Грубо обслужване. В мен ли е проблемът?

• 30 065
  • 556
  •   1
Отговори
# 45
  • Terra incognita
Винаги съм мислела, че неквалифициран или невъзпитан персонал е проблем на шефа, не на клиента. В крайна сметка имам избор в този или онзи клон, в този или онзи магазин, ако някой губи от неползването на услугите му, не е моя грижа.
Не е точно така. В малките населени места хората нямат голям избор. Другото е, че масово не обръщат внимание на тези неща, търпят грубо отношение и фамилиарничене от разни лелки и чичовци.
Попадала съм в подобни ситуации може би само в България. Дали го приемам лично- не знам. Но определено ме дразни, че хората масово си мълчат, защото не им се задълбава, не го приемат лично и т.н.
Но монетата винаги има две страни. Пълно е с нагли и невъзпитани клиенти, които се пререждат, псуват, обиждат и фамилиарничат с персонала.
Един- единствен път съм губила търпение, когато в ресторант се опитаха да ми пробутат овъглена храна с огромно закъснение и при опит да върна въпросната храна, сервитьорът каза, че според готвача си било наред. Вдигнах панаир, благодарение на който от всяка маса започнаха да се обаждат недоволни клиенти.
Заведението беше случайно избрано, в чужд град, в който имах административна работа.

# 46
  • Добрич
Истината е винаги по средата.
Авторката очаква роболепно обслужване, т.е. служителите да се превиват от учтивост. Но истината е , че тя не е принцеса , а равноправна на тях.
Няколко мили думи и усмивки, вършат чудесна работа и в институции, и  при общуване с непознати , и на работното място.

" Здравейте, бихте ли;  дали е възможно да ми помогнете;  знаете ли;  при Вас мога ли да.." 
и ред други такива фрази значително ще облекчат ежедневието Ви, МариелаМС.
 Когато се отнасяте с уважение към усилията и труда на другите, навярно ще получите в отговор същото. Но ако отивате с нагласата, че ви е под нивото да обясните дали искате услуга за физическо или юридическо лице(банката) и очаквате да гадаят, репликирате, охкате, възмущавате се, то какво очаквате в отговор. Понякога служителите обслужват определена категория клиенти и не са запознати с всички възможни оферти.
Това, че пие кафе и си цъка телефона служителката (КАТ) както в последствие сте разбрала, е защото е в почивка. Но вие по презумция сте решили, че тя ви пренебрегва и не ѝ се работи . Засилили сте се  да чукате и ахкате как не ви обслужват . Мисля, че дори учтиво е отговорила с "Давай"
И т.н. Малко емпатия и позитивност и сигурно денят Ви ще е по-добър

# 47
# 48
  • София
Сега се върнах пак на първия пост.
Нима не е умишлено търсене на скандал стореното в банката!? Как точно авторката очаква банковата служителка да се сети, че сметката е фирмена, когато на въпроса дали има сметка отговаря с предоставяне на личните си, а не на фирмените данни?
Т.е. във всеки един от случаите авторката подхожда с готовност да предизвика ако не скандал, то поне някакво по-специално персонално внимание.
За съжаление, хора с подобен манталитет трудно могат да се променят.

# 49
Сетих се като бях студента как жената дето ми маркиране поръчката на компютъра ми мрънкаше, че съм и гледала в монитора, все едно ще ме излъже с пет стотинки. А аз се чудех кво и става на тая жена, то и да гледам нямам право.

# 50
Истината е винаги по средата.
Авторката очаква роболепно обслужване, т.е. служителите да се превиват от учтивост. Но истината е , че тя не е принцеса , а равноправна на тях.
Няколко мили думи и усмивки, вършат чудесна работа и в институции, и  при общуване с непознати , и на работното място.

