Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 9

• 61 337
  • 765
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте, след ЗЕТ издават ли болничен и ако да - до колко дни? Благодаря

# 661
Здравейте. Бях на преглед при д-р Арабаджи два пъти.Все бързаше , нямах време да я попопитам нищо, защото я усещах че бърза.
Питах я още първия път за телефонен номер и ми каза,че го дава само ако се ангажира с раждане. Какво е мнението ви за нея? Видях, че сте писали, че д-р Милчева си дава телефона. Ще се радвам на всякакви препоръки за тях или за друг проследяващ лекар.

За Милчева с две ръце, страхотен човек е,проследи ми цялата бременност,телефона си даде веднага, родих при нея. Арабаджи ми разписа есни тонове, останах с добро впечатление от нея.

# 662
  • София
Здравейте,щe правя премахване на полип (хистероскопия) по здравна каса.Виждам,че обявената цена е 900 лв.
Дали се заплаща отделно за престой в болницата ?

Последна редакция: вт, 24 окт 2023, 18:16 от malinkiii

# 663
Здравейте, момичета.
Ако може някоя от на да ми разясни цените за раждане.
В сайта пише, че нормално раждане е 1935лв.
Обече сега в едната група, чета че е около 2800лв, ако може мама, която е раждала скоро да каже. И ако избера Д-р при който се следя да ми изражда плаща ли се допълнително?

# 664
  • София
Здравейте, момичета.
Ако може някоя от на да ми разясни цените за раждане.
В сайта пише, че нормално раждане е 1935лв.
Обече сега в едната група, чета че е около 2800лв, ако може мама, която е раждала скоро да каже. И ако избера Д-р при който се следя да ми изражда плаща ли се допълнително?

Избора на екип е задължителен. Пълната цена обадете се ще ви кажат, така е раздробена заради ДЗО

# 665
  • София
Здравейте,ща правя премахване на полип (хистероскопия) по здравна каса.Виждам,че обявената цена е 900 лв.
Дали се заплаща отделно за престой в болницата ?

Здравей, malinkiii, доколкото знам престоят е включен в цената.

# 666
Мога да ви кажа за секцио-то е 2990 лв.
900 лв от тези пари са за избор на екип. Въпреки, че написах избора си  доктора не дойде, но парите си ги платих. Не съм за 900 лв., но не е коректно.

# 667
Мога да ви кажа за секцио-то е 2990 лв.
900 лв от тези пари са за избор на екип. Въпреки, че написах избора си  доктора не дойде, но парите си ги платих. Не съм за 900 лв., но не е коректно.
Това е секцио по медицински причини, а не по желание нали?
Дежурен ли ви оперира? Интересувам се, защото и аз съм в болницата и ми предстои, а личен опит е полезен като обратна връзка

# 668
  • София
Според НЗОК не сте длъжни да плащате избор на екип, ако все пак си изберете и не се яви въпросния екип, предполагам, е редно да Ви върнат парите. Крайно време е някой да сезира Медицински одит и понеже никой не го прави - навсякъде се плаща "избор на екип"... В скрит текст слагам правния текст.
Скрит текст:
По същия начин "разбивките", заради които не можете да се ориентирате самостоятелно в ценоразписа кое колко струва, се дължат на това, че веднъж НЗОК плаща за реждането, храната, консумативите и други, а после искато от Вас плащане за същите тези неща. Тъй като НЗОК няма полза от това да дублира плащатията, единственото, за което официално и безпроблемно могат да Ви вземат пари са самостоятелен сестрински пост, подобрени битови услуги и избор на екип. Тези неща са оформени като "пакети" и фактически доплащате. НЗОК им плаща 1566 лева за естествено раждане и 1080 лева за цезарово сечение, а вие им плащате още 2000+ лева за тези неща, изброени по-горе Simple Smile

# 669
Освен това при избор само на лекар се плаща избор на цял екип. Интересно ми е като човек не може да избере да плати само за лекар, ако някой каже, че си избира и анестезиолога, какво ще стане.

# 670
  • София
Освен това при избор само на лекар се плаща избор на цял екип. Интересно ми е като човек не може да избере да плати само за лекар, ако някой каже, че си избира и анестезиолога, какво ще стане.
Преди години е можело каквато си искат цифра за избор на екип да обявят, а сега има тавани за различните медицински специалности. В голяма столична университетска болница дерат и с такса за анестезиологичен екип. То си е измислено. Правилата се правят, но се оставят вратички, за да може да те дерат, ако не си знаеш правата. Заради това е хубаво да се знае в темата и периодично някой да го споделя, защото иначе си правят парички на наш гръб. Жалба с входящ номер в лечебното заведение, придружена от още една такава към Медицински одит и след отрицателно време ще спрат да го правят. На ден само от родилки се правят диви пари, да не говорим колко минават под масата.

# 671
Щом съм избрала частна болница, съм наясно, че ще платя допълнително. Нямам проблем да избера екип и да платя за него, но ако не се яви, мисля, че е в реда на нещата тази такса да отпадне.
Наистина информацията, която предоставят е така оформена, че е неразбираема, а да тръгнеш да четеш нормативи и регулации - не всеки има капацитет да го направи.

# 672
  • София
Понякога има обективни причини за неявяването на лекаря. Отпуска, отсъствие от страната/града, твърде бързо раждане, дори болничен.
 Дейзи, при вас защо се е получило така?

# 673
  • София
Здравейте,

искам да подготвя багажа за раждане и ще се радвам ако някой с пресен опит сподели какво точно е взел и е имал нужда. Разбрах, че уж всичко имало в болницата, но все пак мисля да си взема мои чехли, хавлии. Нощница или пижама да взема, една ли две ли, на самото раждане с какво ще съм облечена, след това, имам доста въпроси...

Благодаря!

# 674
  • София
Теди кърпи, халати и нощници дават от болницата, и са хубави аз като бях там за задържане ги ползвах. Нощниците са такъв консуматив че няма никакъв смисъл твоите да цапаш. Горе долу това ти трябва

Общи условия

Активация на акаунт