Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 9

• 59 986
  • 765
  •   1
Отговори
# 375
А при вас по медицински причини или по желание беше секциото? Ако е било по медицински причини, имахте ли ядове с Григорова относно това да разреши секцио?
Секцио по желание бях. Не исках да чуя за "нормално" раждане + не исках по никакъв повод да имам допир с Григорова.

# 376
Д-р Александров и на раждането не идва, ако не е в смяната му, а е един от най-често препоръчваните за следене от АРТ лекарите. Той участва в едното ми раждане и от допира, който съм имала с него впечатлението ми е, че е лекар лишен от емпатия. Аз имам две раждания в Щерев при различни лекари, от които съм изключително щастлива, но и двамата вече не водят раждания там.

# 377
За мен , тяхната неонатология е опасна освен ако на 100% не е сигурно, че всичко ще е наред не само по време на бременността но и по време на раждането. Защото се случват много травми с бебетата при нормално раждане. Абсурдна ситуация е родилка да си грабне бебето и да го води на 1 ден родено на рентген във друга болница. Щото във Щерев нямат бебешки рентген ниско дозирано облъчване а на големия рентген лаборантката не била в София.

# 378
Няколко пъти съм споделяла историята си през времето.
След инвитро в клиниката реших да се следя там. Гледаха ме Манчев, Искилиева и Чавеева и си правеха оглушки че бебето изостава, докато в 28гс не ми казаха да ходя да си търся друга болница, защото те не се занимават с толкова малки бебета. Нито ми бяха обяснили че е толкова сериозно положението, нито варианти, нищо. Изсипаха ми го и ме отпратиха без капка съчувствие.. Загубих бебето в средата на 7м заради тяхното безхаберие.
Здраво бебе, което можеше да оцелее ако си бяха направили труда да ми пуснат и едно адекватно изследване. Оказа се че съм имала нужда от определена терапия с която след това износих близнаци, но следена от адекватни лекари, а не от безсърдечни хора, които гледат на пациентите си като на парче месо от което да доят пари.
Като взех да ровя и да търся видях колко много елементарни грешки са допуснали и как всичко е било поправимо до един момент разбира се. Потвърдено от 4 различни лекаря в последствие.
Но за мен остава цял живот да си мисля какво щеше да е ако първото ми дете и бременност не ми бяха отнети....а те си спят спокойно всяка вечер....
За това как се провеждат инвитро процедури дори не ми се говори.

# 379
  • София
Ами не знам за Александров,  хайде второто раждане беше в работно време, но за първото раждане остана след работа да ме оперира вечерта. Като хирург е отличен. И още нещо, което никак не е маловажно- веднага си дава телефона и винаги вдига/връща обаждане. След първото раждане помолих да го извикат, за да го питам разни неща и дойде все пак, но така сам няма да тръгне. 😃
Ако ще говорим за човек без емпатия- за мен това на 100% е д-р Манчев. След извънреден преглед при него ревах 3 дни след това, заради начина, по който се държа с мен. Също така ми постави диагноза, преди да излязат изследванията, която о, чудо не се оказа вярна. Така че имам съмнения и за компетенттостта му.

# 380
Няколко пъти съм споделяла историята си през времето.
След инвитро в клиниката реших да се следя там. Гледаха ме Манчев, Искилиева и Чавеева и си правеха оглушки че бебето изостава, докато в 28гс не ми казаха да ходя да си търся друга болница, защото те не се занимават с толкова малки бебета. Нито ми бяха обяснили че е толкова сериозно положението, нито варианти, нищо. Изсипаха ми го и ме отпратиха без капка съчувствие.. Загубих бебето в средата на 7м заради тяхното безхаберие.
Здраво бебе, което можеше да оцелее ако си бяха направили труда да ми пуснат и едно адекватно изследване. Оказа се че съм имала нужда от определена терапия с която след това износих близнаци, но следена от адекватни лекари, а не от безсърдечни хора, които гледат на пациентите си като на парче месо от което да доят пари.
Като взех да ровя и да търся видях колко много елементарни грешки са допуснали и как всичко е било поправимо до един момент разбира се. Потвърдено от 4 различни лекаря в последствие.
Но за мен остава цял живот да си мисля какво щеше да е ако първото ми дете и бременност не ми бяха отнети....а те си спят спокойно всяка вечер....
За това как се провеждат инвитро процедури дори не ми се говори.
Искрено съжалявам за всичко, което сте преживели! Голяма мъка, толкова чакане, надежди, мечти, а накрая е отнето всичко!
Бихте ли споделили след това към кои адекватни специалисти се обърнахте и Ви помогнаха, за да износите и родите здрави близнаците си?

# 381
Джеси, можеш ли да споделиш към кои лекари се обърна вторият път? Аз лично ходих след всяка от морфологиите на още три места за да съм сигурна кой какво вижда. Веднъж като пострада човек след това проверява всичко многократно. И мена Чавеева ме изрита да се оправям сама.

