Любители на котки - Тема 171

• 33 255
  • 748
  •   1
Отговори
# 495
Какви са симптомите при запушване? Да знам за какво да гледам при моите. Едва не убих Бени със забавената си реакция, когато глътна стикито и ще съм благодарна, ако споделите.
Вкъщи първите симптоми бяха намален апетит и по-продължително зариване на тоалетната. Пишкаше, но не можех да проверя колко, защото сме на пелети, които не се слепват и не си личи. Нямаше нищо друго подозрително - нито по-често пишкане, нито по-странно мяукане (той по принцип е мълчалив), нито обикаляне около тоалетната. Нищо. И понеже разбойникът е с чувствителен стомах, а по онова време пробвах различни храни, докато намеря такава, която му се отразява добре, реших че е нещо храносмилателно. На следващия ден ми направи впечатление, че не се катери по дивани, столове, маси и легла, както обикновено, а ходи само по земята и не му е приятно да го пипам/вдигам, тогава разбрах, че нещо наистина не е наред - хайде на ветеринар и се оказа, че е запушен.

# 496
  • София
Добро утро!
Изи се успокои чак към 03.00 и поспах малко .Снощи я оставих в тоалетната и, с идея ако иска там да си свърши работа,но не пожела.При връщането в клетката ме изяде направо.Може би я болеше и от страх ръцете са ми на решетка.Дано днес е по-добре!
Сега и дадох да хапне малко ,има голям апетит,но отказва водичка.

Последна редакция: ср, 30 мар 2022, 07:27 от ♥ Димяни ♥

# 497
  • София
Добро утро!
Изи се успокои чак към 03.00 и поспах малко .Снощи я оставих в тоалетната и, с идея ако иска там да си свърши работа,но не пожела.При връщането в клетката ме изяде направо.Може би я болеше и от страх ръцете са ми на решетка.Дано днес е по-добре!
Сега и дадох да хапне малко ,има голям апетит,но отказва водичка.
Димяни, радвам се че сте по-добре и вече има и апетит.
Аз си я оставих както ме посъветва лекарката да си се скрие някъде и да полежи на спокойствие целият ден вчера. Реално до днес сутринта откара в къщичката с изключение на излизането и ходенето и сама до тоалетна. Отказа ми освен малко желе от едната консерва вчера да яде, но не се притесних. Успях да видя коремчето, разреза е съвсем малък наистина и изглежда много добре, а очевидно и тя се чувства добре.
През ноща няколко пъти я наглеждах, но си спеше и сега сутринта се притесних сериозно. 20 минути обикалях апартамента и не можех да я намеря. Звънях и на мъжът ми, каза че последно е спала върху лаптопа на Ники, но я нямаше. Добре, че тя самата накрая се обади, защото точно там не ми беше хрумнало сега като е кастрирана да я търся.
Извинявам се че е толкова разхвърляно, но това е леглото на другата близначка Ваня.
Скрит текст:
Взех я от там, примръннка малко, явно все пак я боли леко, но сега спи до мен на дивана. По-късно ще видя дали хапва, тъй като ако е яла през ноща няма как да знам,  а обещах на лекарката да и пиша дали е яла днес.

Допълвам. Изглежда всичко много добре дотук 9 часа на следващият ден. Чу гълъбите и отиде да се катери и по прозореца да ги гледа.
Скрит текст:
Ето я и изтегнала се на дивана.
Скрит текст:
И операцията :
Скрит текст:

В момента е почти 24 часа след операцията, няма и толкова. Изключително съм доволна от това, което наблюдавам дотук и благодаря много на този който ми препоръча лекаря и клиниката (Madara Vet) . Кастрация на женска котка с премахване само на яйчниците.

Последна редакция: ср, 30 мар 2022, 08:54 от Aila

# 498
  • София
Ailа,голяма красавица е!:hugs:
Когато огладнее ще започне да се храни сама.Мен ме притеснява това,че не иска водичка.Преди малко я изкарах от клетката,доста стабилна изглежда .Не залита,но направи опит да се качи на спалнята и не успя.Не знам как да я държа пусната извън клетката при положение,че иска да се катери.Определено от това ме е страх и за това я прибрах много бързо отново в клетката.
Иначе я държа в спалнята ,защото само тук  е легло и  един скрин на който може да се качи,вижда ми се обаче високо .Спокойна е ,мига,зениците са и малки вече.Снощи повърна ,но беше еднократно.Дали е удачно да и дам малко по-късно от сухата храна?Малко ме притесняват паучовете,защото има чувствителен стомах ,a в това състояние не е много удачно да се раздрисква.

Aila, колко голями станаха твоите близначки?Извини ме ,но съм изключила Flowers HibiscusНе се притеснявай за бъркотията в нас с три деца постоянно е така.Докато оправя и те са разхвърляли Simple Smile

# 499
  • София
♥ Димяни ♥ звучи почти да се е оправила и твоята котка. Още малко и ще са като нови.
За децата, мотие са малко по-големи от твоите и каките са първи. Близначките правят 16 г август месец, а малката след месец 13 години.

