Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 9

• 60 026
  • 765
  •   2
Отговори
# 390
И защо ги държат 30 часа с изтекли води?
Заради статистиката да са първи в нормално раждане за София. Отричат секциото. Бла бла. Преди това беше обратното само секцио правиха.

# 391
2402, няма болница в която да няма загубени бебета и да е пълна с лекари богове. Дори тези 4 които споменах сигурно имат най-висок %, точно защото се справят с най-тежките случаи и не винаги може да се направи нещо. Звучи доста цинично да омаловажаваш обаче личния опит на някой, който не просто е недоволен, а е бил доста ощетен от клиниката, особено когато не става въпрос за купуване на домати, а за бебе.

Когато реших да се доверя на Щерев, щеше да ми е полезно някой да ми каже че за огромните суми които искат те няма да предоставят топ ниво на неоантология както другите две големи частни болници, базата не е толкова впечатляваща, а за сходни пари други частни болници имат по-добри условия, дори и без толкова добра неоантология. Организацията не е добра, по-голямата част от връзката със следящия лекар минава през регистратурата, пакетите не включват някои от необходимите изследвания и тн. Това не е личен опит, това са факти.
Тогава проверих дори и този форум и не пишеше нищо особено нито за условията, нито за лекарите. Сигурно щях да съм по-бдителна за грешките им ако имаше и друг вид коментари.

Всеки е свободен да се следи където се чувства най-добре, но е хубаво и този избор да е информиран, защото най-малкото се плащат огромни суми за услугите които предлагат.

# 392
По принцип в Щерев от години имат амбицията да намалят секциото, и да са първи по нормални раждания. Имаха и такова мото във фейсбук ,не знам още ли го тръбят.
А за тромбофилия хич не са наясно. Ама хич.
Джеси, кои са тези 4 болници? Може и на лс,ако не искаш тук

# 393
Jessito, в никакъв случай не омаловажавам нечий горчив опит, не целя това и моля за извинение, ако си го почувствала така.
Но последните няколко страници на всеки въпрос за болницата отговора е "не ходете там". Хайде сега да погледнем една хипотетична ситуация - някой чете темата, решава, че въпреки тези мнения ще се следи в болницата. И после става нещо лошо - преди или по време на раждането. И примерно е ситуация като моята - нещо непредвидимо и непредотвратимо. Резултатът от една такава трагедия е, че тази жена винаги ще се обвинява, че не се е вслушала във форумните мнения. И това го казвам от личен опит, защото знаех каква е болничната политика за раждане, но реших да родя там и да не плащам за секцио по желание. Както казах - нямам основание да обвиня болницата, но пък доволно обвинявам себе си през изминалата година и четири месеца. И няма значение колко рационално гледам на нещата, емоционалната страна е такава. Това е основата причина да отстоявам позицията си, че не е ок да се изтъкват само негативи. Всеки прави информиран избор, което обаче не трябва да оставя усещането, че си пренебрегнал едва ли не милион червени флага като си избирал къде да се следиш, ако си избрал Щерев. Не ми се рови да видя колко раждания имаха миналата година, но щом темата не е пълна с 1000 човека, всеки с негативен опит, значи не можем да обобщим, че в масовия случай има проблеми.
За следенето - репродуктивния ми лекар ме следеше до 7ми месец, с нея комуникацията беше през регистратура, факт. С АГ-то, който ме пое след това, имах директна връзка. Пакет не съм плащала и не мога да кажа какво включва или не, но смятам, че бях следена с прегледи и изследвания достатъчно добре.
И за да не си мислите, че харесвам в болницата всичко освен Григорова, мога сериозно да се оплача от отношението на акушерките и лекарите след загубата ми. Не са подготвени за такива събития и очевидно предпочитаха да се правят, че не се е случило щом едното ми дете е живо. Имаха двама психолози по времето, когато раждах и никой не се сети да извика някой от тях, за да поговори с мен например.

# 394
Изцяло подкрепям Джеси! Наясно съм и, че всеки забременял в болницата с помоща на репродуктивен лекар ще му е благодарен до живот. Но Богинята (д-р Няма да спомена името) отказа трансфер на моя близка роднина, защото щял да бъде неуспешен според нея и съответно ще и падне хонорара при неуспехи. Е , моята роднина с адвокати си изтегли ембрионите само за два дни. Отиде в друга частна болница и сега гушка близнаци на три години! Преди това при свежият неуспешен трансфер при същата д-р Богиня за каквато тя се мисли , моята роднина я предупреди че е необходима упойка за трансфера. Измъчиха я , не можаха да и направят трансфера а беше късно да се вика анестезиолог. Ембрионите се разказкапаха докато дойде анестезиолога.