# 382
Ами не знам за Александров,  хайде второто раждане беше в работно време, но за първото раждане остана след работа да ме оперира вечерта. Като хирург е отличен. И още нещо, което никак не е маловажно- веднага си дава телефона и винаги вдига/връща обаждане. След първото раждане помолих да го извикат, за да го питам разни неща и дойде все пак, но така сам няма да тръгне. 😃
Ако ще говорим за човек без емпатия- за мен това на 100% е д-р Манчев. След извънреден преглед при него ревах 3 дни след това, заради начина, по който се държа с мен. Също така ми постави диагноза, преди да излязат изследванията, която о, чудо не се оказа вярна. Така че имам съмнения и за компетенттостта му.
Точно обратното стана при мен. Нито телефона си даде, нито изобщо се поинтересува кога съм родила, нито дойде на свиждане. Може би си е бил планирал отпуска около моя термин, но поне да го беше споделил.

# 383
Джеси,ти май беше с тромбофилия,нали?
Много ме е яд на всички лекари,които не желаят да опресняват знанията си. Ако бебето изостава ,номер едно в списъка трябва да е да изискат изследвания за тромбофилия. Най- малкото междувременно могат да проверят кръвотока,щом изостава, не се храни както трябва. Ужас просто . Аз се махнах от Щерев веднага щом чух,че бременната ако няма кървене не се изследва за нищо и едва ли не съм луда.

# 384
  • София
Happy съжалявам, че така се е получило. Аз съм последната, която ще защитава болницата, но пък казвам, което, както е било- и хубаво и лошо.
Самият факт колко лекари  казват на пациентите си да раждат другаде е достатъчно красноречив за мен.

# 385
Да Ян, с тромбофилия съм и просто при мен инвитрото я отключва,  но с терапия всичко е ок. Бях си със стандартна доза нмх и нищо особено, което прави всичко още по-жалко, защото дори не съм някакъв завъртян случай..

Съжалявам че толкова от нас са имали неприятни преживявания с тези хора. Просто думи нямам.

В София има 4 болници с добра неоантология - 2 частни, 2 държавни. Във всяка една има прекрасни специалисти които могат да следят адекватно. За феталните ходех на второ и трето мнение на частно, за да сравнявам нещата, тъй като бях рискова бременност.
Бих казала че заинтересован лекар + фетален морфолог на частно е достатъчно за една нормална бременност, ако няма придружаващи проблеми.
Не бих искала да давам имена в темата, защото тя е конкретно за Щерев, а и защото всеки трябва да почувства своя лекар, тъй като общо взето поставя своя живот и този на бебето си в техните ръце.
Аз ги намерих с търсене в Интернет, четене на мнения, ровене из форуми и така. Има мнения за всеки лекар, много имат и фб групи. Тези при които ходих воъбще не са единствената опция.

Последна редакция: сб, 04 фев 2023, 15:52 от Jessito 🍀🍀

# 386
Истината е, че има случаи в болницата като на Jessito и sea.sea, в които е можело да се подходи по по-адекватен начин и не мога и не искам да оспорвам това. Има случаи, в които се е действало навреме и всичко с майката и детето е било наред, например - на едното момиче, с което раждах, й направиха спешно секцио, в момента, в който почна да има колебания в тоновете на бебето по време на раждането. Бебето си изплака веднага и нямаше никакви проблеми. Сега на същото момиче й предстои второ раждане в болнцата. Има и много малко случаи като моя, в които е направено всичко възможно и въпреки това се стигнало до възможно най-неблагоприятния изход. Дали по-ранно секцио щеше да го предотврати - може би да, но ако трябва да погледа фактите, чисто от медицинска гледна точка, няма гаранция, че това е така. Затова не мога да обвиня болницата. Защото и да се бях следила на 200 места, по всяка вероятност пак щеше да се стигне до тук.
Не всяка бременност е проблемна, а същевременно не всеки проблем е предотвратим. Затова смятам, че е важно всяка бременна жена да се следи там, където се чувства спокойна. И наистина мисля, че постоянното повтаряне на това, колко зле е всичко и че едва ли не в болницата ще навредят на всяко бебе, раждащо се там, освен да предизвика огромно напрежение в жените избрали Щерев, друго няма да постигне. Ако някой успее да ми намери списък на болниците, в които няма нито едно мъртво раждане след следене при тях, ще съм му много благодарна, защото ми е любопитно дали има такива болници пълни с лекари-богове. Докато не видя такава статиска обаче, отново призовавам да не правим общи заключения на база личен опит.

# 387
Аз се интересувам, кое кара жени да избират Щерев за следене и раждане - в случай че не са ин витро при тях и съответно не е причината от благодарност. От приятелки, списания, и т.н. как се избира къде да се отиде? Аз избрах нарочена от приятелка и след проучване.

# 388
  • София
Аз съм си поставила за цел да откажа всяка, която мога да ражда там. Ако някой смята, че някой мой коментар не е ок, винаги може да го докладва. В моите очи това е начин да помогна, защото, ако аз знаех как процедират- никога нямаше да стъпя там с втората си бременност. И хич не сме само двете на това дередже, момичето, което беше в предродилна също я държаха над 30 часа с изтекли води. След като писах първия път, какво е станало и други жени се свързаха с мен. При тях си е абсолютна практика. Трагедии се случват навсякъде и с бебета и с родилки. Обаче в моя случай беше умишлено навредено на детето ми и никога няма да им го простя. И въпреки че, както казах неонатолозите ми обясниха каква е причината да е в кувьоз и на 3 антибиотика, в епикризата съвсем случайно изпуснаха да го напишат.

# 389
И защо ги държат 30 часа с изтекли води?

Общи условия

Активация на акаунт