# 500
  • София
Определено е доста по стабилна.Сега говорих с лекарката и ми каза да я пусна от клетката.Аз съм я затворила в спалнята ,защото тук има най-малко мебели за катерене.Спалнята и един шкаф ,които не мога да махна Simple Smile та тя ми каза ,че не е проблем да се качва на нея и да слиза,а след 7дни може да покорява и върхове Joy.Като гледам 3 педи височина е леглото,ама пуст мой страх да не си навреди нещо ...Твоята катери ли се сама по леглата?
Моите сега ще станат на 12 ,а баткото 15 Simple Smile

# 501
  • София
Определено е доста по стабилна.Сега говорих с лекарката и ми каза да я пусна от клетката.Аз съм я затворила в спалнята ,защото тук има най-малко мебели за катерене.Спалнята и един шкаф ,които не мога да махна Simple Smile та тя ми каза ,че не е проблем да се качва на нея и да слиза,а след 7дни може да покорява и върхове Joy.Като гледам 3 педи височина е леглото,ама пуст мой страх да не си навреди нещо ...Твоята катери ли се сама по леглата?
Моите сега ще станат на 12 ,а баткото 15 Simple Smile
Моята се катери навсякъде, пуснах снимки по-горе. Беше кацнала на надстройката на леглото на Ваня, а после и на перваза заради гълъбите. Но тя още вчера се качи на дивана в момента в който излезе от клетката. Беше напълно стабилна обаче, после си слезе отиде до тоалетна и пак си се качи на леглото.

# 502
  • София
Значи не е толкова опасно.Simple Smile Ще я  пусна по-късно.Сега спинка сладко:heartpulse:
Твоята маци беше ли напръскана с този сив спрей?Ближе ли си раната?

# 503
  • София
Значи не е толкова опасно.Simple Smile Ще я  пусна по-късно.Сега спинка сладко:heartpulse:
Твоята маци беше ли напръскана с този сив спрей?Ближе ли си раната?
Снимката на раната съм я сложила, не виждам да е пръскана със спрей, може би трябва да прочета ако пише.
Не съм я виждала досега да се ближе, но то е миниатюрен разреза.

# 504
  • София
И нашия разрез е сякаш толкова голям.
Сега я оставих за 2 Мин сама в стаята докато и сложа пауч и нашата се беше качила на шкафа ,който е висок около 150 см.,направо ми призля....
Иначе слиза и се качва на леглото без проблем и влезна сама в тоалетната си и се изпишка Simple Smile

# 505
Закари след операцията си,седмица едва изяждаше пауч на ден.А понякога и оставаше.Точно реших да го водя отново на преглед,когато прояде
Продължава да вие цяла нощ През деня е спокоен,тих и спи.Храни се.Не притеснява Сакура,освен да покаже доминантност,но и тя не му се опъва.Понякога пък е кълбо от нерви и подскача от всичко
Изобщо,втората ни котка си има някакъв проблем.  
Снощи,вместо да се качи при нас,предпочете да се изпишка във ваната,предполагам като наказание,че Сакура е на спалнята.
Не го беше правил месеци

Прайд дебне свраки

Последна редакция: ср, 30 мар 2022, 13:21 от red soul

# 506
  • София
И нашия разрез е сякаш толкова голям.
Сега я оставих за 2 Мин сама в стаята докато и сложа пауч и нашата се беше качила на шкафа ,който е висок около 150 см.,направо ми призля....
Иначе слиза и се качва на леглото без проблем и влезна сама в тоалетната си и се изпишка Simple Smile
Спокойно! Качила се е, защото не я боли. Когато ги боли, сами ограничават действията си.

Защо не пробваш да ѝ накиснеш няколко гранулки? Ако са омекнали, няма да се задави.

# 507
  • София
Ще накисна малко по-късно.Благодаря за идеята!:hibiscus:

# 508
В zooplus вчера разглеждах и има разнообразие на консервирана храна и паучове, които са опоменати за Sterilised cat. Дори има и според възрастта на котето до 12 м, 1+, 7+. От сухата храна също има според възрастта. Аз малко се притесних, за смяната преди да е станал на 1 година и се радвам, че има за кастрирани бебета.

Нашата вечер мина чудесно като изключим едно гонене на муха и в 3 сутринта няколко пъти го сваля от курниза. Изобщо не очакват толкова бързо да се съвземе, очаквах 2 дни да е дробче. Апетита беше огромен, но давахме по малко на всеки час и полувина.

# 509
Блеки го кастрираха понеделник сутрин. Уж бях спокойна, но като го оставих в клиниката ми се сви сърчицето. Добре че беше noragami да ме успокоява. Огромни благодарности за препоръката за клиника и доктор. В клиниката, в която го водех до сега, ме ядосаха, защото ми бяха обещали да звъннат за Блеки и неговото възмажаване, след като обсъдят с главния доктор и две седмици по-късно още чакам. Оставих го в 9:25 и в 10:15 ми звъннаха да ми кажат че кръвните му изследвания са перфектни и че е готов. Взех го към 17:30 ч. Исках по-рано да отида, но пак Норчето ме посъветва да изчакам. Беше се изпуснал в клетката, като старателно беше преместил пелената и свършил работата на възглавничката Grinning Още като се качихме в колата го извадих от клетката, за да го гушна. А той се заоглежда какво има наоколо. Върнах го в клетката, че в това време има много движение и ме е страх да се разхожда из колата. Плака през целия път, опитвайки се да прокопае дупка и да излезе. Прибрахме се и му сипах да си хапне, казаха че може. Миличкият беше прегладнял. Веднага след това беше готов за игри. Бях се притеснила и защото ми казаха, че може някоко дена да ми е сърдит. Сега чакам да спре да ме бие. Снощи пак ме ступа. Вече си бях легнала и ми отне време да намеря играчка, която да му хвърля, за да го забаламосам. Казаха ми, че ще отнеме месец-два да му се нормализират хормоните Bowtie
Много е смешен с обръсната лапичка. Докторката го похвали, че е много лъскав Blush

Общи условия

Активация на акаунт