СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 💝 (ТЕМА 2)

• 42 895
  • 770
  •   1
Отговори
# 465
Момичета, изчезна ли при вас вече гаденето на този етап?
Да, откакто влязох в четвърти месец. Аз нямах никакъв апетит. А сега се нареждат нещата....И в килограмите ще проличи Grin .
А аз да питам друго - забелязали ли сте разлика в големината на корема вечер и сутрин като ставате? Установих,че нощно време (независимо колко съм яла и дали съм), изглеждам с голям корем. А сутринта коремът е по-слегнал, по-малък. Предполагам,че през деня се формират газове и затова съм малко по-надута вечер.

# 466
  • Варна

При мен от 11г.с значително намаля. Още не смея да се похваля, защото са минали само 4-5 дни, в които съм ок, но много се надявам да е минал този период.
Иначе все още ми се спи нон-стоп 😑 Дано ми дойде енергията скоро.

Откакто установихме бременност не съм ходила на преглед. Вече направо не издържам от нетърпение да си го видим Blush Следващия ми час е чак на 4 април

# 467
Да, откакто влязох в четвърти месец. Аз нямах никакъв апетит. А сега се нареждат нещата....И в килограмите ще проличи Grin .
А аз да питам друго - забелязали ли сте разлика в големината на корема вечер и сутрин като ставате? Установих,че нощно време (независимо колко съм яла и дали съм), изглеждам с голям корем. А сутринта коремът е по-слегнал, по-малък. Предполагам,че през деня се формират газове и затова съм малко по-надута вечер.
Абсолютно е така, сутрин съм слаба, а вечерта много бременна. Grinning

# 468
Да и аз забелязвам, че вечер коремчето е вече по- изкъкнало

# 469
Леле момичета, колко много сте изписали, едва наваксах Smiley

Време е да дам отчет, миналия месец писах че съм с високо тсх (резултат 5,21), запопнах  л-ториксин  и сутринта реших да го изследвам, вече е минал околко месец от началото на лечението и резултата ми е :
Та утре съм при ендокринолог, отделно хемоглобина и еритроцити са ми ниски, та ще пия желязо и белтъка ми е нисък, лекаря ми каза да започвам хранителен режим, всеки ден да приемам по 500 гр протеини, изреди ми какви храни да ям  (Сирене, луканка, мляко, месо, риба, яйца, кашкавал, шпек, филета) и ми каза, че до следващия път, ако не съм ги качила тези неща, ще трябва да ми изпише протеини на прах Frowning1

Darling* аз бях писала за д-р Патрикова, ако искаш да си при нея побързай със записването на час ( 02 441 7970 това е номера, работят до 20:00ч, вечер е по спокойно иначе през деня трябва да чакаш ) , аз си записах час на 1 март за 5 април и имаше доста записани вече, гледам че момичетата са писали, че не е задължителна тази ФМ , но тя ми каза да отида, а и на ЖК е толкова гаден ехографа.... нищо не се вижда,  нямам търпение да ида при нея Relaxed

Elinor16 аз съм в 16+1гс и още повръщам, но през ден вече, малко по добре е положението, но определено гаденето не е спряло, не е като преди постоянно, но го имам често Astonished

П. С. Доста дълго стана, понеже тези дни не съм писала Joy

# 470
  • София
Да, pan_pan, права си, просто абортът след това вече се води мисля раждане и т.н. и понеже имам много близка, на която се е случвало, наистина не го пожелавам на никого Sad Стискам палци при всички ни нещата да са наред.

При мен гаденето е по-добре, обаче е през ден- един ден е ужааас, друг ден съм по-добре, като цяло не ми е комфортно, но пък се движа по-лесно и спокойно (не че съм от най-подвижните). Миризмите ме побъркват и от тях ми се повдига. Имам постоянни боцкания и разпъвания при ставане, сядане, застояване, бързо ходене и т.н., но прочетох, че е ок и това ме успокои доста. Та просто си ги търпя. Сутринта бебето беше на топка и пак се бях притеснила, че горе долу в тая седмица ми почнаха контракциите миналия път, но пих но шпа и ме отпусна.

За изпъкването- съвсем нормално е- аз и небременна изглеждам така Grinning Вечер след всичкото ядене няма как да не е по-голямо. Спи ми се през деня, но не знам дали не е и защото бачкам от леглото и ме унася. Днес не можах да дремна и съм кисела Grinning

# 471
Момичета, като ви чета и оставам с впечатлението, че само аз ходя толкова често на ЖК Grinning Моя лекар ме иска на прегледи на всеки 2 седмици, нямам здравословни причини за което, просто явно така си процедира 😁
Аз не съм правила ранна ФМ, само БХС. Предполагам скоро ще ми кажат, че ми е време да си запиша час и мисля да е пак при д-р Галева. Останах с добри впечатления като цяло, не ме е претупвала и не съм чакала.
Както споделих обмислям да си пусна на своя глава изследвания за тромбофилия. Лекар не ми е казвал, че трябва да го направя, но ще се чувствам по- спокойна. Има ли някакви специфични изисквания за изследването, на гладно ли се прави или няма значение?
Също исках да ви питам, някоя от вас приема ли колаген? Аз искам да започна, но не знам на коя фирма са качествени. Ще съм благодарна за препоръки. 🙂

Някой пита за гаденето - аз не съм имала особено такива дни, за мой късмет. Но пък и не съм качила кг., не се ограничавам, хапвам си доста прилично, предполагам скоро ще започна да виждам и промените на кантара, все пак влезнахме в 4-ти месец.

