Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 60

• 50 028
  • 745
  •   1
Отговори
# 270
Аз пък не мисля, че цените са се вдигнали, а че пазарът е в почти пълен локдаун и са останали само силно надценените и непродаваеми жилища. Следя пазара в долни Лозенец от няколко месеца. Има един апртамент на топ място, който преди два месеца беше обявен без посредник на прилична (за ситуацията) цена и клиентите наддаваха за него. Продавачката, обаче, се полакоми и вдигна цената с 30000 евро, което явно го позиционира в зоната на непродаваемото и всички се разбягаха. Вчера проверих и още си стои на тази цена, не е вдигната, и апартаментът не е продаден. Даден е и на няколко посредника.

Моля за линк към този в Долни Лозенец.

# 271
Защо търсите в Лозенец? Освен цифроманията, за последните 10 години зеленината и местата за паркиране намаляха с 1/3 и общината не инвестира в изграждане и подръжка. Има и други хубави, развиващи се квартали с по-нормални цени и не по-малко предимства.

# 272
  • София
При цена договорена в Евро на квадрат... По кой курс се смята?
От лв в лв ще е превода.
За средноголям парцел.

# 273
Не знам , но се чудя защо е договаря в евро в България. Има ли предимство за някой?

# 274
Не знам , но се чудя защо е договаря в евро в България. Има ли предимство за някой?

Реално не. Но и не пречи с нищо. Това е атавистичен остатък от времето преди борда, когато курсът на лева се променяше. Но явно е удобно, защото остава. Предполагам, че хората не вярват на 100%, че "онези няма да катурнат борда". А и цената някак изглежда двойно по-малка Wink

# 275
При цена договорена в Евро на квадрат... По кой курс се смята?
От лв в лв ще е превода.
За средноголям парцел.

По централния фиксинг на БНБ - 1,95583

# 276
хитро . интересно ми е сега как ще изглеждат по-малки общите разходи в евро Simple Smile
и няма ли да излезнат жилища на пазара заради високи разноски.

# 277
Мен ме вълнува ще влезем ли въобще в Еврозоната

https://www.monitor.bg/bg/a/view/godishnata-inflacija-v-es-e-6-2 … garija-8-4-301097

Основно изискване за прием е инфлацията на кандидат-членката да не надвишава с повече от 1.5 процентни пункта инфлацията на 3те най-добре представили се държави членки

# 278
  • инфантилно и разглезено хлапе
Мен ме вълнува ще влезем ли въобще в Еврозоната

https://www.monitor.bg/bg/a/view/godishnata-inflacija-v-es-e-6-2 … garija-8-4-301097

Основно изискване за прием е инфлацията на кандидат-членката да не надвишава с повече от 1.5 процентни пункта инфлацията на 3те най-добре представили се държави членки

Не.
Просто няма такава възможност. С хипер-инфлация никой няма да допусне българите на хранилка в еврозоната.
Официалната инфлация счупи 15-годишен рекорд и подминава 10%; реалната инфлация вече е над 20%

# 279
Спрямо цяла Европа си е ок . Всички са така.

# 280
аз пък искам да не влизаме в еврозоната
нека сме си в лева

# 281
аз пък искам да не влизаме в еврозоната
нека сме си в лева

Да, бе. И утре да каже някой "ми то заради тази инфлация трябва да сменим курса" и всичко градено досега се срутва. То това е смисълът на еврото - сигурност, иначе негативите си ги имаме и сега.

# 282
Спрямо цяла Европа си е ок . Всички са така.
В немско е към 5%, във френско към 4%, в норвежко и то там някъде, в холандско към 6%...

# 283
  • инфантилно и разглезено хлапе
Във Франция колко е ?  - 3,6%;   Италия - 5,7%

# 284
Лъжете се.
Значи налях нафта за локално парно в къщи на цена 152 евро на 100 литра и то промоционална цена, защото се събрахме доста къщи и поръчахме много големи количества.. и си извадих бележка от 2019 когато съм наливала и то без съседите, не промоция , за 60 евро на 100 литра. Значи между септември и февруари 3300 евро за парно ... 3х повече от 2019 . Олиото , което до миналото лято бече 80 цента на литър сега е над 2 евро. Още януари ни казаха, че добре че сме си поръчали дограмите преди декември, че щеше началото на януари да е 30% повече, а сега от 2 седмици насам е плюс още толкова ... инфлацията не е 5% не се лъжете изобщо.
Ако се остане в лева - аз не съм експерти, но може да си спестите проблеми по това, което виждам.

Последна редакция: вт, 22 мар 2022, 13:13 от bella-ciao

Общи условия

Активация на акаунт