Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 9

• 61 333
  • 765
  •   1
Отговори
# 690
При мен горе-долу така излязоха нещата - 900 лв избор на екип задължително, 2000 лв секцио по мед причини, 400 лв за самостоятелна стая. Закръглям сумите, варират плюс-минус няколко десетки лева. Тотал мисля че около 3500 ще излезе. Зравноосигурена съм.

През 2024 според мен ще има промяна в цените.

# 691
Здравейте! Нужна ми е информация дали се заплаща болничният издаден преди тези 45дни преди раждането? Издаден ми е за 7дни, който не заплатих. Сега чакам да ми се издаде такъв за 30дни и не мога да намеря информация заплаща ли се и ако да колко?

# 692
Нито един болничен, издаден в Щерев не съм плащала включително 45 дневния.

# 693
По 20 лв. плащам за всеки болничен.

# 694
  • София
Ако сте лежали в болницата за задържане не се заплаща. Ако е с ЛКК се заплаща мисля.

# 695
  • София
Не се заплаща само първия болничен и 45-дневния. Всеки друг между тях го таксуват 20 лв, което не е кой знае какво.

# 696
Миналата седмица попълвах документите за раждане. Нормално раждане - 1500лв. + 900лв. - избор на епик, отделно ако изберете да сте в самостоятелна стая се доплаща мисля че 100лв. на вечер, ако се наложи секцио по мед.причини цената се вдига с 400лв.
Нормално раждане -2400лв.
Секцио по мед.причини около 3000лв.

# 697
Здравейте, някой имал ли е случай да използва замразените си ембриони по-рано от платеният срок? Дали се връщат пари в такъв случай или не е възможно?

# 698
Здравейте, някой имал ли е случай да използва замразените си ембриони по-рано от платеният срок? Дали се връщат пари в такъв случай или не е възможно?

Как така по-рано от платения срок? Плаща се например за 6 месеца, което означава, че 6 месеца ще ги съхраняват замразени, а не, че вие ще ги ползвате на шестия месец.

# 699

Как така по-рано от платения срок? Плаща се например за 6 месеца, което означава, че 6 месеца ще ги съхраняват замразени, а не, че вие ще ги ползвате на шестия месец.

Имам в предвид, че съм платила за 5 години а са използвани за 6 месеца.

# 700
Попитай най-добре в клиниката или преди да извадиш ембриончето замрази яйцеклетка или друг ембрион, за да има нещо.

Допълвам - Аз имах такъв случай в друга клиника. Платих за съхранение 2 години, а ползвах само няколко месеца. Върнаха ми парите за втората година.

Последна редакция: ср, 15 ное 2023, 19:46 от Фрида

# 701
О, да, това си е по-особен случай и едва ли се прилагат стандартните решения. Най-добре звънни на телефона и обясни за случая. Там едва ли ще могат да ти кажат, но поне ще те ориентират към кого да отправиш въпроса.

# 702
Здравейте. Искам да попитам някоя мама има ли раждала при д-р Певтичев??? Относно много по-предни коментари в групата смятам, че е доста глупаво някои жени да хулят по този начин лекари в болницата. Очевидно децата са се родили
здрави, прави, без дефекти.Дядо ми бог да го прости беше АГ от доста старата генерация и мога твърдо да кажа, че естественото раждане е предпочитано. Секцио се прави по медицински причини и ако такива няма не се препоръчва! Много майки обаче го правят от щяло и нещяло, за да бъдело на точната заявена дата, за да не ги боляло и куп простотии. Когато е наложително да, но лекарите в тази болница винаги се стараят да не го правят ако има как, въпреки че струва повече пари! Кой каквото иска да говори - това е факт. Имам доста приятелки и роднини родили в болницата и масата са с чудесни отзиви. Имам и такива били в Шейново, Майчин дом и прочие със страховити истории, които дори няма да разказвам...Имам и такива родили в Щерев, за които огромен проблем е как са дали 3 бона и не са им сменяли всеки ден чаршафите и не са имали едва ли не личен консултант по кърмене, ужас как са си дали парите на вятъра.Всеки луд с номера си...и всеки с проблемите си... Важното е наличието на здраво родено дете. Всичко оттам насетне е абсурд... Всеки си преценя и бременността лично според мен е период, особено в началото, когато всяка майка може да усети така да кажем лекаря, на който да се довери. Относно мобилните телефони - в тази болница лично моя опит е, че дори и със записан час винаги се чака, идват хора от цяла България и нормално не всеки лекар да си дава личния телефон за щяло и нещяло и пациентки да пишат и звънят 24/7. Има си регистратура, лично на мен при проблеми специалисти са ми давали номерата си, а и от регистратурата винаги ако съм звъняла и съм молила за обратна връзка с лекаря да му предадат да ми върне обаждане - винаги са го правили!

Последна редакция: пн, 20 ное 2023, 20:21 от archimind

# 703
  • София
Не само, че ще ги хуля, доката съм жива, но от сърце съжалявам, че не ги съдих.
За едно си права- готови са на всичко, за да има естествено раждане дори бебето да пострада после.

# 704
И как пострада бебето ви ако не е тайна??? Защото моята братовчедка роди второто си дете там със спешно секцио и проблеми не е имала.. Предполагам и вашето дете е живо и здраво в момента?! Така че не виждам каква е тази мелодрама. .и абсолютно никъде не съм казала, че са готови на всичко, а че го насърчават, когато няма медицински сериозни причини за обратното! Ако са такива злодеи каквито ги описвате щяха да пишат всички секцио и да взимат близо двойната такса...

Общи условия

Активация на акаунт