# 395
Здравейте,
От одавна чета темата и реших да разкажа и за моя опит с болницата.
Извинявам се предварително, защото постът ще е дълъг, но се надявам да е полезен.
Историята ми почва от 2017г., когато за първи път посетих клиника Щерев. След преглед при Д-р Димитров и направени нужните изследвания ми направи LEEP за премахване на ракови клетки. Всичко след това беше добре и започнах на 6 месеца да се следя при него. След това решихме да започнем опити за бебе с моя приятел(тогава бях на 30 години).
Д-р Димитров ме преглед, пусна ми съответните изследвания. Бях с намаляващ яйчников резерв и леко нагънати, но пропускващи тръби(от цветната снимка при Д-р Билчев). Но като цяло изследванията бяха ок. Отделно си бях с придружаващи заболявания Хашимото и ИР. Доктора ми каза, че ако след 6 месеца няма все още забременяване да направим консултация с репродуктивен специалист. И така минаха повече от тези месеци и нищо не се случваше. По препоръка на моя приятелка си запазих час при Д-р Савова. Пусна ми нови изследвания и назначи изследвания на приятелят ми. Оказа се, че той е с много лоши показатели от спермограмата и Д-р Савова категорично каза, че няма шанс за естествено забременяване. Той мина консултация с Д-р Бъчваров и Д-р Яначкова. Започна прием на добавки и лекарство, заради повишено TSH.
Така в крайна сметка започнахме инвитро процедура през пролетта на 2020г.
В рамките на година се наложи да ми се направи още един LEEP, но при Д-р Магунска(тъй като Д-р Димитров вече беше напуснал). Отделно Д-р Савова ми прави 2 хистероскопии през 3 месеца, заради появили се полипи(най-вероятно в следствие на всички хормонални хапчета и инжекции). Както и това, че бях качила 10+ килограма(от 60 до 74 кг. благодарение на хапчетата и всичкоостанало). След стимулацията извадиха 17 бр. яйцеклетки. Оказа се, че само 7 бр. са годни и накрая оцеляха 3 със средно към лошо качество, които се замразиха, защото трябваше да се направи втората хистероскопия. След месец ми ги върнаха и в крайна сметка опита ни приключи през март 2021г., неуспешно. Бяхме решили да дадем само още един шанс на докторката и клиниката. Докато правехме почивката ни дойде и втората заповед. Започнах 10 дневния приема на противозачатъчните, за да може, като ми дойде цикълът да започнем стимулацията. Само, че той не ми идваше, реших да си направя тест за бременност и за изненада излезе положителен. Пуснах си и кръвен още същия ден и се оказа, че според резултата съм в 3 седмица някъде. Следват прегледите и голямото умуване на докторката как са станали естествено нещата. Следих се при нея до 3 месец и се прехвърлих при Д-р Михайлович. Бях горе долу доволна от него. Поне ми беше дал номера си и при нужда се свързвах директно с него. Тъй, като според мен не се пускат всички необходими изследвания по време на бременност, реших на своя глава да си пусна пълния панел от изследвания за тромбофилии. Оказа се, че не е било напразно. Допълниха ми лекарствата и бременността ми мина без проблеми. Бях си решила, че искам да раждам секцио по-желание. Доктора се опита на няколко пъти да ме насочи за естествено, но без успех. За щастие не се наложи да минавам заветния преглед при Д-р Григорова. Няколко дни преди секциото се оказа, че Д-р Михайлович е с Ковид и няма да може той да го направи(като след това разбрах, че и той напуска Щерев). Бях насочена към Д-р Рафик, за която до тогава не бях чувала. След консултацията с нея, останах с добро впечатление. И така всичко мина нормално и без проблеми и на 23.02.2022г. се появи на бял свят нашето бебче. Докторката ме посещаваше всеки ден, докато бях там. Бях в самостоятелна стая, която беше оборудвана със всичко необходимо за мен и бебо. Относно храната, не беше нищо особено за крайната сума от 4200 лв.
В обобщение ще добавя, че всички пъти, когато съм лежала там, отношението към мен беше много добро и не мога да кажа нищо лошо. Наскоро разбрах, че и Д-р Рафик се е преместила в друга болница, така, че в крайна сметка, мисля, че е време и аз да сменя Щерев.

# 396
Ако имате нужда от др.Димитров - Аделафертил. Рафик и Михайлович - Надежда. Извинявам се за спама, дано да е полезен.

