Православието като начин на живот - 9

• 52 340
  • 745
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Аз предлагам всеки да се помоли за joe_elliott, като начало. Бог да му отвори очите да вижда истината, да го насочи към човек, който да му помогне да опознае Господа за да повярва с искрено сърце и Бог да го утеши в скърбите му.
Амин!
Защо? Ако тя самата смята, че с една молитва ще се оправят нещата механично, то е няма смисъл. Само вярата и избягване на отчаянието, проклетосването и недоволството могат да я спасят. Механична молитва, присъствие на молитва без вяра и без надежда - не вършат абсолютно никаква работа.

# 331
Молитвата за някой друг има много по- голяма сила от молитвата за самия себе си. А най- силна е груповата молитва. Аз лично се помолих за потребителя, нека да му се оправят нещата и да види лъча светлина в тези празнични дни. Защото всичко зависи от гледната точка.

# 332
Аз предлагам всеки да се помоли за joe_elliott, като начало. Бог да му отвори очите да вижда истината, да го насочи към човек, който да му помогне да опознае Господа за да повярва с искрено сърце и Бог да го утеши в скърбите му.
Амин!
Защо? Ако тя самата смята, че с една молитва ще се оправят нещата механично, то е няма смисъл. Само вярата и избягване на отчаянието, проклетосването и недоволството могат да я спасят. Механична молитва, присъствие на молитва без вяра и без надежда - не вършат абсолютно никаква работа.
Това е една загубена душа, която търси спасение за себе си. Не трябва ли като християни да искаме да помогнем с каквото можем? Сигурно и във въпросните храмове са се отнесли така с него/нея, та затова и още не е открил верния път. Къде остава примерът на добрия самарянин. Бог иска да спаси този човек, а Той работи чрез хората - тези, които вече сме повярвали в Него. Това, което можем да направим ние е да се помолим за тази душа, а ако тя не приеме Христос и продължи по пътя, по който е тръгнала - това е неин избор. Ние правим това, което можем, а останалото е от Бог.
Светли празници на всички!
П.С. Много ми хареса предната публикация, която сподели. Благодаря!

# 333
Значи в по- горната публикация подробно се обяснява какво точно празнуваме и как трябва да отворим сърцата си да даряваме любов, а после, малко по- надолу, когато имаме реален жив човек, нуждаещ се имено от подкрепа и окуражване, се се пита" защо"....
На всички страдащи и нуждаещи се- Бог да ви помилва и да ви даде утеха! Моля се!
🙏🙏🙏🙏🙏
Моля се благодат да се излее в сърцата на всички, търсещи Бог.
Моля се за здраве, мир в сърцата, неспирни потоци от духовна радост и непресъхващо упование в Божията подкрепа, безмерна милост и мощна закрила!
Бъдете благословени!💗
 joe_elliott, Господ вижда  това, че търсиш помощ! Убедена съм, че ще я получиш🙏🙏🙏

# 334
  • София
Благодаря за критиките, друго имах предвид, но нека се остане така както вие сте го разбрали, за да не започваме излишни спорове. Аз лично не променям мнението си.

# 335
Честито Рождество Христово !

# 336
  • София
joe elliot, не те познавам и не разбирам съвсем проблемите ти, но си мисля, че ако се уединиш и отдръпнеш от хората, особено тези,за които чувстваш, че не ти мислят доброто, ще ти олекне.
Също така много често човек се чувства вечно нещастен, онеправдан и неудовлетворен, когато има повечко оаквания и изисквания от живота и околните. Ако очистиш съзнанието си от тези очаквания, няма да изпитваш разочарование.
Бог не е обещал щастие, успех, късмет, пари, семейство, любов и каквото още се сетиш никому. Ние си ги пожелаваме един на друг, молим се, но трябва и да се потрудим, за да постигнем нещо.
Направи си пауза от всичко и всички, очисти се, вглъби се в себе си и може жи нещата да почнат да се нареждат полека лека.
Честито Рождество Христово!

# 337
  • Крайбрежен район
Честито Рождество Христово! Нека Бог да изпълни сърцата ни с вяра, надежда, благодарност, мир и любов! Hands PrayHeart

# 338
Молитвата за някой друг има много по- голяма сила от молитвата за самия себе си. А най- силна е груповата молитва. Аз лично се помолих за потребителя, нека да му се оправят нещата и да види лъча светлина в тези празнични дни. Защото всичко зависи от гледната точка.
И аз се помолих за човека. Нека Господ да му даде мир! Нека го утеши и му помогне да реши проблемите си. Нека душата му намери спасение, пътят му да се освети и животът му да се изпълни с радост, любов и светлина!

# 339
Аз ги прекъснах постите, че почнаха празничните събирания и базари, но съм доволна. Бая дни изкарах, а мислех че няма да се справя.
Ето още нещо, което имах предвид, когато писах, че църквата не присъства в обществото и живота на хората. Защо няма на тези коледни базари постна храна? А масово наденици. Време на пости е, кой и дали ще пости, и колко време си е негова работа. Но според мен би било редно да има основно постна храна или поне повече на различни места по тези коледни базари! Както в Йордания, когато са техните пости дори ресторантите затварят през деня, дори училищните лафки не работят, въпреки че има и християни, и чужденци, и като учиш се нуждаеш от храна и вода, за да не ти падне кръвното, но всеки се съобразява и улесняват този процес, а тук е обратното. Йордания също е светска държава, а не теократична и една от най-демократичните за региона.
не точно църквата не присъства, а държавата като институция е дистанцирана от църквата, медиите също имат голямо значение, кулинарните предавания поне може да се отбележи,  че са пости, по базарите и в магазините да има обособени места с постна храна, ресторантите съща може да имат отделно постно меню за улеснение.  Но в крайна сметка,  постът е доброволен личен избор и който го е направил, намира начин  Blush

# 340
Още щом кажеш: „Всички светии, молете Бога за мен!” – веднага всички светии ще възкликнат на небето: „Господи, помилуй!” – и нещата ще потръгнат.

прeп. Нектарий Оптински

# 341
Богоявленската вода от миналата година какво се прави?

# 342
  • София
Богоявленската вода от миналата година какво се прави?
У нас поливаме цветя, дървета и т.н.

# 343
А може ли да се пие от светената вода? Годна ли е за директна консумация?

# 344
А може ли да се пие от светената вода? Годна ли е за директна консумация?
Да, защо да не е , аз пия.

Общи условия

Активация на акаунт