Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 9

• 59 981
  • 765
  •   2
Отговори
# 360
  • София
При първото ми раждане се следих при същата докторка при която и сега, във Вита. Тя ми препоръча доктор с който е работила години и изражда в шейново ( Доктор Вецев ). Раждането мина неусетно, харесвам го много. Единствено в момента мисля за моя комфорт една идея повече, тъй като в Шейново базата е под всякаква критика. За храната аз съм си злояда и не знам в коя болница би ми харесала храна 😂
Имам познати които са раждали във вита, Щерев и Св. Лазар. Мнението тук ми е една идея по-обективно, все пак повече хора сте с различно гледни точки.

# 361
Мисля, че доста добре си свела избора си - и в трите болници условията са добри. При нас в Щерев леглата бяха с ръчно нагласяне и трябваше да се навеждаме, столчетата за релакс и кърмене бяха супер ниско и всеки път адски болеше да седнеш с прясна рана там. Но иначе носеха кърпи, нощници, превръзки,памперси,кремчета,обезболяващи. Чистеха всеки ден. Абе условията си бяха като на хотел. Храната е от Golden nero - едно от скъпите заведения на Витошка и аз си изяждах всичко с голям кеф. Имаше салати, разни десерти с канела, за да стимулират кърмата, абе топ си беше. Във Вита съм чувала, че ти дават филия хляб с масло.
Неонатологията на Щерев е най-добра от трите места според защитеното ниво.  На мен неочаквано ми се наложи да я ползвам, за съжаление, и това ме срина зверски. Нямаше редовна информация, не обясняваха на разбираем език. Искаха да си оставя детето и да ме изпишат без него или да го изпишат, но по документи да остане още 2 дни. И още, и още. Но ако сте силна психически и лошото отношение не Ви влияе, и сте готова да дадете 5 к за секцио,в случай че не признаят документа, вие сте. За справка в Св.Лазар раждането без екстри е 3050 лв и грижата е доста по-персонална.

# 362
Аз пък наскоро получих информация именно за Свети Лазар, че раждането без кой знае какви екстри е 6000 лв. Момичето миналата година е раждала там и факт всичко е по-персонално.

# 363
Ето го официалният ценоразпис https://www.st.lazar-hospital.com/bg/service/razhdane/ceni
Признавам си в този новия на Щерев не се ориентирах. Когато аз раждах, секциото с причина беше около 2400-2500, после имаше вдигане на цените, така че едва ли е много по-различно от 3050 в Св. Лазар.
Сега, ако си здравно неосигурена и се наложи детето да е месец в кувиоз, може сметката да стане и 10 бона, говорим са стандартния случай.
А друг пък може да включва и прегледите и ФМ в сметката, видях, че в Щерев са пуснали нови пакети проследяване + раждане.

# 364
Здравейте, наскоро разбрахме, че жена ми е бременна и се насочихме към МЦ “Д-р Щерев” за проследявяне и раждане. В момента се колебаем на кой лекар да се доверим за проследяването на бременноста - др. Арабаджи или др. Доленска. Моля за мнения, ако имате опит с тях.

Също така бих искал да Ви помоля за малко повече информация относно цените - виждам, че в сайта им има пакет раждане, който е около 1900-2000лв., в тази цена включени ли са нощувките и изхранването или това е само за самото израждане, а храна и нощувки се заплащат отделно?

Всяка една информация ще ни бъде полезна. Благодаря!

# 365
А защо смятате, че Щерев е добро място за бременност и раждане? Докато е време се насочете към друга болница. Това е моят съвет. Иначе - Доленска е току що завършила, няма опит, не е стажувала в Майчин дом и съответно няма опит и в критични ситуации, тя си е кадър на Щерев; Арабаджи - миловидна и добричка като ти заприказва но в спешните ситуации хич я няма. Друг и оправя бакиите.

# 366
А защо смятате, че Щерев е добро място за бременност и раждане? Докато е време се насочете към друга болница. Това е моят съвет. Иначе - Доленска е току що завършила, няма опит, не е стажувала в Майчин дом и съответно няма опит и в критични ситуации, тя си е кадър на Щерев; Арабаджи - миловидна и добричка като ти заприказва но в спешните ситуации хич я няма. Друг и оправя бакиите.

Може ли да ни препоръчате друго място и лекар?

