Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 60

• 50 082
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
Любо Пенев (т.нар. Чичовото) го каза в ефир преди много години. Като идиом, по-литературен - прежалват загубата.

# 181
  • София
ясно какво ще стане с парите на купувачите, вече сме го виждали.
Я поясни за тия дето не са.
Каквото става с "кулите" в Младост. Платиха апартаменти на безумни цени и сега имат една изкопана дупка.

# 182
Аз не очаквам някой да купува панел на 300 хиляди евро, защото ще спре строителство на НС.
А ако почнатите проекто на зелено не се довършат, заради липса на материали е ясно какво ще стане с парите на купувачите, вече сме го виждали.
Вече искат по 2к € кв/м за панелки.
https://m.imot.bg/details/1b163637701583644

Иначе със схеми на плащане от типа 10%/20%/40%/30%, където хората финансират всеки един етап от стоежа строителите имат много малък стимул да си завършат обектите.

# 183
Дам, при отдръпване на купувачи от покупки на зелено, цените на готовите имоти е логично да вървят още нагоре.

# 184

Луда работа е малко казано с тия цени, хайде да вземем ей тоя пример от обявата, как да го купиш, 300 000 лева за двустайна панелка, на мен ли ми е само скъпо или за повечето 300 000  са пари за семки.

# 185
Луда работа е малко казано с тия цени, хайде да вземем ей тоя пример от обявата, как да го купиш, 300 000 лева за двустайна панелка, на мен ли ми е само скъпо или за повечето 300 000  са пари за семки.
Баш тоя апартамент сигурно се води суперлукс отремонтиран и е малко над нормалното. Иначе доста хора имат наследствени имоти които продават и от там доста свободна джоб пара. Освен разбира се хората с вече добро заплащане.

# 186
Баш тоя апартамент сигурно се води суперлукс отремонтиран и е малко над нормалното.

Малеее това ако е супер лукс Rolling Eyes това даже не влиза в графа лукс, това за мен е само обзавеждане но не и лукс.

# 187
Да, определено не е лукс, камо ли супер лукс. Малко мъжки стил е обзавеждането, различава се от масовия вкус в момента, та е малко вероятно да пасне на някой потенциален купувач. Банята определено е демоде (червено и черно) и вероятно е правена преди 10-ина години.
Но пък Младост-4, локацията определя базовата цена на квадрат. Жилището не изглежда тотал щета, така че ... това е положението. Който го вълнува, може да проследи колко време ще стои на обява.

# 188
Ремонта на този апартамент е бил 40 хил лева максимум. Не променя факта , че е 40 годишна сграда(нищо лошо) , която ще има нужда от много ремонти за в бъдеще.
Лукса е много субективна тема, на мен лично ми се завива свят от такива фигури по тавана и червените плочки в банята,а някой хора си умират за нещо по така.

# 189
В сравнение с това което се предлага на пазара е суперлукс, пазарът е което определя цените, не личния вкус на един човек все пак Wink

# 190
В сравнение с това което се предлага на пазара е суперлукс, пазарът е което определя цените, не личния вкус на един човек все пак Wink

Напълно съм съгласен с вашето мнение. За съжаление в България нямаме централизиран регистър като в САЩ, където да следим обявата и евентуална продажна цена.
Интересно дали, сегашната ситуация с имоти би поощрила бизнеса с купуване, реновиране и препродажба( house flipping) на панелни жилища.
 Аз бих закупил този и направил пълно реновиране ако трябваше да избирам между двата.
https://m.imot.bg/details/1b164241099245563

Последна редакция: сб, 12 мар 2022, 21:44 от Sapien

# 191

И защо реши, че не е по моя вкус? Аз писах, че не е по масовия вкус, т.е. според вкуса на много от потенциалните купувачи, т.е. според пазара. На мен лично само банята категорично не ми хареса. Дори окачения таван бих могла да преглътна.

А за цената - затова и написах, че е нужно да се проследи дали ще се застои обявата, ще има ли корекция надолу или ще литне за 2-3 седмици.

# 192
  • Варна
Ако купувам имот, чиито собственици са няколко (наследници), как точно се извършва плащането? Превеждат се парите по сметка на единия и той има задължението да ги раздели с останалите или примерно аз трябва да разделя сумата на 3 и да преведа на всеки по равен дял?

# 193
Аз съм практикувала с плащане на всеки купувач. Според мен е по-чисто. Ако е само на един трябва според мен той да има нотариално заверено пълномощно от другите да продава лично.

# 194
Ако купувам имот, чиито собственици са няколко (наследници), как точно се извършва плащането? Превеждат се парите по сметка на единия и той има задължението да ги раздели с останалите или примерно аз трябва да разделя сумата на 3 и да преведа на всеки по равен дял?

На всеки поотделно по негова собствена сметка.

Общи условия

Активация на акаунт