Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 7

• 26 105
  • 740
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Въпроси от рода къде се е оженил еди кой си, на каква китара свири или какво изобразява статуята в двора на еди кой си, за мен са подигравка с участниците и с драгия зрител.

# 31
Ееее, не може да бъде! Това си е подигравка! Simple Smile

Отивам да се гръмна! Simple Smile

# 32
Публиката учудващо отговори вярно; но и аз щях да предположа сумо. Не знам френски и не съм си задавала въпроса за произхода на думата.

Хм, най-после нормален въпрос, знам кой е Морфей (не е Нео), обаче не помня отговора. Сигурно да намери Избрания, но може и да не е това.

# 33
Публиката учудващо отговори вярно; но и аз щях да предположа сумо. Не знам френски и не съм си задавала въпроса за произхода на думата.

Хм, най-после нормален въпрос, знам кой е Морфей (не е Нео), обаче не помня отговора.

Бъзикаш се! Да намери избрания. КАжи, че се бъзикаш, моля те!  Simple Smile

# 34
Предположих, че е това, но не го знаех.
А Касиопея е лесно, нямам нужда от Гугъл. Той не е чувал за зодия Дева.

# 35
Билалов много го бута този!

# 36
Билалов отново произнесе дума с неправилно ударение – този път "аутодафе". Той го произнесе "аутодАфе", а е правилно "аутодафЕ". Вероятно покрай него и участникът го произнесе така. Знам, че доста хора го произнасят по този начин, но "да" в случая е предлог, няма логика ударението да пада върху него. Може би е добре да поставят ударенията при по-сложни или по-рядко използвани думи. Все пак се очаква  Билалов да знае повече от участниците.

# 37
Жалко, че не си заключи сума.

# 38
  • Велико Търново
Добре, де. Нека да се използва думата "тиксо" в определен контекст, ама да се използва заедно с името на човека, измислил конкурентния бранд, вече е малко много.
Много добре разбирам възмущението ти, но при положение, че е в речника, предполагам - като съществително нарицателно, то вече е съвсем различно от име на бранд.
Впрочем, в електронния вариант на Речник на българския език "Думата "тиксо" НЕ Е намерена."
А в Уикипедия е написано, че "Самозалепващата лента, неправилно наричана в България тиксо или скоч по името на двамата производителя – Tixo и Scotch, представлява структура от няколко основни слоя."

Тоя пилотът как сам се прекара с тия риби.

# 39
Пилотът  тръгна с голяма заявка, но се провали на въпрос, на който дори аз знам отговора.

# 40
Лекар, адвокат или пожарникар... Не ми изглежда като едно и също.

# 41
Не вярвах, че някой не знае класиката, че канарските острови не са кръстени на канарчетата... Всъщност те само формално са кръстени и на кучето, де, просто лексически се е получило така, но пряката връзка наистина е с куче.

За тиксото - ако не беше посочен човекът, щеше да е ОК. Но няма смисъл, явно за повечето хора не е проблем и аз съм в грешка.

# 42
  • София
Есето, Морфей и Кучето ги заковавах от раз. Много лесни въпроси, много го бутаха този, ама накрая 500 лв. Много шум за нищо.
Тази в момента е обещаваща, ама ще я видим утре.

# 43
Лесни, щото ги знаеш. Иначе щяха да са ти трудни. Аз идея си нямах за есето, не знаех и за Канарите, но рибата и птицата моментално ги изключих.

# 44
Аз бях убедена, че ще изгори за съзвездието. Някак прекалено очевиден ми беше отговора.

Общи условия

Активация на акаунт