Константин и Елена. Може ли препоръки как са плажовете, къде е по-плитко и става за деца и т.н.? Как с цените, къде е по-скъпо?
Събирам идеи и за едно бързо море следващия уикенд. Водата става ли вече за плуване или още е студена?
Досега сме били все на юг, в Несебър, Черноморец и Созопол. Иска ни се тази година да е различно.

# 623
Температура на водата
Данните са само за Варна и Бургас, но дават някаква ориентация за съответните региони.

# 624
Във Варна водата вече е топла. Аз съм зиморничева по принцип, но за мен вече става за къпане.

# 625
  • Сф
Чил аут, казах че ще пиша подробно и ще кача снимков материал другата седмица.

За справка комплекса отвори врати на Великден и нещата се движат със скоростта на "охлюв на състезание".
Странно. Можа да пишеш даже докато шофираш към морето, а сега нямаш време да драснеш 10-20 реда 😄. Честно казано е по-нормално когато имаш време да споделиш какво ти харесва и какво не вместо да пишеш с недомлъвки. Все пак това не е чат, а  място, в което хората споделят и се информират.
Хората,като Айвабг , достатъчно споделят и то съвсем адекватно + снимки, което е рядкост .И не само в тази тема. Ако бяхте чели повече , щяхте да знаете , че тоя който се излага със спам е някой друг Wink сещайте се ..

# 626
Чил аут, казах че ще пиша подробно и ще кача снимков материал другата седмица.

За справка комплекса отвори врати на Великден и нещата се движат със скоростта на "охлюв на състезание".
Странно. Можа да пишеш даже докато шофираш към морето, а сега нямаш време да драснеш 10-20 реда 😄. Честно казано е по-нормално когато имаш време да споделиш какво ти харесва и какво не вместо да пишеш с недомлъвки. Все пак това не е чат, а  място, в което хората споделят и се информират.
Хората,като Айвабг , достатъчно споделят и то съвсем адекватно + снимки, което е рядкост .И не само в тази тема. Ако бяхте чели повече , щяхте да знаете , че тоя който се излага със спам е някой друг Wink сещайте се ..
Не се сещам. Може назад да е писал адекватно и достатъчно, но това не значи, че този му пост не е безмислен. Аз също дадох достатъчно информация за едно от най-прекрасните места на българското, а и не само море, но това не значи, че е нормално да напиша пост като този, който коментирам.

# 627
Рових си из телефона да намеря снимки от плажа на Обзор от миналата година, но не съм го снимала (т.е. снимала съм си детето и нас си вместо пясъка 😂), но на страницата на хотела (Мирамар) има една, която е 1:1 с реалността - голяма ивица, хубав пясък, достатъчно пространство. Чадърите бяха на разстояние и наистина беше комфортно и приятно - нямаше никой да ти е до главата и да му слушаш разговорите.
Скрит текст:
Сега в ляво е Рейна дел мар и има още чадъри. Морето не е плитко, да. Доста често има вълни.

В Равда не съм ходила от студентските си години. Запомнила съм го като ужасно градче с кръчми и чалга, мръсен и ужасно малък плаж, с адски много хора един върху друг. Всеки ден се вдигахме с колите до Несебър или Слънчев. Преди години последно оставахме в Несебър, после в Созопол - последното място, на което бяхме на българско море (поне 7-8 години минаха откакто мин. година се върнахме тук, заради детето и ковида). И Несебър, и Созопол имаха хубави плажове, но самите курорти бяха ужасно претъпкани, шумни и мръсни, храната беше зле, но не може и да сравни с обслужването, което беше мега зле. А уж ходехме на похвалени места. Купих си сладко от зелени смокини на цената на агнешкото от една супер меркантилна баба. Въобще, не особено яки спомени. Същата година направихме второ море към Никити в Гърция и от тогава бяхме само в чужбина лятото (Гърция, Франция, Испания). Връщането в Обзор ни хареса, може би заради хотела, добрата храна, обслужване, поддържан плаж и т.н. Не сме ставали в 5-6 да запазваме шезлонги, което определено ми беше ключово 😄

# 628
В Равда не съм ходила от студентските си години. Запомнила съм го като ужасно градче с кръчми и чалга, мръсен и ужасно малък плаж, с адски много хора един върху друг. Всеки ден се вдигахме с колите до Несебър или Слънчев. Преди години последно оставахме в Несебър, после в Созопол - последното място, на което бяхме на българско море (поне 7-8 години минаха откакто мин. година се върнахме тук, заради детето и ковида). И Несебър, и Созопол имаха хубави плажове, но самите курорти бяха ужасно претъпкани, шумни и мръсни, храната беше зле, но не може и да сравни с обслужването, което беше мега зле. А уж ходехме на похвалени места. Купих си сладко от зелени смокини на цената на агнешкото от една супер меркантилна баба. Въобще, не особено яки спомени. Същата година направихме второ море към Никити в Гърция и от тогава бяхме само в чужбина лятото (Гърция, Франция, Испания). Връщането в Обзор ни хареса, може би заради хотела, добрата храна, обслужване, поддържан плаж и т.н. Не сме ставали в 5-6 да запазваме шезлонги, което определено ми беше ключово 😄
Равда и сега си е така. Вероятно е една идея по-добре от преди, но всекидневното ходене до Несебър не отпада. Родителите ми ходят там в любим за тях комплекс, но ходят на плаж в Несебър. Повечето вечери са в стария Несебър, но пък той наистина си заслужава, така че не е проблем. Проблем за мен е всекидневното ходене до по-далечен плаж, но нашите са свикнали. Като цяло аз не бих препоръчал Равда. Созопол обаче ми е любим. Досега не съм открил еквивалентно място в Гърция например, въпреки че и нея сме я овършали. Гърция я ползвахме за море извън топ сезон, но последните години въобще я пропускаме.

# 629
Здравейте,искам да попитам ,който е ходил на златни пясъци тази година, за 5 дена колко приблизително разходи имахте без пътни и нощувки, за 2ма човека става но въпрос Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт