АГ СЕЛЕНА - ТЕМА 23

• 59 239
  • 785
  •   1
Отговори
# 165
Лично моят съвет е да си избирате лекар. И да се придържате стриктно към него и съветите, които дава. Той да си ви преглежда и наблюдава. Да, болницата е важна, но не е нищо друго освен една сграда с удобства.

# 166
Онази вечер като ме приемаха, на смяна беше д-р Петров. Вярно  че и аз бях неафекватна вече 🤪 но и той не оставаше по-назад.
Вчера плащахме-1850лв. нормално и 15лв. тест за ковид 😏
Като ми остане малко повече време, ще споделя опит по коментираните в темата неща.

# 167
  • Димитровград
Лично моят съвет е да си избирате лекар. И да се придържате стриктно към него и съветите, които дава. Той да си ви преглежда и наблюдава. Да, болницата е важна, но не е нищо друго освен една сграда с удобства.
Аз имам лекар, но бях с контракции а съм 34г.с. и за да ме приемат трябваше да ме прегледа дежурния.....голяма грешка

# 168
Здравейте, може ли някоя от вас да ми дада номера на доктор С. ПЕТРОВА от болница Селена.

# 169
Знаете ли дали д-р Весела работи по ЗК и въобще как да разбера на касата ли питам?

# 170
  • Димитровград
Момичета доволни ли сте от спиналната упойка и как протече всичко. После имахте ли болки....защото първото дете го раждах с пълна, а сега док иска спинална. Страх ме е да не вдигна кръвна, после да ме боли кръста, да не усещам всичко.......

# 171
Преди няколко дена ми беше секциото със спинална упойка, честно казано нищо не усетих при поставянето, бързо изтръпват краката, но се усещат всички неща, които ви правят - дърпане, натискане, което е нормално. За около 4 часа отпуска упойката, като аз първия час имах треперене на тялото, което също казаха, че нормално. За болките - като цяло не те оставят без обезболяващи, така че спокойно.

# 172
  • до най-прекрасния мъж
Аз раждах преди 4 м секцио със спинална. Как я сложиха, изобщо не усетих. Има някакво локално обезболяване преди да ти я сложат. Отпусна ме за няколко часа. Болки в кръста не съм имала, но секциото си боли. Кръвно вдигнах и държах известно време, но нищо страшно. Поне аз не го усещах изобщо. Обезболяването след операция е добро, ставането трудно. Но от 3ти ден не съм искала обезболяващи. Дават свещичка, ако те заболи, но аз не я ползвах и така си ми остана. От пълна упойка по-трудно съм се възстановявала.
Усеща се всичко, да. Как натискат и дърпат. Но то минава толкова бързо, че докато се усетиш, то минало.

# 173
Аз и от пълната много бързо се възстанових, тъй като спиналната не ме хвана. Сега обаче започна да ме наболява кръста и се чудя дали може да е от нея, или просто защото бебчо натежа и ми идва в повече разнасянето на ръце. На мен и епидурална ми биха, тъй като бях за нормално раждане първоначално, нейното поставяне беше много по-неприятно от това на спиналната. Не съм разбрала да ми слагат локално обезболяване.

# 174
Аз имам проблеми с гърба, кръста.... даже миналата пролет ме беше развъртяло и пак правих скенер.
Мислех си, че с бременността ще ми се притискат прешлените и ще ме боли, нищо не ме заболя.
Носих копие на заключението от скенера да преценят къде да ми бият упойката, единия анестезиолог - ти си за операция, другия преди упойката - ти си за физиотерапия.
Не ме боля от секциото гърба.
Сега тези дни, вътре - вън,  ту вятър, ту слънце и си усещам болежките.

Кръвно вдигнах за два-три дни след изписване, в болницата ме следях 120/80, кардиолог ме преглежда всичко Ок.
И в нас като се почна 150/100, 160/100,  спя и се будя от тежест 180/100.  
Викам край да отивам пак на преглед.
Забелязах, че отоците по краката от последната седмица и от упойката изчезват с бясна скорост. Явно налягането от циркулацията на кръвта, вдигаше кръвното
Кръвното изчезна с отока по краката.

# 175
Някоя мама да е с ниска плацента в 4 месец, и да използва магнезии.., какво друго бихте препоръчали, за да е всичко точна? При д-к Петрова съм

# 176
Не съм, но бях. И си бях така до 9 месец. Магнерот пих 3 пъти дневно, но пих и още една шепа хапове. ОБАЧЕ, при мен не беше само ниската плацента, бях с кървене до 5 месец (включително), отделно таласемия, тромбофилия. Та, откровено казано не знам дали, ако започна да изреждам всичко, което приемах, няма да те объркам допълнително. Ако желаеш, пиши ми ЛС.

Колкото до обсъжданите преди това упойки - за мен беше откровено неприятно поставянето, но пък всичко мина толкова бързо, че докато се усетя вече се разхождах.

# 177
  • до най-прекрасния мъж
Не се притеснявай, ще се вдигне. И моята беше ниска около 4ти месец, но се вдигна малко по-късно. Аз слагах Утрогестан до 36 г.с., но родих на 38 г, което се води рискова бременност+че беше и инвитро.

# 178
Момичета някой знае ли номера на детска стая?

# 179
Здравейте. Видях, че по-назад сте коментирали цената за запис на тонове. А трябва ли да се запазва предварително час за тях?

Общи условия

Активация на акаунт