Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 7

• 26 164
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Дюрер знаех кой е от един прекрасен албум с репродукции на шедьоври на световните музеи, една от книгите, с които израснах, била съм също и в къщата му в Нюрнберг. А за Жорж Сьора чух миналата година през март по време на 2-седмичното затваряне на детските градини, когато учителката по изкуства на детето ни прави онлайн урок и ни кара да направим рисунка с бои и клечка за уши вместо четка и спомена как се нарича този стил в рисуването и кой го е въвел. Другите двама нищо не ми говореха, за съжаление съм склонна да неглижирам неща, които не ми харесват, а модерните концепции в изкуството и донякъде в литературата са ми много много далечни. Което не е оправдание за незнание, но при мен така се получава. За френския език в английския двор го знаех, но аз съм го учила няколко пъти и за мен беше абсолютно банален въпрос. Извън специалността ми имам спомен, че и една от учителките ми по английски в гимназията ни го е споменавала.

# 601
Последните два епизода ги гледах накуп и със закъснения.Яд ме е за Георги,страхотна игра направи обаче.В изкуството ме няма никаква,нито се интересувам,нито ме влече.По стените вкъщи имам гоблени,не шити от мен разбира се,от майка ми.Гледах промото за довечера,забелязвам че силните и интересните играчи са в петък.

# 602
Коя материя се произвежда от вълна на ангорски кози?
а)мохер
в)кевлар
С)тюл
Д)мулине

Знаех верният отговор, но какво е 'кевлар'?
-----
Чии речи призна, че е изучвала Емилия Кларк, за да се подготви за последния сезон на "Игра на тронове"
А)Ангела Меркел
В)Чарли Чаплин
С)Адолф Хитлер
Д)Мартин Лутер Кинг

Тук пък мацката се изхвърли без да е гледала филма, без жокери, просто така... и позна. Наистина думата "призна" се оказа важна за нейната логика.

# 603
От кевлар се правят съвременните военни брони и бронежилетки. Сигурно е някаква подобрена пластмаса, не знам точно какво е.

# 604
Кевлар се появява не за първи път. Но не зная дали не бъркам с "Последният печели".

# 605
... Знаех верният отговор, но какво е 'кевлар'?
-----
Чии речи призна, че е изучвала Емилия Кларк, за да се подготви за последния сезон на "Игра на тронове"
...
Тук пък мацката се изхвърли без да е гледала филма, без жокери, просто така... и позна. Наистина думата "призна" се оказа важна за нейната логика.
Кевларът е орг. полимер, много як, който се използва  в оптичните кабели и военната индустрия.

Аз пък точно в "призна" въобще не бих се загледала. Като знам как журналистите го използват под път и над път за разнообразяване и "обогатяване" на езика си, никакъв ключ не може да ми е.
Не съм гледала последния сезон на Троновете, не знам развитието на образа на Денерис, но признавам Wink, че никога не бих избрала Хитлер. Чела съм, че е бил добър оратор и умел манипулатор, но някак не ми се вижда политикокоректен този въпрос и отговор.
Така че вярно си е признание нейното Simple Smile

# 606
Аз въобще не съм гледала ГоТ, но майка ми е фен и аз й го свалях, освен това следя някои сайтове за тв новини - оклепаха яко образа на Денерис, изкараха я луда и каква ли не (чела съм първите две книги и знам горе-долу как се развива - кралството си беше нейно по право, всичко друго е глупост - заради такива неща тази поредица не заслужава да бъде дописана Wink  ) - затова нямах нужда от жокери, за да се сетя отговора.

# 607
И съм гледала, и съм чела, но нямах представа как се казват артистите, тя също. Освен Джейсън Момоа Wink
Но и пак шансът да се познае беше много малък. Ама хората са различни - за кевлар не ми е и хрумвало, че някой не знае...

А иначе има много логика в това развитие на образа и, но не е приятно, не е хепи енд и затова хората не го харесват. Иначе я вижте Путин - има власт и "много голям огнен дракон" (ядрени оръжия) и май също е изперкал от власт и сила.

# 608
Аз ги знам - така наизуст не мога да ги изброя, но като ги видя написани се сещам кой кой е, защото повечето съм ги гледала и в други неща (т.е. познати са ми).

# 609
За месото е, мисля - особено за онова телешкото, много скъпото Simple Smile

# 610
За месото е, мисля - особено за онова телешкото, много скъпото Simple Smile

И аз така мисля, беше нещо да е парено месото с жилки за да е сочно. Но е гаден въпрос без съмнение. Но умен жокер избра.

# 611
За месо е. А сега Билалов подсказва, а отговорът е ясен - паметникът гледа към Витоша и е на Алеко.

# 612
Мраморизацията не я знаех. Sad

# 613
Божеее, що за играч е това?! Захар - въглехидрат, какво има да му мислиш, че и жокер!

# 614
Кадафи май

Общи условия

Активация на акаунт