# 472
Kanari, четох, че боцканията при сядане/ ставане са поражи факта, че го правим бързо. Гледай да се изправяш полека и бавно. Вече сме доста бременни, така че не трябва да се тормозим да бързаме за каквто и да било. Yum

# 473
Момичета, като ви чета и оставам с впечатлението, че само аз ходя толкова често на ЖК Grinning Моя лекар ме иска на прегледи на всеки 2 седмици, нямам здравословни причини за което, просто явно така си процедира 😁
Аз не съм правила ранна ФМ, само БХС. Предполагам скоро ще ми кажат, че ми е време да си запиша час и мисля да е пак при д-р Галева. Останах с добри впечатления като цяло, не ме е претупвала и не съм чакала.
Както споделих обмислям да си пусна на своя глава изследвания за тромбофилия. Лекар не ми е казвал, че трябва да го направя, но ще се чувствам по- спокойна. Има ли някакви специфични изисквания за изследването, на гладно ли се прави или няма значение?
Също исках да ви питам, някоя от вас приема ли колаген? Аз искам да започна, но не знам на коя фирма са качествени. Ще съм благодарна за препоръки. 🙂

Някой пита за гаденето - аз не съм имала особено такива дни, за мой късмет. Но пък и не съм качила кг., не се ограничавам, хапвам си доста прилично, предполагам скоро ще започна да виждам и промените на кантара, все пак влезнахме в 4-ти месец.

За тромбофилия няма специфични изисквания - препоръчват основен пакет, но гледайте да вкл. изследване поне 5 гена. След 5-10 раб. дни излиза резултата.

Относно колагена - той има много по-голямо значение за добрият вид на кожата, отколкото всякакви мазила за бременни и т.н. Вътрешното хидратиране също. Възможно е да приемате и хидролизиран колаген, но е възможно и да си правите костен бульон, който е изключително полезен и богат на колаген.
Може да разгледате колагените на Great lakes - https://realfood.bg/page/collagen-realfood При поръчка може да използвате код за отстъпка beauty10 .

Ето и статия за колагена по време на бременност - https://realfood.bg/article/hidroliziraniyat-kolagen-za-bremenni … e-li-da-se-priema

# 474
  • София
Странно, аз пия течен колаген от години по схема, но го спрях като забременях, защото лекарят ми каза, че не бива да се приема, освен ако не е костен бульон- нещо което не бих си причинила, не ми понася тая мазнина. Имам цяло шише, което мислех да дам на приятелка, защото едва ли ще издържи 2 г.

Аз бях в Надежда днес, минах бързо и всичко беше организирано ,което много ми допадна. Така и трябва за парите, дето даваме. Засега ще се следя там и следващият ми преглед ще е чак Май. Никога всичките ми бременности не съм имала дупка от 1 месец Grinning надали ще издържа и ще си платя за преглед по средата при другата ми лекарка. Сега очаквам микробиологията, която най-вероято ще ми покаже гъби и бактерии, обичайно си ги имам. Даже имах час за изследване, когато изведнъж се оказах бременна и отмених.
А, да- на кантара в кабинета се оказах с 5 кила повече, отколкото се меря на различни кантари вкъщи и в приятели...малко съм в шок! Grinning

# 475
Kanari, гледайки различни влогове и видеа в ютуб, виждам че доста жени приемат колаген по време на бременността.

Mon2, ти приемаш ли колагена към момента? Погледнах описанието му и ми се стори доста добре, отделно се сетих, че същия го хвалеха в една група във ФБ. Много ти благодаря! ☺

# 476
И аз съм различни килограми според кантарите, но сега официално съм +3 кила. Преди месец при жк се премерих 66. Онзи ден бях почти 69 на същия кантар Sad

# 477
Kanari, гледайки различни влогове и видеа в ютуб, виждам че доста жени приемат колаген по време на бременността.

Mon2, ти приемаш ли колагена към момента? Погледнах описанието му и ми се стори доста добре, отделно се сетих, че същия го хвалеха в една група във ФБ. Много ти благодаря! ☺

В момента не приемам колаген, но обмислям да го включа. Този конкретен продукт съм го приемала преди бременността и съм го давала на децата си под формата на домашни желирани мечета.

# 478
Малко късно но и аз да се запиша в темата ( уж по цял ден вися на тоя телефон, пък чак сега намерих темата 😄). Бременна в 13 + 5 г.с. с термин 25.09. Не знаем още пола, чакам вече 11 дни резултати от БХС и вече ще се побъркам. Когато са готови ще се видим с АГ да обсъдим и какво да спирам вече от ,,комплекта’’, който пия след трансфера и ще питам за някакви витаминки, че нищо не приемам. А с този Медрол кой знае как се е отлсабил имунитета. Гадене имам постоянно и едни странни болки много ниско долу като ставам и сядам ( все едно нещо ми се надига и ме прорязва точно в … и нагоре). Това е от мен. 🌸

# 479
Здравейте в този слънчев и топъл ден. Аз да се похваля, че имам енергия. На село оплевих и прекопах градинките, свърших някоя и друга задача. Мислех си,че скоро няма да се видя със сила и енергия, ама щом към 4-5 часа изкарах в градината, съм доволна от себе си Simple Smile . А и ми доставя удоволствие да помагам на бабата Simple Smile . Те на нас разчитат, все пак. Няма да е за дълго, едва ли в 8-9 месец ще копая Sunglasses . Но докато мога!

Общи условия

Активация на акаунт