# 397
Ако имате нужда от др.Димитров - Аделафертил. Рафик и Михайлович - Надежда. Извинявам се за спама, дано да е полезен.
Благодаря, със сигурност не е спам 🙂
Аз също бях се информирала къде са отишли. Не исках да го споменавам в поста си, за да не излиза, че им правя реклама 🙃

# 398
Д-р Манчев следеше бременността ми. Когато отидох при него плачейки, за да му кажа, че сърцето на бебето е спряло, прояви съчувствие и емпатия. За спирането на сърдечната дейност разбрахме на биохимичния скрийнинг. След аборта ме изпрати да изследвам абортивния материал, тромбофилии и кариотип. Така че моят опит с него е друг.

# 399
  • София
Чия специализанта е била др Валериева знаете ли? Че си запазих час за следващата събота, трябва да пусна една МБ, ама ми стана интересно при кого се е обучавала.

# 400
Чия специализанта е била др Валериева знаете ли? Че си запазих час за следващата събота, трябва да пусна една МБ, ама ми стана интересно при кого се е обучавала.

Много е вероятно да бъркам, но ми се върти Александров в главата.

# 401

Много е вероятно да бъркам, но ми се върти Александров в главата.

Да, потвърждавам Александров.

# 402
  • София
Аз пък имам силно отрицателен опит с д-р Милчева и не я препоръчвам изобщо.

Следих се при нея през 2020, но в 9ти месец я смених след като получих много лошо и групо отношение (незаслужено). Родих при друг лекар в болницата и останах доволна от последвалите грижи.

Относно професионализма ще кажа само, че при мен тя не забеляза гестационен диабет въпреки завишена кръвна захар, голямо бебе и повишено количество околоплодни води. За диабета разбрах в 9тия месец след преглед при д-р Яначкова назначен от другия лекар, който се усъмни. Сега като чета по темата ми настръхва косата, защото неконтролирания гестационен диабет може да има много лоши последствия за плода. Оказва се също, че много лесно се открива.

Телефон ми даде, когато бях в 37 г.с. по нейно желание, не съм го искала. През бременността се наложи да я потърся веднъж. Случи се през регистратурата и получих обаждане след три дни, когато вече бях намерила решение на проблема.

Откъм съдействие за кърменето има какво да се желае, тук съм напълно съгласна. В тази връзка мога да похваля Паолина Мирчева, изключително мила и отзивчива акушерка, която вече не работи в Щерев.

Аз бих ви препоръчала д-р Милчева. Изключителен професионалист, с опит във всякакви ситуации. Тя проследи моята бременност и в последствие в началото на тази година родих (секцио) при нея. Като цени не мога да съм ви полезна, но това което като раждах пишеше в ценоразписа - покриваше и престоя ми там + храната. Слава Богу при мен нещата се случиха така, че да нямам никакви лоши спомени. Единственото неприятно ми беше в родилното - няма никакво съдействие за кърменето.

# 403
Аз пък имам силно отрицателен опит с д-р Милчева и не я препоръчвам изобщо.

Следих се при нея през 2020, но в 9ти месец я смених след като получих много лошо и групо отношение (незаслужено). Родих при друг лекар в болницата и останах доволна от последвалите грижи.

Относно професионализма ще кажа само, че при мен тя не забеляза гестационен диабет въпреки завишена кръвна захар, голямо бебе и повишено количество околоплодни води. За диабета разбрах в 9тия месец след преглед при д-р Яначкова назначен от другия лекар, който се усъмни. Сега като чета по темата ми настръхва косата, защото неконтролирания гестационен диабет може да има много лоши последствия за плода. Оказва се също, че много лесно се открива.

Телефон ми даде, когато бях в 37 г.с. по нейно желание, не съм го искала. През бременността се наложи да я потърся веднъж. Случи се през регистратурата и получих обаждане след три дни, когато вече бях намерила решение на проблема.

Откъм съдействие за кърменето има какво да се желае, тук съм напълно съгласна. В тази връзка мога да похваля Паолина Мирчева, изключително мила и отзивчива акушерка, която вече не работи в Щерев.

Аз бих ви препоръчала д-р Милчева. Изключителен професионалист, с опит във всякакви ситуации. Тя проследи моята бременност и в последствие в началото на тази година родих (секцио) при нея. Като цени не мога да съм ви полезна, но това което като раждах пишеше в ценоразписа - покриваше и престоя ми там + храната. Слава Богу при мен нещата се случиха така, че да нямам никакви лоши спомени. Единственото неприятно ми беше в родилното - няма никакво съдействие за кърменето.

До колкото зная обременяване може да се прави само в определени седмици?

# 404
Понеже съм и с ИР, Д-р Яначкова ми назначи обременяване с глюкоза в 12 седмица и отново в 24 седмица. Постоянно ми се напомняше да внимавам с храната и доста стриктно следяха кръвната ми захар.

Общи условия

Активация на акаунт