Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 9

• 59 921
  • 765
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Секцио по медицински причини ще е тъй като ще е скоро след първото секцио. Не ми препоръчват толкова рано естествено.

# 346
Каква е разликата между ражданията? Силно вероятно е в Щерев да не признаят първото секцио като причина за второ такова и да го таксуват “по желание”, ако не желаеш да опиташ нормално раждане. От Григорова и нейната преценка зависи. Като имай предвид, че, ако се съгласиш на опит за нормално раждане, не може да използваш епидурална упойка. На някои родилки не им казват предварително и е доста неприятна изненада в хода на раждането да го разбереш.

# 347
  • София
И окситоцин също не може, да добавя.

# 348
  • София
Тоест ако отида със становище от следящ лекар, който е извън Щерев, че второто раждане трябва да е секцио, няма да го признаят. Трябва споменатата докторка да го реши.
Питам тъй като се следя във Вита, обмислях евентуално само раждането да е в Щерев.

# 349
  • София
Без да се заяждам защо мислиш, че Щерев е по-добро място за раждане от Вита?
Иначе- да, задължително трябва да минеш през Григорова- изключително неприятно изживяване.

# 350
  • София
Без да се заяждам защо мислиш, че Щерев е по-добро място за раждане от Вита?
Иначе- да, задължително трябва да минеш през Григорова- изключително неприятно изживяване.

Не съм раждала на нищо едно от двете места, няма как да кажа кое е по-добро. Следящата ме АГ не изражда , първият път родих в Шейново заради доктора. Сега се допитвам до други варианти.

# 351
  • София
Моят съвет е да не си причиняваш Щерев.

# 352
  • София
А има ли как тоя разговор с Григорова да го направиш сега и да си прецениш? Твоето медицинско основание няма да се промени във времето… Така ще знаеш и ще си правиш планове дали Щерев, Надежда, Токуда, Софиямед и тн.

# 353
babyboo, не съм на 100% сигурна, но мисля че ако не са минали 2 години от предишното раждане, няма да ти откажат секцио. Също така моя позната отиде от Вита в Щерев с документ, че трябва да роди секцио и се съгласиха без да минава през Григорова.
Иначе смятам, че най-добре е да си избереш лекар и да направиш консултация с него, да ти обясни в твоята ситуация дали могат да ти гарантират планово секцио. Успех, където и да решиш да раждаш!

# 354
Аз не разбирам защо като нямате следящ доктор в Щерев и 100 момичета са споделили за политиката им за раждане секцио само ако е хипер мега наложащо, защо бихте отишли там? Даже и да ви е под блока, свиждания не са разрешени. Цената на раждането е съпоставима с повечето частни болници, а на секциото по желание - най-скъпото в България може би. Храната е вкусна, да. Подкрепата за кърменето е слаба. Неонатологията е на добро ниво, но в Надежда е по-добра.
Аз родих там, защото се следях от преди да забременея в болницата.

# 355
  • София
Защо не попиташ лекаря ти във Вита за препоръка за израждащ лекар там? Аз не бих се местила от болница, в болница в края на бременността, още повече че нали в Щерев не насърчават секциото.

# 356
  • София
Аз явно ще продължа да ги плюя, ама и храната не е вкусна. Grinning Вероятно е по-добра от държавна болница и това беше последното, за което ми пукаше, но вса пак да си кажа. Grinning

# 357
Не, че е от кой знае какво значение, но храната сега е друга, по - добра от преди. 😃

# 358
Аз родих секцио в Щерев.

Имах 2 стари хернии като дете и през бременността излезе трета. Моята АГ каза, че иска мнение от лекар хирург, предвид ситуацията и ме изпрати при лекар в друга болница, не знам познат ли й беше или просто е чувала добри неща. Според него предвид историята ми и това, че в Щерев не се занимавали с такива случаи, заключи - секцио. Даде ми документ, с подпис от него.

С този документ отидох при Григорова. Прегледа ми хернията, не че разбира и ми каза, че не си струва секцио. Даде ми най-ралзични причини за естествено раждане и дори предложи да ме изроди тя. Аз самата исках да родя естествено, но не посмях да рискувам. Попитах я дава ли гаранция, че няма хернията да се заклещи при естествено раждане, не можа да даде такава, съответно се подписа, че позволява секцио и ме отпрати.

След прегледа ми при нея или така казаната консултация беше говорила с моята АГ да ме навие едва ли не за естествено, тя ме попита искам ли да пробваме и ми каза аз да взема решение. Бях супер шашната, защото не знаех кое е правилното решение, получих различна информация от всеки доктор, с когот се налагаше да се видя тогава по този повод. Обадих се най мой познат хирург, който също каза секцио, казах на моята АГ, че това е решението му и го избрахме като вариант.

Ако имате важна причина, която не позволява естествено раждане, едва ли ще откаже, но вс ешак се вслушайте и в думите на момичетата преди мен.

Относно храната - когато бях аз там, преди почти 2 години, храната беше много, много зле... хуава е, ако са я подобрили.

Успех!

# 359
Аз родих секцио в Щерев.

Имах 2 стари хернии като дете и през бременността излезе трета. Моята АГ каза, че иска мнение от лекар хирург, предвид ситуацията и ме изпрати при лекар в друга болница, не знам познат ли й беше или просто е чувала добри неща. Според него предвид историята ми и това, че в Щерев не се занимавали с такива случаи, заключи - секцио. Даде ми документ, с подпис от него.

С този документ отидох при Григорова. Прегледа ми хернията, не че разбира и ми каза, че не си струва секцио. Даде ми най-ралзични причини за естествено раждане и дори предложи да ме изроди тя. Аз самата исках да родя естествено, но не посмях да рискувам. Попитах я дава ли гаранция, че няма хернията да се заклещи при естествено раждане, не можа да даде такава, съответно се подписа, че позволява секцио и ме отпрати.

След прегледа ми при нея или така казаната консултация беше говорила с моята АГ да ме навие едва ли не за естествено, тя ме попита искам ли да пробваме и ми каза аз да взема решение. Бях супер шашната, защото не знаех кое е правилното решение, получих различна информация от всеки доктор, с когот се налагаше да се видя тогава по този повод. Обадих се най мой познат хирург, който също каза секцио, казах на моята АГ, че това е решението му и го избрахме като вариант.

Ако имате важна причина, която не позволява естествено раждане, едва ли ще откаже, но вс ешак се вслушайте и в думите на момичетата преди мен.

Относно храната - когато бях аз там, преди почти 2 години, храната беше много, много зле... хуава е, ако са я подобрили.

Успех!

Благодаря за отзива. Аз имам още време до раждането, предстои ми да направя и консултация със специалист относно начина на родоразрешение, но предполагам, че ще препоръча секцио, подари заболяване в тинейджърска възраст. Дано не забравя до срещата с Григорова да използвам точно тези думи, ако ми откаже и ако съм имала препоръка за секцио - "можете ли да ми гарантирате, че няма да се случи инцидент при нормално раждане".

Общи условия

Активация на акаунт