" Здравейте, бихте ли;  дали е възможно да ми помогнете;  знаете ли;  при Вас мога ли да.." 
и ред други такива фрази значително ще облекчат ежедневието Ви, МариелаМС.
 Когато се отнасяте с уважение към усилията и труда на другите, навярно ще получите в отговор същото. Но ако отивате с нагласата, че ви е под нивото да обясните дали искате услуга за физическо или юридическо лице(банката) и очаквате да гадаят, репликирате, охкате, възмущавате се, то какво очаквате в отговор. Понякога служителите обслужват определена категория клиенти и не са запознати с всички възможни оферти.
Това, че пие кафе и си цъка телефона служителката (КАТ) както в последствие сте разбрала, е защото е в почивка. Но вие по презумция сте решили, че тя ви пренебрегва и не ѝ се работи . Засилили сте се  да чукате и ахкате как не ви обслужват . Мисля, че дори учтиво е отговорила с "Давай"
И т.н. Малко емпатия и позитивност и сигурно денят Ви ще е по-добър
Алооо, Вие четете ли въобще какво съм написала?!?! Аз казвам, че се отнасям любезно и винаги поздравявам! Относно банката- служителката ми отговори с повишен тон да съм се уточнявала каква сметка съм имала! А защо тя не ме попита дали е фирмена или лична!?! Тя ме пита-има те ли сметка при нас? Аз (любезно)-да! Тя: Не мога да ви намеря! Аз: Не знам защо, сметката ми е фирмена. Тя: МИ ТАКА МИ КАЖЕТЕ! Е, извинете много! Относно КАТ- Аз нямам кристална топка, за да знам, че тя е в обедна почивка! В случая половината от прозорчето беше отворено и аз след като я видях, че си ,,цъка" на телефона почуках, тъй като си помислих, че не ме е видяла, че се редя на нейното гише!

# 51
Още много разправии предстоят...

# 52
Като те чета, май неприятностите ти по отношение на обслужване тепърва предстоят. Това досега е само демо версията.

# 53
  • София
Клиентът е задължен да е възпитан точно толкова, колкото служителя. Няма цар-клиент, това е страшна отживелица, тъй като съм работила в банка, една касиерка няма как да се сети дали сметката е фирмена или на физическо лице, хубаво е да се спомене, представям си момичето как се е изприщило, че не може да ви намери в системата, и ако сте й поредния кисел клиент през деня, такъв преднамерен, ем ще се тросне....
Съвсем отделен е въпросът, че в България и от клиентска гледна точка, и от служителска, всеки си прави каквото поиска, държи се тон, подвиква се, надвиква се, тросва се.... От цялото ви есе, имам чувството, че сте именно от тия клиенти, дето нито един служител не иска да обслужва....

# 54
Точно в банка имах приключение. Влязох, ама облечена като реднек - тениска и дънков гащеризон, маратонки, раница. Вежлива, добър ден, Ваша колежка ме прати да уредя въпрос за фирмата, в която работя... Отсреща една госпожа не знам какво видя в мен, ама почна сопната тирада как нищо не съм разбрала и защо идвам при нея. Та тогава и аз подпалих, цитирах мейла, предложих да го покажа... Онази се сви, заивзинява се, обясни. Аз казах, че тази информация ми трябваше, благодарих и излязох.

# 55
  • Далечният изток
С това "Алооо", удивителни, въпросителни... съвсем ми се затвърди къде е проблемът.

# 56
Пробвай го това Алооо следващия път, като идеш някъде да ползваш услуги, за предпочитане в автосервиз.

# 57
Работя в сферата на обслужването, с такива като теб. Ако реагирах като теб пукнат клиент нямаше да остане.
Знаеш ли, че ама почти никой не ми казва "добър ден", нито пък "довиждане"? Основното, което чувам са псувни защо това или онова е станало по-скъпо все едно аз си вземам парите в джоба от оскъпените стоки.
Бих те посъветвала да си по-ведра, каквото излъчваш това получаваш. Да съм на мястото на тия дето те обслужват такива неща мога да ти направя (бедна ти е фантазията). Особено ако пък върнеш ядене в ресторант... леле...

# 58
  • Terra incognita
Последният коментар е точно в стила и тона на авторката, ама от другата страна.

Последна редакция: ср, 02 мар 2022, 18:46 от VickyTaylor

# 59
Като казахте ресторант, се сетих една друга стара издънка.
Созопол май беше, карахме туристи на екскурзия и ги пуснахме свободно за 2-3 часа. Ние с шофьора и колегата седнахме в капанче, поръчахме за пиене и за обяд. Аз поръчах омлет. Този омлет така и не се появи, а седяхме час. Наканихме се да си ходим и поискахме сметката. Сетихте ли се вече, че в нея имаше омлет? Казах, че няма да го платя, сервитьорката първо се заизвинява и че ей сега ще го направят да ми го дадат. Отказах и тя се опита да се ежи, не помня вече какви стандартни рефрени пробва да ми върти. Не съм повишавала тон там, но обясних, че аз омлета го правя за 10 мин със загряването на мазнината и няма никакъв начин да ме оставят един час на кенче с напитка и да искат от мен да платя нещо, което дори към момента на заминаването ми все още не са сготвили.
И смятам и че ако сервираното не е окей, е нормално клиентът да го върне.

Общи условия

Активация на акаунт