Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа...през март

• 99 434
  • 2 979
  •   1
Отговори
# 795
Мекото сирене (сюзме) в къщи си го ядем просто така, идеално мезе ми е. Случвало се е да мажа и на филийка, да капна върху него малко зехтинец с червен пипер.

Кло, ти пробва ли балсуджука от онзи онлайн магазин с турските стоки?

Сиросче, да минава бързо на ТУ, каквото и да е.
13 много ме радва с нейните комюникета Simple Smile

# 796
О, Бърди, балсуджука беше страхотен. Просъществува само три минути в къщи, не бях обърнала внимание, че парчето е само 100 грама. Голямата се въртеше като котенце около пържолка, докато не свърши. Дано намеря в Халала, защото преди май месец не ни се очертава ходене до Одрин. (Доставката от Сливенския онлайн магазин излезе към 12 лева. Сърцето ми прескочи два удара.)

Мързи, с малко зехтин, червен пипер и ронена чубрица (да не пропусна сух чесън) би ли станало добро мезе? Защо не пробваш, щом ти е омръзнало натюр.

# 797
ииии... утре ше го сервирам със зехтин /също турски/ и пушения червен пиперец на Уиш... и ше разкажа после...

Чесън?! таа гняс на мойта маса няма място... Satisfied у дома даже тараторът се яде без чесън! и без копър! ММ яде и реве /от яд, щото тва било бледо подобие/:smiles:

# 798
Кло, поръчвай да ти пращат доставката с Еконт. 7 лева беше моята (2 кг сирене, 1 кг кашкавал, 1 кг масло, буркан грилнати маслини). Така бива.

# 799
Сухият чесън не е точно гняс. Пък и слагам ню ню само за закачка. То си е подправка. Като индийското орехче в картофеното пюре.

Уиш, по Еконт, ама плюс твоите неща имах два буркана с чушково пюре и още два с патладжан, печен, белен...Ако знаеш какво кьопоолу стана, ще замълча, щото ще ям бой накрая.

# 800
Кло, преглъщам лакомо Simple Smile Ще го пробвам задължително. Може би цената на доставката зависи от теглото на пратката.

И аз недолюбвам копър. Чак ме е срам да си призная, че таратора го ям с джоджен Joy
Тук-там по двора изниква копър, аз упорито го скубя, МУ се опитва да го спасява.

# 801
По-скоро изниква резене из двора. Копър сам няма как да се пръкне. А резенето е истинска гняс и според моите разбирания.

# 802
таратора го ям с джоджен Joy

Уби всичко детско в мен!!! Smiley

Ако се случи да ми сервират салата с магданоз, почвам да пощя парченце по парченце, като складирам плевеляците по ръба на чинията.
Ако случайно ме излъжат да сложа магданоз в супата, го слагам на цели стръкове - с цел по-лесното изпощване после...
И като си чета писанията, усещам, че бая ме хапят мухитеее...

# 803
Мързелче, тихо, тихо. МУ ако чуе, че има и други като мен, които си чоплят магданоза от салатата, съвсем ще изгуби вяра в човечеството Joy Виж, в манджа не ми е проблем, ама в салата бляк.

Кло, резенето не е ли див копър? Това нещо в двора си мирише баш като копър, ама знам ли го какво е.

# 804
Аз съм така с девесил и целина (кервиз). На клонче, за да ги разкарам по-лесно.

От едно семейство са, но са съвсем различни на аромат. Едното е многогодишно (расте като храст), другото е едногодишно. Приличат си по тънките листа.
О'Рахаля твърди, че е от многодетно семейство и това е. Четири пъти ме поправя.

Последна редакция: ср, 09 мар 2022, 23:22 от 💙 Clo 💙

# 805
Аз мразя копър 🤮
В една кръчма в Созопол исках таратор без копър и ми казаха,че имали цял казан таратор и нямало да правят за мен .Предложиха ми кюфтета.

# 806
Добро утро, мразовито е при нас, умирам да си остана на топло и да не си подам носа на вън, ама имам ли избор? Тръстиката ме зове.

# 807
Добрютру!

Ах, каква приятна изненада да открия, че има и други, които не обичат магданоз. Вече си мислех, че нещо не ми е У ред, след като за толкоз години никого не съм срещнала Grinning

Моето свеки знае, че не обичам, ама все се сеща след като го сложи Joy и след това ми казва: ей, ти не обичаш магданоз, пък аз сложих, ама нищо, то така е по-вкусно Joy

# 808
Добро утро!

Какво ми стана, цяла нощ бях дежурна по Ве-Це. И ми вика ММ аз да изведа кучето, че днес бил почивка. Joy Ей сега.

# 809
Сирос, бързо да му минава на ТМ!
Копър, не резене спокойно може да си расте в двора. Ако преди е имало, или семена са попаднали в почвата си расте и още как. Обожавам копър и магданоз и целина, с девисил се запознах като подправка тук, по моя край, поне у дома таквоз не сме гледали. Силничък е и затова с него много внимателно съм подхождало, но малко ситно нарязан в салата зеле и моркови е уникално вкусно.
Мързелче, сирената с винце много си ходят за мезе.

Общи условия

Активация на акаунт