АГ СЕЛЕНА - ТЕМА 23

• 59 391
  • 785
  •   1
Отговори
# 270
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте,има ли мами родили скоро планово секцио в Селена.Как протече всичко,кога Ви раздвижиха и донесоха бебчета при вас,на кой ден Ви изписаха?
Родих по спешност в 2 ч през нощта, но то няма особена разлика, момичето при мен роди в 8 сутринта. Раздвижиха ни следобед. Бебетата донесоха към 18 ч, след като настоятелно питахме кога ще ги видим. Погушкахме ги 10 мин и ни ги взеха. Сутринта към 9 ни ги доведоха окончателно и вече ги взимаха сутрин и вечер за по 2-3 часа за преглед и тоалет. През останалото време са си при майките, ако всичко е наред.

# 271
Излезнах от операционната в 12ч. към 4ч.   ме вдигнаха на крака. Другите жени само по седяха малко, но аз исках да стана. Бебетата не ми ги дадоха няколко дни, тъй като бяха на термолегло, но ходех до тях, когато искам. Иначе си стоят при майките, взимат ги само сутрин и вечер за визитации или ако ти искаш да ги оставиш за малко или за вечерта.

# 272
Привет
Миналите мами секцио може ли да споделите в реанимация колко време беше престоя..и багажа с вас ли си беше там 🤔

# 273
Не съм била в реанимация, и аз така бях чула, ама не, директно си ме закараха в стаята, в която си изкарах и останалите дни.
Багажът си ме чакаше в стаята.

# 274
  • до най-прекрасния мъж
Не съм била в реанимация, и аз така бях чула, ама не, директно си ме закараха в стаята, в която си изкарах и останалите дни.
Багажът си ме чакаше в стаята.
+1. Аз родих през нощта, момичето при мен в 8 сутринта. И двете направо в стаята си ни закараха. Багажът оставих в приемен кабинет, намерих си го в стаята. Телефонът си беше в мен само, имам 10тина снимки от раждането.

# 275
От към 8 сутринта (малко преди операцията) до към 16-17, след това ме преместиха в стаята. Багажът ми беше в стаята, не до мен в реанимация.

Привет
Миналите мами секцио може ли да споделите в реанимация колко време беше престоя..и багажа с вас ли си беше там 🤔

# 276
Какъв опит имате със стаите? ВИП ли е по-добре,или с други мами?

# 277
Стаите са с по две легла . На мен ми е приятно да имам компания . Би ми било скучно да съм сама и не бих го избрала .

# 278
Индивидуално е. Аз ако имах излишни още няколко стотин лева, щях да си платя, за да имам спокойствие с бебето.

# 279
Лично усещане е дали ще е приятна компанията по стая. За престоя имах три съквартирантки, с две от тях имахме еднакви виждания относно - телевизор, светеща лампа, до кога да нищим приказки, режим на децата /моите бяха взети от неонатолозите първите 48 часа/.....

За една вечер преместиха момиче от ВИП стая при мен, беше обитавала самостоятелна стая без заплащане, била е свободна за момента, после е трябвало да я освободи. Трите дни си беше живяла сама с гърмящ телевизор, светнати лампи, ревящо дете по цяла нощ в опит да кърми. Няма лошо, но като ми приложи този и режим се принудих да и направя забележка, не издържах - 4 часа по сред нощ държа гладно детето в опити да е перфектна, с една ръка книгата на Хедра, другата пищящо дете върху силиконовите зърна, накрая се обади в детска стая да донесат храна.
Сега като се сетя ми е смешно какво си причиняват хората в опити всичко на всяка цена.

Дори и като доведоха децата ми, през ум не ми мина да ги държа при мен нощем, ако и  да бях сама в стая.

# 280
А колко точно струва ВИП-стаята на вечер? Просто ми е интересно. Предишното ми раждане беше в друга болница с още 3 момичета, имам изцяло позитивни впечатления, но със сигурност е важно да имате еднакви виждания относно обстановката в стаята.

# 281
Аз бях в самостоятелна стая но така се случи не съм плащала допълнително и за миг не ми е било скучно. Исках спокойствие и го имах доколкото това е възможно. Първите 2дни имах световъртеж от упойката като странична реакция и ми оставяха бебето за малко от 3-я ден вече бях ок и бебето с мен по цял ден а вечер го оставях в детска стая за да поспя. Бях секцио и като изключим световъртежа съм се справяла без помощ , всичко е индивидуално аз лично не съм държала да съм сама в стая но определено ми беше по-спокойно.

# 282
Много зависи кой ще ти се падне в стая, на мен ми се паднаха две момичета, с които много се разбирах, но една от вечерите ми докара една бъдеща мама, която набързо се опита да ми дава инструкции как да си гледам детето, освен това не спря да говори по телефона в малките часове, предполагам развълнувана от бъдещето раждане. Тогава съжалих, че не съм в стая сама, да си пускам лампите и телевизор, когато искам и всичко останало. Хубаво е да има с кого да си кажеш две приказки след раждането, ама по-хубаво е да имаш цялостно спокойствие.

Някъде бях чела, че се доплаща по трицифрена сума за денонощие за самостоятелна стая, което ми се струва доста, особено, ако ти се наложи да останеш повече дни, дори при едно секцио болничният престой е 5 дена.

# 283
  • Майнатаун
Аз с първото ми дете Пее 2018 бях с много готино момиче, бяхме заедно в предродилна, родихме една след друга, зарадвах се че ще сме и в една стая. И двете раждахме нормално, тоест трябваше да сме 3 дни. Проблемът дойде когато с нейното бебче имаше някакъв проблем, задържаха го, беше и в реанимация и къде ли не, нея я изписаха без бебе, защото трябваше то да остане на лечение. Не мога да опиша мъката и депресията в която беше това момиче, постоянно ревеше, тръшкаше се, скимтеше и виеше. На мен ми беше неудобно да ми носят моето дете, защото това я разстройваше още повече и наставаше истински ад. Не съм си и помисляла да оставям бебето през нощта при нас, но и през деня беше безкрайно трудно. Аз много се натоварих и напрегнах от цялата ситуация, чувствах се ужасно гузно че моето бебе е при мен, а тя разказва на роднините си какъв ад преживява. Не пожелавам на никого да изпада в така ситуацията, както моята, още по-малко в нейната и нека всички бебета да бъдат здрави, но с сега с предстоящото раждане бих искала да съм сама, зная че е висока цената, мисля около 100 лева на вечер, но ако има възможност не бих си причинила още един такъв престой.

# 284
Миналата година, ако не ме лъже паметта, беше 160 лв/ден, но разбрах, че сега има поскъпване🤷🏼‍♀️

Общи условия

Активация на акаунт