Грубо обслужване. В мен ли е проблемът?

• 31 854
  • 556
  •   1
Отговори
# 285
За съжаление никаква култура на пазаруване нямаме, никакво уважение към труда на другите и това съчетано с измекярския манталитет не води до нищо добро. Просто влезте в един хипермаркет и се разходете, или просто тръгнете по улиците...тотално безхаберие за общото😔

# 286
Alexslav, ако ходиш на заведение, за да възпитаваш сервитьорката, зле за теб. Тук е другия момент на нещата - ако ти изпитваш неприязън към обслужващия персонал, защото е такъв, те го усещат. А, ако си й 10-тият клиент за деня, който е отишъл да я превъзпита и междувременно да хапне, вярвай ми, тя изобщо не ти иска бакшиша….
Надали е усетила нещо преди това.
Нито  съм спорил за нещо, нито съм искал нещо.
Бях любезен и мил дори, надали е очаквала, че няма да има.
По-скоро дори не е разбрала защо няма.
Ама с времето като и други не дават, може да смени работата си.
Ясно ми е, че повечето българи дават бакшиш при всичко случаи, дори да са напълно недоволни пак дават.
 Понеже нали е срамно и много важно какво ще си помисли сервитьорката.

Последна редакция: нд, 17 апр 2022, 21:51 от Alexslav

# 287
По-големият проблем за мен е, че тези безплатни консумативи за опаковане много бързо ще изчезнат, ако са оставени на самообслужване и без надзор.
Виждала съм как опити за нещо безплатно и полезно бързо секват.
Някъде четох, как едни дама разказваше, че в супермаркетите си взема найлонови пликчета от тези при плодовете и зеленчуците повече бройки за фризера вкъщи, защото те били оставени там, за да си взимаш 😂

# 288
Ето - какво очакваш от тук насетне?!

Последна редакция: нд, 17 апр 2022, 19:22 от ccvet

# 289
  • Варна
Аз лично очаквам да се стимулират клиентите как да НЕ използват тъпите найлонови торбички, а да си носят платнени или мрежички. Или ако купуват една диня например, да лепнат етикетчето на кората, без торбичка.
Малко по-мащабно трябва да се мисли.

# 290
Не одобрявам това, да си взимаш торбички за вкъщи от магазините, но като съм виждала манталитета на някои чужденци, не мисля, че това е наш патент. ММ разказваше, как в Германия, американците си правят сандвичи за цял ден от шведската маса за закуска. Накрая сервитьорката се е ядосала и е преместила огромна чиния със салами пред него.

# 291
И за какво ще се ядосва сервитьорката? Ако им свиди храната, да предлагат друг тип закуска, не шведска маса, или да сложат колкото смятат за уместно сутринта и да не стига за сандвичи. Дразни ме тоя подход "то е неограничено, ама вие все пак се ограничавайте".

# 292
  • Варна
Еее не си съвсем права. Дай например и електрическите коли да седят постоянно на станциите, като е неограничено. И децата да се люлеят по 5 часа на люлките, щото никъде не пише, че има и други.

# 293
  • Down south
Цитат
ММ разказваше, как в Германия, американците си правят сандвичи за цял ден от шведската маса за закуска. Накрая сервитьорката се е ядосала и е преместила огромна чиния със салами пред него.
Доста грубо.
Хем Шведска маса, хем преместване на огромна чинията, хем ограничения.

# 294
  • София
Никъде по света не се позволява изнасяне на храна извън заведението от шведска маса. Не е заради разхода, а заради застраховката. Ако изнесеш яйца и се натровиш, ще се съдите с хотела. Те, за изнесена храна не са застраховани.

# 295
Еми ето, думите ми се оправдават - само в България може да смятаме, че е ок да се правят сандвичи от шведска маса, да изнасяш храна и въобще да се храниш от сутрин до вечер от безплатен бюфет. Келепир да има

# 296
Това с изнасянето го правят не само българи, блядове, румънци и др са по-зле от нас, но се среща и  в чужбина- Европа.

# 297
Еми ето, думите ми се оправдават - само в България може да смятаме, че е ок да се правят сандвичи от шведска маса, да изнасяш храна и въобще да се храниш от сутрин до вечер от безплатен бюфет. Келепир да има
Аз прочетох, че примерът е за американци в Германия...
Reunion, не знаех за това правило, но е логично, не е ли по-лесно да се известят с табелка хората и да не им се позволява да изнасят сандвичи и толкоз?

# 298
И без да ти го напишат е ясно, че това не е безплатен гастроном.

# 299
  • София
Лейди, то е написано навсякъде. Реално няма да обеднеят, ако се изнася по някой сандвич и плод. Храната се изхвърля в повечето случаи. Няма как да съхраниш приготвени яйца, наденици, бекон, колбаси. Само някои плодове могат да се използват, като не са нарязани.

Общи условия

Активация на акаунт