За всички, които искат бебе, но трябва да чакат след спонтанен аборт

• 44 977
  • 461
  •   1
Отговори
# 105
  • Стара Загора
.Сама ми е странно, защо половината тема ни е изстрита.
Ако беше прочела темата, която е пусната по всички форуми http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=148607.0 щеше да разбереш, че всички мнения от 04.12 до 8.12 са изтрити поради техническа грешка. Това първо.
Второ..модовете са за това да робуват на правилата на форума...или и това не си разбрала.
Трето и то не на последно място - този форум не е прокажен и ако се зачетеш из някои теми можеш голяма поука да си извадиш и ще видиш, че момичетата пишещи тук са много добри и отзивчиви.

# 106
Много ми е мъчно, че ни преместиха темичката.
Родители, преживели загуба! Съжалявам, но не искам да се натоварвам допълнително, когато пусках темата, исках да я свързвам с нещо положително, а не да тъгувам и мисля назад
Затова аз повече ТУК няма да пиша. Наистина много жалко, че Хера и сънчи пънчи робуват на някакви правила и не искат да разберат, каква всъщност беше идеята на тази тема - да мислим позитивно напред!
И на мен ми стана много мъчно като прочетох мнението ти. Ние,които пишем тук,явно приемаме преживяното от нас като нещо,което ни е разтърсило много дълбоко и никога няма да бъде забравено. На никого не пожелавам да изживява кошмара да загуби детето си-родено или още неродено-болката е огромна! Но това далеч не означава,че не гледаме напред и се затормозяваме една друга. Ако беше прочела поне малко от месечните ни темички,щеше да видиш,че далеч не леем сълзи постоянно,а взаимно се подкрепяме и преживяваме заедно много неща-и хубавите и лошите. Можеше да прочетеш,че сме заредени с много позитивизъм и гледаме напред! Не трябва да слагаш така границата- и аз до преди 2 месеца и половина карах най-прекрасната бременност,нямах никакви проблеми,бях накупила всичко за бебето си и идея си нямах,че ще пиша тук.

# 107
Здравейте и от мен!Нямаше ме събота и неделя, а много исках да видя какво ще стане с нашата тема.Е, на мен ми беше ясно, че ще я преместят.Искам да кажа, че в никакъв случай не мисля, че тук хората са негативно настроени или песимистично мислещи, но някак си е малко кофти, когато до заглавието на тази тема има заглавие изпълнено с най-голямата болка и мъка на тоя свят, а именно загубата на дете.Това е подтискащото за мен.

Аз оставам в тази тема пък Mr. GreenЕй така, защото ми е приятно в нея и защото няма да се предам лесно.Надявам се, че няма да си говоря сама Laughing

# 108
  • София, "Младост 3"
Румито в никакъв случай не си сама
Но и един аборт се приема като смърт нали?
е някои може би го приемат като нещо различно щом не искат да са тук...

а само да попитам гореобидената Дафни - мила Дафни ти не сикаш да си тук... ми по същия начин някои жени НЕ ИСКАТ твоята тема да се мъдри тдо тяхната!
Просто нали? И ако преди да пишеш се бе замислила кака ще се почувстват момичетата дето пишат в този подфорум - може би следващия път щяха да се замислят и тея дето са искали да се махне твоята тема от подфорума им!
Самата ти не проявяваш толерантност - за какво претендираш тогава?

И апропо - глупаво е всяка малко по-тъжна тема да се мести тук, както и беше тъпо когато някои хора от форума бяха писали на Мамма с молба този подфорум да не същуствува. Но явно българина е пълен с комплекси и по-далече от своето канче не вижда. Явно него трябва да го удари гръм за да повярва, че такива неща стават и да започне да проявява съчувствие към тези на които се е случило.
НО вина МОДОВЕТЕ - нямат. Те не могат да избягат от правилата на форума какато и от желанието на болшинството.

# 109
И аз оставам тук... поне докато не се похваля с някой щъркел Hug

# 110
На всички писали до сега в темичката на Дафни - успех. Скорошна безаварийна бременност ви желая.
Да, прави сте, че тук не всеки има сили да влезе. Аз самата не съм влизала тук преди да ми се случи случката. За да се предпазя най-вероятно.
А сега в този форум се чувсвам сред приятели. Радвам се заедно с мамите, тъжа заедно с тях. Не ми харесва играта на съдбата да изпраща нови попъвнения сред нас.  Но нищо не зависи от нас. Тук можем да дадем това  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 111
Когато аз отворих тема "Мнения и съвети към ПРЕЖИВЕЛИ ЗАГУБА" си дадох сметка, че не е много добре да е при БЪДЕЩИ И НАСТОЯЩИ МАЙКИ, но пък от друга страна за нас е по-добре точно бъдещи и настоящи майки да ни съветват (ако са преживели подобно нещо). Защото в крайна сметка, ние имаме нужда от положителни примери след преживяното. Добре е някой да ни каже, че е успял да забременее и роди, въпреки 1-2 или повече аборта. Оказа се, че съм имала право, защото там отговориха няколко мами, а откакто е преместена - никой.
Мен специално ме интересуваше има ли случай на повтаряне на диагнозата "кухо яйце".
Но, решават модераторите.

