АГ СЕЛЕНА - ТЕМА 23

• 59 345
  • 785
  •   1
Отговори
# 240
  • до най-прекрасния мъж
Да, купуваш опаковка Ка-вит срещу около 20 лв, даваш 1 капка и другото на боклука. Ако някой иска, имам отворена опаковка, от която съм дала 1 капка. Мога да я подаря, нямам новородени наоколо. Само трябва да дойдете да си я вземете.
Да, с АМ ги хранят, въпреки че твърдят, че не ги.

# 241
Да, купуваш опаковка Ка-вит срещу около 20 лв, даваш 1 капка и другото на боклука. Ако някой иска, имам отворена опаковка, от която съм дала 1 капка. Мога да я подаря, нямам новородени наоколо. Само трябва да дойдете да си я вземете.

Срока е 14 дни след отварянето им. Simple Smile

# 242
Мислех да не пиша, защото моето мнение е много негативно, но ще споделя и моя опит. След като родих (секцио) веднага ме закараха в стая, без да стигна до реанимация. На жената, която беше с мен, й донесоха бебето около 6 часа след като я настаниха. Моето го нямаше. Звъннах в детска стая да питам какво се случва и защо моето бебе го няма след като с нея сме раждали по едно и също време и тя също е раждала секцио. По телефона ми се сопнаха, че детето има проблем и не може да ми го носят. Точните думи бяха " Вие какво искате - детето да се оправи или да го видите"... Никой до този момент не ми беше казал, че детето има проблем. Като попитах какъв е проблемът, отговорът беше, че педиатрите ще ми обяснят. Няма да ви казвам как ми преминаха следващите три часа, докато чаках някой да дойде да ми обясни. Не знаех на кой свят съм. Дойде едно момиче и каза, че бебето вече е добре и е имало проблем с адаптацията. Нищо сериозно, но се е наложило да бъде под наблюдение. И това беше първият ден. На втория ни донесоха бебчетата. Дупетата им бяха подсечени, целите зачервени и пищящи ни ги оставиха без никаква козметика. Добре че си носех крем и успях да оправя подсеченото. Взимаха децата за тоалет за по няколко часа и ако искаш да кърмиш изобщо не се съобразяват. Дават АМ, но правят по две дози и реално то престоява над три часа и трябва да го даваш  на детето.
Хигиената е зле - за три дни не измиха тоалетната нито веднъж. Идваха чистачки да замажат с един парцал пода и това беше. Сменяха кошчето в тоалетната редовно и слагаха една сива тоалетна хартия.
Храната е ужасна, не може да карат току що родила жена да яде хебърка или две колелца салам със стар хляб и маргарин.
Прегледът след изписването не е нищо особено, аз съжалих, че отидох. Докторът беше изключително груб, обясняваше как детето е наддало добре, как всичко е наред и едва ли не ме пита за какво сме отишли?! Каза да не чета бг-мама за прословутия витамин К и че по цял ден ни четял глупостите - аз само попитах дали ще й дадат трета доза, имат ли или аз трябва да потърся. И го попитах, защото в епикризата на детето има препоръка да се дадат още две капки.
Мога да пиша още много, но наистина не искам да си спомням. Много жени са доволни от условията и от персонала. Наистина някои от момичетата са много отзивчиви, но има и няколко злобни и неприятни.
Най-важното е, че аз и бебето сме добре и за щастие не се налага да ходим повече там.

# 243
  • до най-прекрасния мъж

Нямах представа, ще ги изхвърля. Жалко, че за 1 капка отива зян цяло шишенце.

# 244
Може да ги дадете на педиатър, за да ги даде на други дечица. Аз взех капки от момиче от форума, дадох на детето две капки и ги оставих при педиатърката.

Нямах представа, ще ги изхвърля. Жалко, че за 1 капка отива зян цяло шишенце.

# 245
Да, аз също направих така. Като цяло, когато се дават в много малки количества скъпи или трудно намиращи се лекарства, после ги давам на педиатъра. Да се възползва и някой друг. Така и мен са ме спасявали с неоткриваемо лекарство.

# 246
  • до най-прекрасния мъж
Отворила съм ги в началото на януари. Щом са годни 14 дни, вече не трябва да се дават. Затова ще ги изхвърля.

# 247
Здравейте, честит Великден,живи и здрави да сте. Искам да попитам някой дали знае телефона на родилна регистратура ако може да го сподели

# 248
  • Pazardjik
Обадете се на главната регистратура и ще ви свържат с където искате

# 249
Момичета, има ли някоя, раждала нормално, но предизвикано? От предната вечер ли ви приемат, или си отивате в деня, в който ще е индукцията?

# 250
Докато беше моят престой вечера настаниха една жена за предизвикване. Сутринта в 6:00 я извикаха.

# 251
Аз отидох в 6 сутринта . Вероятно зависи как ще се разбереш с доктора , но моя и двата пъти ме извика на същия ден .
П.П. Имам 3 нормални раждания и 3-те с индукция /2 в Селена / , само последното започна с контракции през нощта преди индукцията и стана комбинирано .

# 252
Здравейте отново,
*Мери* , *Soulmate* , Di@ благодаря ви за информацията. Аз си преносвам и все още очакваме момента. Още някои въпроси ми изникнаха - ако случайно не успея да се свържа с моята АГ, когато е време да се ходи към болницата, при прегледа в дежурния кабинет на дежурния лекар ли трябва да кажа, че имаме уговорка с моята АГ да ме изражда, или те си питат?
Също така за епидуралната упойка при консултацията ми казаха, че мога ако искам да изчакам докато станат непосилни болките и тогава да я поискам. Това значи ли, че те ще ме питат дали искам при приема ако имам достатъчното разкритие и ако на по0късен етап поискам трябва да търся акушерка, за да извика анестезиоложката, или просто при приема те вече си слагат както преценят?
Благодаря ви Simple Smile

# 253
  • до най-прекрасния мъж
Още при приема първият въпрос е на кого си пациент. След прегледа от дежурния лекар за преценка на състоянието, те се свързват с лекаря, с когото имате уговорка и му съобщават състоянието. Той вече преценява и казва как да действат и съответно идва веднага или когато е необходимо. Дори да не се свържеш ти с лекаря си, дежурният ще му звънне задължително. Раждах секцио по спешност в 2 през нощта, организирани са много. От прием до родено бебе - 1 час. В това време ме приеха, прегледаха, подготвиха за операция и извадиха бебето. Моят лекар дойде 10-15 мин след мен в болницата. Аз му се обадих и 30 мин по-късно бях в болницата. Прегледаха ме веднага и го извикаха.

# 254
  • Пловдив
Аз да допълня за епидуралната упойка. При приема ми в 1:30 през ноща бях с 1.5 см разкритие и ме попитаха за упойка и казах, че ще искам. Моята лекарка дойде в 5 часа, а анастезиолог още нямаше. Може би той дойде към 6, но аз вече раждах и нямаше време да се сложи упойката. Никой не очакваше да направя пълно разкритие за толкова кратко време, но също така и останах очудена, че няма анастезиолог на смяна, а е дежурен и идва час след като му се обадиш. В случая се радвам, че стана без упойка, защото все пак си има и негативи. Но честно, в онзи момент не мислих така и само питах кога ще дойде.

Общи условия

Активация на акаунт