Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 17

• 54 458
  • 794
  •   1
Отговори
# 525
Мнооого красиво!

В повечето случаи аз спя с намазана коса и така си спестявам неудобството. Предполагам работи само ако по принцип спиш като пън, но съм си създала и допълнителни удобства - слагам само едно завъртане стреч фолио върху косата (колкото да я покрие така, че да не цапа, без да я увивам супер много) и отгоре от тези шапки: https://elessa.bg/product-3353.html и покривам само възглавницата с кръпа, тоест главата ми е минимално покрита с кърпи и шумолящи неща и не се усеща кой знае колко.

# 526
Супер звучи, де да можех и аз така да спя... Никакъв шанс обаче, аз се въртя като улава нощем. Търпя си увитата глава и гледам да си намирам занимавки да ми отвличат вниманието от нея и така. Гледам под 3 часа да не падам че много бели коси имам и не пробвам вече с малко престой. Досадно е, но си струва - с нормални бои косата ми става на нищо и до сега да съм тръгнала остригана като момченце...

# 527
Златисто медена, непосредствено нанесена след измиване на косата.3 часа престой. Черпих от вас съвети, до сега винаги съм нанасяла на мръсна. Heart

# 528
Страхотна! Златисто-медената на Хенафокс ли? А основата на косата каква е?

# 529
Страхотна! Златисто-медената на Хенафокс ли? А основата на косата каква е?
Да, на Хенафокс. Основата ми е кестенява.

# 530

Момичета, с каква комбинация от билкови бои и къна бих могла да се приближат до този цвят?Основата ми е кестенява, но от година и половина ползвам или светло кестенява или медено кестенява билкова боя на Хенафокс.Посленият път пробвах с Карамел на Култиватор и ми стана тъмен цвета.При мен бързо се отмива, защото ползвам различни масла с които си правя маска, та до седмица - две и отново ще съм за подновяване на цвета.

# 531
Точно този цвят ми е мечта и на мен! Засега не успявам, много имах да режа и изсветлявам от химиите. Последната половин година минах през ореха на култиваторс и сега съм с хенафокс светлокестенявата. Оранжевозлатисто ми седи, но не му се впечатлявам, каквото стане. А това на снимката е перфектно!

# 532
  • Бургас
Къната и май всичко с къна дава оранжевеещи тонове.
Замразената къна мацах в събота.
Стана по-наситено от всеки друг път,явно ще замразявам къна.
Размразих я за 10 мин на водна баня в гореща вода.

# 533
Замразена добре става наистина, по едно време си приготвях за 2-3 пъти напред смес, оставях да оксидира и като е готова вече прибирах на порции в пластмасови еднократни чаши във фризера. Размразяването в микровълновата после на ниска мощност, замръзнала лесно се прехвърля в купичка че си е цяла бучка лед. Аз и без това предпочитам топла да нанасям и пак там си я топля винаги. Така ми отпада също нуждата от планиране да я забъркам предварително че да пусне цвят, че чак тогава да мажа. По-трудно се планира в един ден и това време плюс самото къносване, къде по-лесно е да видя че ще мога и да размразя готова за минути.
При теб става още по-наситено и защото се натрупва пигмент, първото нанасяне винаги е по-светло. При мен даже се ядосвах че ми ставаше по-тъмен цвят по дължините и се општвах чат-пат само корени да мажа.

# 534
Момичета, получих вече боята на Култиваторс- бургунди и прах от хибискус. Прах от цвекло не намерих в биомагазините тук. Какво да оравя сега. Как да ги смеся?

# 535
  • Бургас
Къната и май всичко с къна дава оранжевеещи тонове.
Замразената къна мацах в събота.
Стана по-наситено от всеки друг път,явно ще замразявам къна.
Размразих я за 10 мин на водна баня в гореща вода.

И тук да ти кажа, че косата ти е много хубава, изглеждаше чудесно,  млада жена, а не както беше преди.Радвам се, че се престраши да се боядисаш и подстрижеш на по-къса прическа.

Ако се погрижиш и за другия проблем-зъбите още по-добре ще стане.

# 536
Пълно разочарование от Култиваторс цвят бургунди..... никаква промяна няма само ми направи скалпа рижав и тук там белите косми рижави. Ни червено ни нищо. На слънце дано не си личи толкова, макар че на лампа вкъщи се вижда че е грозно. Останаха ми 2 пакета, дали утре да не се намажа пак или няма смисъл? Как мислите?

Последна редакция: сб, 26 ное 2022, 17:12 от ЗЛОДЕИДА

# 537
И при мен не беше изобщо осезателно покритието. Все си ходех с бели косми.
Не знам какво да те посъветвам Злодеида. Аз пак се върнах на боя. Е, малко ме сърби скалпа, но се търпи. Поне не ходя с лъснали слепоочия и корени. Ти колко часа стоя?

# 538
90 мин пишеше на боята. Сложих и хибискус за засилване на цвета. Кажи как да махна това ръждивото от корените. Утре ще направя снимка на светлина. Ужасно е, сериозно...

# 539
Злодеида, за съжаление на белите коси с Култиваторс няма как да стане много по-различно, поне от опита ми досега. Аз се боядисвам вече 1 година, но с други цветове - кестен и орех, но белите коси не се оцветяват в кафяво, при мен стои не точно рижаво, а нещо като златисто. Но понеже останалата коса е кестенява, като ефект на мен ми харесва как се получава, а и все още не съм толкова побеляла.
Доколкото си спомням искаш ефектът да е нещо като боргундско, как е другата част на косата като изключим корените и белите коси? И всъщност в корените имаш ли много бяло?

Общи условия

Активация на акаунт