Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 9

• 61 472
  • 765
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте, някой може ли да сподели повече информация за спешния кабинет в Щерев през събота и неделя, специализанти ли преглеждат, чака ли се, цената по-висока ли е от тази на стандартния преглед при проследяващия лекар, уведомяват ли проследяващия лекар от болницата? Надявам се да ми се размине ходенето, но все пак предпочитам да знам предварително как стоят нещата Simple Smile

# 421
  • София
Винаги има дежурен лекар освен младши лекарите и специализантите. Поне при мен никога не е бил само специализант, в най-лошия случай са викали дежурния от отделенията да потвърди или да довърши прегледа. Стандартна е цената - като при следящият ви лекар. Не винаги може да се заплати веднага (посред нощ особено). Поне при мен винаги са уведомявали и следящия какво е положението. За мен си беше спокойствие, че винаги има кой да ме прегледа. Миналата година ходих доста пъти - уикенди/през нощта, с оставане за наблюдение, с изписване на терапия, че и раждането почна по нощите.

# 422
На мен при ходенето ми една нощ през септември ми се падна специализант. Доволна съм като цяло, но си личеше, че момчето е плахо. Не смееше да се ангажира с кой знае какви прогнози и терапии, просто закърпи положението с преглед и система, докато не се чух и видях със следящия ме тогава лекар. Знам, че винаги има лекар на смяна, може би преценяват дали да го викат или не в зависимост от случая, нямам представа. Мен ме посрещна охрана (беше след 00 ч.), попита ме какъв е проблемът, след което вдигна телефона и разказа на някого (явно от дежурните) за какво става въпрос. След това се появи и въпросният специализант, който ме пое.

# 423
  • София
Не съм ходила през нощта (освен да раждам), но уикенди да. Лятото в неделя беше д-р Калев, а сега две съботи ходя и е Валериева на смяна в събота и приемаше и без час. Това което съм забелязала е че или са младите лекари уикенда/нощна или ФМ младите специалисти. Едно време като раждах д-р Димитров беше редовно нощна.Цените са стандартните, даже Калев безплатно ме прегледа лятото

# 424
Здравейте, днес ми е 10 ден от къс протокол на стимулация. След два три дни предстои пункция. Прогестерона е 4,4. Четох че това са високи нива и че трябва да е най много 2 преди пункцията и че с по- висока стойност от 2 опита ще е неуспешен. Моля да споделите вашият опит. Много ми е притеснени. Благодаря

# 425
eyeswideopen, има различни мерни единици,  но предполагам става въпрос за ng/ml.
По принцип над 1.5 (макс 1.75) се смята за висок.
Може да поговорите с лекаря и да направите ЗЕТ при по-подходящи условия. Ваше право е да решите кога и какво да се трансферира.

Може да потърсите и в темата "предстои ми инвитро/икси" за повече информация.
Успех и дано има много и здрави ембриончета за трансфер!

# 426
eyeswideopen, има различни мерни единици,  но предполагам става въпрос за ng/ml.
По принцип над 1.5 (макс 1.75) се смята за висок.
Може да поговорите с лекаря и да направите ЗЕТ при по-подходящи условия. Ваше право е да решите кога и какво да се трансферира.

Може да потърсите и в темата "предстои ми инвитро/икси" за повече информация.
Успех и дано има много и здрави ембриончета за трансфер!
Jessito, Благодаря за отговора. Говорих с лекаря. Именно при мерните единици, аз грешно съм се ориентирала. Моя резултат е 4,4 nmol/l, което отговаря на 1,37 ng/ml. Това бе обяснението на лекаря и даже ми го показа на компютъра в системата при тях.Иначе четох че над 2 ng/ml е високо и се препоръчва ЗЕТ при следващ цикъл. Бях си изкарала акъла. Благодаря 😊

# 427
Здравейте и честит празник Simple Smile
 Някоя от вас наскоро да е била на ФМ при д-р Чавеева? Понеже четох стари коментари,че стажанти правят прегледа и евентуално се включва тя малко накрая.. така ли е още, как протича прегледа?

# 428
  • София
 Някоя от вас наскоро да е била на ФМ при д-р Чавеева? Понеже четох стари коментари,че стажанти правят прегледа и евентуално се включва тя малко накрая.. така ли е още, как протича прегледа?

Със сегашната ми бременност правих първа и втора фетална при Чавеева и двата пъти лично тя прави прегледа доста обстойно. При първата ми пременност (2016 г.) стажант ме беше поел, след което Чавеева проведе прегледа отначало пак много подробно.

# 429
Аз също бях на 1ва и 2ра фетална при нея. И двата пъти прегледът и измерванията започваха от стажант, като тя в единия случай си пишеше нещо на компютъра, в другия отиде да си купи нещо за пиене. След това и двата пъти се включи и прегледа всичко и тя, като време може би 20 мин. от прегледите бяха от стажанта, 20 мин. от нея. Доволна съм като цяло, защото все пак всичко се поглежда и от нея, но ако можех да избирам със сигурност бих предпочетала да е само от нея, без стажант.

# 430
В края на декември беше моята първа ФМ, доц. Чавеева ме прегледа изцяло, стажант имаше, но беше на компютъра и пишеше.Днес отново съм пред кабинета й за втора ФМ и виждам, че пак тя си преглежда.

# 431
Момичета, някоя раждала в Щерев има ли тук? Моля да споделите впечатления.

# 432
  • София
Пълно е с коментари за раждали там. Аз не мисля да пиш за 264757 път, но моето мнение е категорично да не се раждат там. Simple Smile

# 433
Още ли има заблудени да раждат там? Шефа на Неонатологията им ги напусна какво повече можем да кажем? Сега е шеф изкуфяла пенсионерка над 75 годишна. Щом не могат да задържат младите и кадърни лекари а разчитат на лекари над пенсионна възраст.

# 434
  • София
Още ли има заблудени да раждат там? Шефа на Неонатологията им ги напусна какво повече можем да кажем? Сега е шеф изкуфяла пенсионерка над 75 годишна. Щом не могат да задържат младите и кадърни лекари а разчитат на лекари над пенсионна възраст.

https://shterevhospital.com/ekip/neonatolozi-obshta-snimka

Проверявай преди да пишеш... Дачева не е завеждащ, и до колко си спомням много хейт имаше за предния завеждащ.

Общи условия

Активация на акаунт