# 112
  • София, "Младост 3"
Когато аз отворих тема "Мнения и съвети към ПРЕЖИВЕЛИ ЗАГУБА" си дадох сметка, че не е много добре да е при БЪДЕЩИ И НАСТОЯЩИ МАЙКИ, но пък от друга страна за нас е по-добре точно бъдещи и настоящи майки да ни съветват (ако са преживели подобно нещо). Защото в крайна сметка, ние имаме нужда от положителни примери след преживяното. Добре е някой да ни каже, че е успял да забременее и роди, въпреки 1-2 или повече аборта. Оказа се, че съм имала право, защото там отговориха няколко мами, а откакто е преместена - никой.
Мен специално ме интересуваше има ли случай на повтаряне на диагнозата "кухо яйце".
Но, решават модераторите.
ами тук са жени като теб - желаещи да забременеят
жени преживели аборти - в късен или ранен етап
тези загубили деца в по-голяма възраст са доста по-малко /дано е така, а не че нямат сили да пишат за това дори и тук/
ще намериш точното масто тук - още повече че част от момичетат вече са бременни - ще съпреживееш страховете им - и твоите после когато си бременна ще са по-малки, ще видиш, че нещата не се повтарят /обикновено ако не дай бог няма предпоставка/

А за кухо яйце - принципно не се повтаря. До колкото знам там няма предпоставки като генетични или имунологични проблеми. Вярвам че средващ пхът няма да има при теб и скоро ще ни се похвалиш с радостна новина.

# 113
Лили_Х,
Тук има точно такива жени - БЪДЕЩИ И НАСТОЯЩИ МАЙКИ. Ако търсиш съвет, подкрепа, мнение... тук е мястото. Не сме отчаяни и съсипани жени, които се оплакват. Тук има много силни жени, от които може само да извлечеш сила и положително мислене. Може името на форума да не звучи добре, но тук има страхотни жени!

Вероятно никой не ти отговаря, защото реагирахте малко остро на това, че са ви преместили темата...

Пожелавам ти безпроблемна следваща бременност, доколкото ми е извество "кухото яйце" по принцип не се повтаря. Успех

# 114
Jutoo, trex ще се радвам поне вие да останете с мен тук Hug

На жените в този подфорум искам да кажа, че ужасно съжалявам за болката която е трябвало да изпитат.Да, няма значение дали си направил аборт в ранна бременност, в по-късните месеци или най ужасното (за мен) да изгубиш вече родено и гледано детенце.Загубата си е загуба и всяка си изживява мъката по свой начин.

Надявам се все по-малко жени да преживяват загубата на дете.Нека все повече момичета се наслаждават на бременност и здрави и живи деца!Това си е моето Коледно желание. Praynig
Въпреки начина по който дойдохме тук искам да кажа Благодаря на тези, които ни посрещнаха Hug Hug Hug

# 115
  • София, "Младост 3"
РУмито, пиши в месечната тема ако искаш... ТАм си имаме бременни майчета и родили майчета и бъдещи майчета в очакване /и такива  под прикритие Wink/
Питай ако и5маш въпроси там - доста от момичатат са с аборти

# 116
Мила Dafni много съжалявам за това ,което ти се случило!

Но в този форум ще намериш подкрепа от други момичета ,които са също като теб. Всеки от нас е преживял трагедия ,но е намерил сили да си изправи срещу кошмара си ,да го сподели с дугите и да продължи да се бори за мечтата си да има детенце. Жените са много любезни и с борбен дух , в никакъв случай няма да ти навреди да общуваш с тях.Самата аз често влизам и само чета просто да се заредя с оптимизма им. Подкрепям ги и им се възхищавам. 
За съжаление трагедиите в живота ни вървят наравно с хубавите мигове и човек никога не е застраховат срещу тях.  Просто живота продължава и ние трябва да го живеем. Ние не спираме да мечтаем това ни помага.
На всички момичета от този форум - поклон  bouquet newsm51

# 117
Аз следя този форум също.. освен форума "Искам бебе", тъй като наистина искам да стана майка и ще започвам вече с опитите, но съм загубила един шанс затова.. за мен това е загуба.. и смятам, че мястото ми е тук.. хубаво е човек да чете и да се информира.. да не е добре да си тъжна и негативна, но е добре да знаеш някои неща.. случвало ми се е неща, които прочитам съвсем случайно без особено да ме заинтересуват да ги запомня и да ми влезнат в голяма полза занапред.. Тогава се радвам, че съм любопитна към много теми...
Хубаво е да знаеш как да се измъкнеш от всяка ситуация, а не да си биеш главата  Banghead

# 118
Имам един въпрос..
сега спирам противозачатъчните, но никога не съм следила овулация.. знам, че след приема на такива хапчета цикъла се променя и е през по-дълги интервали.. дайте ми съвет как да си засека овулацията този месец и да направя първи опит за бебока.. luvbed

# 119
Имам един въпрос..
сега спирам противозачатъчните, но никога не съм следила овулация.. знам, че след приема на такива хапчета цикъла се променя и е през по-дълги интервали.. дайте ми съвет как да си засека овулацията този месец и да направя първи опит за бебока.. luvbed

По-лесно е с тестове за овулация. В тях си пише как да се ползват, аз не съм си взимала никога. Иначе може да си мериш и базалната температурата, но това е по-гадничко...
Но не е задължително да се промени цикъла, даже противозачатъчните се изписват за регулиране на цикъла.

Общи условия

Активация на акаунт