Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 9

• 61 330
  • 765
  •   1
Отговори
# 675
  • Somewhere beyond the moon and stars
Теди,
към тези добавям няколко неща от моя опит:
- превръзки - по принцип дават в болницата, но е добре да имаш и твои, за всеки случай. Стандартни, каквито ползваш по принцип за цикъл.
- превръзки за гърди/кърмачки - 1 комплект за изписването е хубаво да има в теб;
- Бельо - вземи памучно бельо, което да може добре да държи превръзка, в големи количества. Аз лично не съм впечатлена от еднократното за родилки и според мен не си струва.
- един пакет мокри кърпи и 2-3 памперса, за всеки случай - ако се случи да свършат в стаята, а да не могат да доставят веднага.
- дрехи за изписване за теб и детето.
- аз си вземам и 1-2 мои пижами, за последните дни - не са необходими реално, но предния път ме накара да се почувствам по-добре да облека моите си дрехи.

Новородените не обичат силни изкуствени миризми, така че не взимай парфюми или силно ароматизирани лосиони.

На самото раждане си и непосредствено след това си облечена с болнична дреха. Нощниците и хавлиите на място са ок, няма смисъл да носиш.

# 676
Потвърждавам, че дават всичко нужно плюс, че ако нещо толкова липсва, може близък да го донесе - поне аз два пъти влизам непланирано и не е имало никакъв проблем откъм такива битови детайли.

Въпрос - какъв е този документ, заверен от личен лекар? Кога се взима? Трябват ли някакви документи от типа копие на брачно свидетелство, лична карта на бащата?

# 677
  • София
Ако сте женени, никакви документи не искат за припознаване, ако това те интересува.

# 678
  • София
Смоуки ако са ти издавали вече болничен нищо от личен лекар не ти трябва. Това е личната амбулаторна карта , нужна е за болнични, преди поне я искаха вече не я искат

# 679
Здравейте, от известно време разглеждам различни болници за раждане, защото момента наближава. Чувствам се много объркана. Искам да попитам какви впечатления имате за Щерев? Препоръчвате ли я? Как стой въпроса с цените за естествено и секцио? Стаите самостоятелни ли са? Посещения може ли когато искате или им определен диапазон? Отношението на сестри и лекари как е?

# 680
  • София
Здравейте,

следя се в Щерев, бременна съм в почти 34г.с. с първото си дете, на 41години съм, със скъсена шийка. Искам да ви питам може ли да ми бъде издадено медицинско, че карам рискова бременност. Вчера изненадващо получих бележка, че ме викат като свидетел по някакво дело от бившата ми работа. Супер много се притесних, трябва да се ходи по съдилища, да се дават показания и т.н. Сега в средата на 8-ми месец не ми се рискува, казаха ми да представя бележка/медицинско за да не ходя.

Въпроса ми е мислите, че ще ми издадат в Щерев и как да процедирам.
Благодаря много.

# 681
  • София
Теди, виж в администрацията на 3-тия етаж, където издават болничните и 45-дневния. (те работят от 13 до 16ч). Би трябвало там да ти издадат. Ако имаш вече болничен, ползвай него.

# 682
  • Somewhere beyond the moon and stars
Теди,
Напиши и една молба до съда, в която посочваш, че ти предстои 45-дневен болничен.
Отделно от това, се свържи с адвоката или шефовете на старата ти работа, като им кажеш, че няма да свидетелстваш, за да могат да си оттеглят или сменят доказателственото искане.
Иначе може да те търсят за още 1-2 заседания и всеки път да представяш болнични.

# 683
  • София
Благодаря ви за отговорите!

Написаха ми удостоверение, че имам рискова бременност и съм в болничен от самото начало, както и подробности за физическото ми състояние. Сложиха и печат, дадох го на призовкарката която ми влезе е положение и дойде до нас да го вземе. Според нея това било достатъчно, надявам се да е така.

Пак благодаря на всички Flowers Hibiscus, които ми отговориха. Определено ми дадохте спокойствие.

# 684
Здравейте, момичета.
Ако може някоя от на да ми разясни цените за раждане.
В сайта пише, че нормално раждане е 1935лв.
Обече сега в едната група, чета че е около 2800лв, ако може мама, която е раждала скоро да каже. И ако избера Д-р при който се следя да ми изражда плаща ли се допълнително?

Ако си здравно осигурена, гледай цените на ослугите за осигурени пациенти (на другите пише самофинансиращи се).
Аз бях платила пакет за проследяване 2 и 3 триместър + раждане + неонатологично проследяване за осигурени пациенти (около 3 600). Лекарката, която ме следи, ме оперира (секциото беше по медицински причини) и след раждането идваше на визитации. Не платих нито стотинка повече след това.

# 685
  • София
Здравейте, днес си взех потребителско име и парола за достъп до онлайн досие, но на бележката пише само сайта, потребител и парола. Аз въобще не виждам от къде да вляза, някой дали може да ме насочи?

# 686
Здравейте, днес си взех потребителско име и парола за достъп до онлайн досие, но на бележката пише само сайта, потребител и парола. Аз въобще не виждам от къде да вляза, някой дали може да ме насочи?
https://shterev.smart-ss.org/login

# 687
И аз се губя в този ценоразпис, цитираната цена е описана като "Пакет Стандарт към Раждане за здравноосигирени лица + неонатологично проследяване". Не мога да разбера дали това е цената на раждането или това "към" означава, че е добавка към цената за раждане. В същото време не откривам друга цена за раждане на здравноосигурени лица, а само за самофинансиращи се.
В същото време има цена за: "Пакет Стандарт проследяване на бременност на II и III триместър + раждане + неонатологично проследяване за здравно осигурени пациенти" за 3877лв. Пакетите за следене на бременонност са 363лв. и 674лв. и по простата сметка която правя като извадя от 3877-1037=2840лв, което не се връзва с цената горе.

Абсолютно загубена съм в тези цени и явно ще трябва да питам на касата другият месец като ходя на преглед.

# 688
  • София
Когато попълвате документи за раждането всичко разясняват и дават крайните суми.

Самостоятелната стая още ли е една само?

# 689
Аз не мога да кажа за стаята. За пакетите се интересувах чисто информативно, за да знаем за какво да се подготвим като финанси, но живот и здраве до там ще стигнем през 2024 и може да има промяна в ценоразписа.
От началото се следя при др. Коновалова и за момента имам добро мнение за нея.

Общи условия

Активация на акаунт