# 367
Аз бих ви препоръчала д-р Милчева. Изключителен професионалист, с опит във всякакви ситуации. Тя проследи моята бременност и в последствие в началото на тази година родих (секцио) при нея. Като цени не мога да съм ви полезна, но това което като раждах пишеше в ценоразписа - покриваше и престоя ми там + храната. Слава Богу при мен нещата се случиха така, че да нямам никакви лоши спомени. Единственото неприятно ми беше в родилното - няма никакво съдействие за кърменето.

# 368
Аз бих ви препоръчала д-р Милчева. Изключителен професионалист, с опит във всякакви ситуации. Тя проследи моята бременност и в последствие в началото на тази година родих (секцио) при нея. Като цени не мога да съм ви полезна, но това което като раждах пишеше в ценоразписа - покриваше и престоя ми там + храната. Слава Богу при мен нещата се случиха така, че да нямам никакви лоши спомени. Единственото неприятно ми беше в родилното - няма никакво съдействие за кърменето.

А при вас по медицински причини или по желание беше секциото? Ако е било по медицински причини, имахте ли ядове с Григорова относно това да разреши секцио?

# 369
  • София
И аз бих препоръчала др Милчева. Иначе и др Доленска трупа опит от доста време и е много мила и търпелива. Зависи как е бременността. Според мен срещнете се с тях и вижте дали ще ви допаднат. Ако усетите, че не са вашите хора, сменяйте.

# 370
Ivanovmr, разгледайте темата назад. Има много мнения за следенето/раждането.
Разгледайте и темите за другите болници.
Всеки ще ви каже лекар от който е доволен, но решението трябва да е ваше и да е информирано.
Неоантологията и специалистите в Щерев не са най-добрите, а е скъпо.
Съветвам ви да проучите хубаво лекари и болници за да останете доволни и в добри ръце.
Аз лично си изпатих ужасно от тази "клиника" и не бих препоръчала на никой. Все пак има и доволни. Разгледайте, преценете и вземете информирано решение.

# 371
Ivanovmr, разгледайте темата назад. Има много мнения за следенето/раждането.
Разгледайте и темите за другите болници.
Всеки ще ви каже лекар от който е доволен, но решението трябва да е ваше и да е информирано.
Неоантологията и специалистите в Щерев не са най-добрите, а е скъпо.
Съветвам ви да проучите хубаво лекари и болници за да останете доволни и в добри ръце.
Аз лично си изпатих ужасно от тази "клиника" и не бих препоръчала на никой. Все пак има и доволни. Разгледайте, преценете и вземете информирано решение.
Бихте ли споделили лошия си опит там? С кой специалист и проблем е бил свързан?

# 372
  • София
Много е изписано. Jessito, ако реши да сподели за нея, но най-големият проблем на болницата като цяло е, че ако не тръгне естествено раждане, не се вземат навременни мерки за спешно секцио, в което поставят и родилките и децата в животозастрашаваща ситуация. Бих съветвала да се ражда там само ако на 100% ще е сигурно, че ще е секцио. Иначе си е игра на тото, моето дете Слава Богу е добре, размина се само с кувьоз, въпреки че се роди се 4020 гр и с няколко антибиотика, като съвсем умишлено беше доведен до това състояние. Неонатолозите в прав текс ми казаха, че всичките му проблеми са, защото е седял 30 часа без води...

# 373
Много е изписано. Jessito, ако реши да сподели за нея, но най-големият проблем на болницата като цяло е, че ако не тръгне естествено раждане, не се вземат навременни мерки за спешно секцио, в което поставят и родилките и децата в животозастрашаваща ситуация. Бих съветвала да се ражда там само ако на 100% ще е сигурно, че ще е секцио. Иначе си е игра на тото, моето дете Слава Богу е добре, размина се само с кувьоз, въпреки че се роди се 4020 гр и с няколко антибиотика, като съвсем умишлено беше доведен до това състояние. Неонатолозите в прав текс ми казаха, че всичките му проблеми са, защото е седял 30 часа без води...
Ужас! А кой беше следящият Ви лекар?

# 374
  • София
Александров, аз от него реално съм доволна, единственият му недостатък е, че не идва на визитации. Само че не дават секцио, ако Григорова не е разрешила, нищо, че Александров е шеф на родилното.

Общи условия

Активация на акаунт