СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 💝 (ТЕМА 2)

• 44 619
  • 770
  •   1
Отговори
# 150
И това е полезна информация. Ще се радваме да споделиш ако научиш нещо ново! Hug
Излиза че с ултразвук основно, но и някакъв алфа фето протеин.

Spina bifida can be screened with maternal blood tests, but typically the diagnosis is made with ultrasound. Maternal serum alpha-fetoprotein (MSAFP) test. For the MSAFP test, a sample of the mother's blood is drawn and tested for alpha-fetoprotein (AFP) — a protein produced by the baby.

# 151
  • София
На мен от майчин дом ми казаха 3 дни-демек в петък трябва да е готов. Иначе частните не знам как са, май по-дълго отнема…

# 152
За три дни беше готов при мен - в Токуда го правих.

Момичета, да отворя друга тема - правите ли секс с половинките? Ние тотално се изоставихме. Беше ми много зле в началото, та чак досега, имах недобро залепване на плодния сак и в момента се чувствам като девица Grinning. Сега хем ми се иска, хем ме е страх да не стане нещо.

# 153
  • София
Ох, аз щях да ви питам, ама още ме беше срам. Аз не. С близначките не правихме въобще, аз бях с отлепване, после веднага с контракции и 9 мес. лежах, та беше абс забранено. Сега отново покрай отлепването не сме, преди 2 седмици ни позволиха, но аз не мога да се пречупя, нямам нуждата, нито желанието. Аз по принцип не съм по секса хич, де. Но сега съвсем. Постоянно си представям, че изкървявам и после се обвинявам, че съм го допуснала.

И друг въпрос- понеже пак съм болна, някой който е минал през кашлица, знае ли сироп, който можем да пием, или нещо домашно?

# 154
За мен това е трета бременност и сега си правим наволя и с предните ми 2 бременности също. Само, че да отбележа, че до тук съм имала изключително леки бременности, без проблеми и дори съм тичала през бременностите.

Ако нямате проблем, няма смисъл от въздръжкш Simple Smile

# 155
Ние си правим. И с предишната бременност правихме. Тогава по-често, де. Сега с бебе малко по-сложно, но 2-3 пъти седмично се получава.
Kanari - при мен помага пасиран кромид лук с мед. Помага за кашлица и става за бременни. няколко лъжици от тази смес през целия ден.

Аз да попитам, може ли някой да ми препоръча добър съдов хирург? По принцип имам на единия крак видими вени, но с предната бременност се появиха и от другата страна на същия крак. Сега като се къпя с доста топла вода и се подуват. Отделно ми се появиха и по срамните устни. Имах малко и се свиха след раждането. Остана едно синьо петънце, което не се махна. Сега има направо едно по-голямо образувание, което не е синьо като вена, но доколкото знам става въпрос за същото. Та бих искала да се консултирам със съдов хирург и да видя дали всичко е наред.

А вие имате ли предпочитания вече къде и как да раждате - секцио или нормално?

# 156
Привет,
И аз исках да попитам за секса - в какви пози най-често?
И също така за проследяването за гр.София - има ли някоя, която се следи в Надежда и ще ражда там? 🌞
Ние си правим. И с предишната бременност правихме. Тогава по-често, де. Сега с бебе малко по-сложно, но 2-3 пъти седмично се получава.
Kanari - при мен помага пасиран кромид лук с мед. Помага за кашлица и става за бременни. няколко лъжици от тази смес през целия ден.

Аз да попитам, може ли някой да ми препоръча добър съдов хирург? По принцип имам на единия крак видими вени, но с предната бременност се появиха и от другата страна на същия крак. Сега като се къпя с доста топла вода и се подуват. Отделно ми се появиха и по срамните устни. Имах малко и се свиха след раждането. Остана едно синьо петънце, което не се махна. Сега има направо едно по-голямо образувание, което не е синьо като вена, но доколкото знам става въпрос за същото. Та бих искала да се консултирам със съдов хирург и да видя дали всичко е наред.

# 157
Относно секса Simple Smile - възобновихме го съвсем от скоро (примерно от 1 седмица) и честно казано...  мерака беше голям, понеже 3 месеца не бях правила секс Relieved, първо, че гинеколога ми каза да се пазя до третия месец и второ - доскоро бях много зле, температура всеки ден, отпадналост, никакво желание за ядене, камо ли за секс. Общо взето - парцал. От 1 седмица се чувствам по-добре и реших да "тествам" Wink.
Относно кашлица и болки в гърлото, понеже и аз скоро минах през това - помогна ми настърган джинджифил с мед, по 2-3 пъти на ден. Иначе от хомеопатичните - Тонзилотрен (пробвах и него - нямаше файда Grin).

# 158
Привет,
И аз исках да попитам за секса - в какви пози най-често?
И също така за проследяването за гр.София - има ли някоя, която се следи в Надежда и ще ражда там? 🌞

Аз се следя в Надежда и ще раждам там Simple Smile

За секс - нещо не мога да се пречупя 😀
С първата бременност хич не правихме, май и тази ще откараме така.

# 159
  • София
Ох, Galapagos, прочетох за това и се надявах някой да напише, че не сработва, ама явно ще го правя-merci Grinning Джинджифил органически не мога да понасям. Смуча isla- лекарят ми го даде по време на ковида, но тя не лекува, само облекчава.

Аз ще раждам в Надежда, след 2 седмици ми е първият преглед там, искам определн лекар, който ме изражда и първия път, но предвид,че там няма избор на екип, ще говоря с него има ли смисъл изобщо да се следя или мога диркетно да се изплескам там на раждането (понеже си намерих лекарка по каса).

Иначе се надявам на естествено. При близнаците не ми разрешиха. Но ще слушам лекарите- ако кажат пак не, ще съм си секцио. Нямам амбиции да се мъча, помня контракциите от първия път (по спешност ми беше секциото) и мога и да ги пропусна пак с кеф.

# 160
А къде по касата в Надежда?
Моя първи преглед там е след 1 седмица и мисля да си взема пакет за проследяване.

Ох, Galapagos, прочетох за това и се надявах някой да напише, че не сработва, ама явно ще го правя-merci Grinning Джинджифил органически не мога да понасям. Смуча isla- лекарят ми го даде по време на ковида, но тя не лекува, само облекчава.

Аз ще раждам в Надежда, след 2 седмици ми е първият преглед там, искам определн лекар, който ме изражда и първия път, но предвид,че там няма избор на екип, ще говоря с него има ли смисъл изобщо да се следя или мога диркетно да се изплескам там на раждането (понеже си намерих лекарка по каса).

Иначе се надявам на естествено. При близнаците не ми разрешиха. Но ще слушам лекарите- ако кажат пак не, ще съм си секцио. Нямам амбиции да се мъча, помня контракциите от първия път (по спешност ми беше секциото) и мога и да ги пропусна пак с кеф.

# 161
Ние сме правили секс няколко пъти. Желанието ми през повечето време клони към 0, но има моменти, в които много ми се прави. Иначе забрана нямаме, просто не ми се прави.
Бях на фетална днес, всичко е ок, почти час ме гледа. Май пак ще е момче. Изчаквам и резултата от пренаталния тест, но лекаря е сигурен. Утре ще ходя да ми взимат кръв и за БХС.
 Аз мисля да раждам в Майчин дом Варна при д-р Анна Атанасова. Надявам се този път нормално с упойка, предния път се наложи секцио, защото вдигнах кръвно 9 месец. Предния път също раждах там и съм повече от доволна.

# 162
  • София
redraspberry , не там по каса, на друго място. Аз вече минах първия триместър от пакета, така че няма особен смисъл от него при мен. Освен това при лекарката, при която ходих на феталната, пускат и бащата- този път и това ми е плюс (предният баща изобщо не го беше грижа и никога не е идвал с мен). А и ме посъветваха да не взимам пакет, защото ако нещо се случи и реша да се откажа или не ми хареса, не връщат остатъка. Затова ако ходя на прегледи в Надежда, просто ще си плащам всеки път.

# 163
Момичета, нещо се чувствам объркана с това проследяване и ЖК и нещо не мога да разбера докрай как се случват нещата. Доколкото прочетох, трябва да регистрирам бременност след 12 г.с. при личната ми и да си избера проследяващ лекар, но той да е по НЗОК. Моят лекар, понеже работи с Чучумишев, ми го препоръча него като проследяващ, който пък е частен. В такъв случай той ли ме регистрира официално и проследява или задължително трябва да имам и лекар по НЗОК? Четох тук, че някои момичета комбинират частен лекар и по каса. Ако може да се прави така, може ли да препоръчате АГ за следене по каса.

# 164
Galapagos1 За съдов хирург ти препоръчвам проф. Гиров във ВМА. Можеш напълно да му се довериш. Ако имаш въпроси може да ми пишеш на лично.

Общи условия

Активация на акаунт