Паническо разстройство 53

• 47 688
  • 792
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Аз имах подобен проблем преди  2 месеца в едно  джакузи. Топлата вода направо ми разказа изграта. Това обаче не ме спря няколко  дена да влизам . И миналото лято на морето  също имах  такъв случай. Естествено паниката беше огромна, някак си обаче успях  да се събера и ми мина бързо. Понякога успявам да се справя със страха и  симптомите , понякога не мога и  търча по доктори. Не знам  защо така.

Последна редакция: вт, 29 мар 2022, 16:32 от Ellie_0001

# 166
Здравейте!
При мен проблемите с тревожността започнаха отпреди година поради изживян голям стрес за здравето на близките ми и от едни сбъркани изследвания, заради които получих първата си силна ПА. Развих хипохондрия, която супер много ме мъчи, защото постоянно си мисля за страшни болести и съм с натрапчиви мисли. Изпитвам ужасни физически симптоми, които все ме карат да си мисля за нещо страшно и ужасно.. През деня прекалено често вдишвам дълбоко въздух, сякаш се напъвам и не мога да си изпълня хубаво дробовете..много странно чувство. После се появи оригване особено като пия вода, болеше ме и корема. А пък периодичното стягане вляво на гърдите и бодежите особено много ме мъчат, защото все се страхувам за сърцето. Лятото миналата година пък се появи отвратително главоболие и болки в лявото око, пак си мислих глупости, то се оказа мигрена.. От няколко месеца пък имам изтръпване и болки в лявата ръка и левия крак, в гърба също. Изобщо много странни физически усещания, от които изпадам в още по-голяма паника. Правени са ми само кардиограми, иначе съм правила изследвания, ходила съм на сума ти невролози, и на пулмолог, гастро, ендокринолог, очен. Сега обмислям да посетя психотерапевт, че направо не се издържа с тези болежки всеки ден. Иначе съм пила Деанксит, билкови, невролога ми беше изписал и АД, но аз се заинатих и не исках да се тровя с тях. Станах много скептична към хапчета и все гледам страничните им ефекти. Та въпроса ми е как успявате да потиснете поне малко натрапчивите мисли? И възможно ли е такива физически силни усещания да се дължат на внушения и хипохондрия?
Здравей, и аз имам същия проблем и изпитвам физически болки.Мненията в този форум много ми помагат и ме надъхват. За сега някак оспявам да се справя без терапия и лекарства, просто си повтарям че, всичко е в главата ми и няма от какво да ме е страх. Друго което със сигурност дайства е физическа работа и разговорите с хора който преминават или са преминали през същото! Пожелавам ти много здраве и успех!

# 167
Има ли някой със слабост в мускулите, отпадналост, като халосана съм, излизам и краката не ме държат, какво ми става не знам.

# 168
Нетретирането на това състояние води до хронифициране и доста проблеми. Значи за болки в гърба или кръста се пие диклопрам, за кръвно се пие хапче, за захар се пие метформин, но за тревожност и паника не се пие нищо, освен чайче. Е то е пак болка, просто е душевна. И си иска третиране. Много интересни хора сте обаче.

Относно лятото, жегите и паниката. Възможно е и фоточувствителност да провокира ПА. При мен беше това, много светлина провокираше. Със слънчеви очила си реших проблема.

# 169
Има ли някой със слабост в мускулите, отпадналост, като халосана съм, излизам и краката не ме държат, какво ми става не знам.

Има. 🙋🏻♀

# 170

Има. 🙋🏻♀
От какво е, как се справяш ?

# 171

Има. 🙋🏻♀
От какво е, как се справяш ?

Все още търся причината, вече 4-5 месеца. След 10 дни съм на ЯМР на глава, че имат съмнения за МС. Честно казано вече се моля да ми намерят нещо, та да знам и да го лекувам, че ми писна.
Отделно от това си пия и АД. Не се справям, просто вече му отдавам по-малко значение…

# 172
Sunflower29, от колко време пиеш антидепресанти, те не помагат ли за състоянието или няма общо ?
От тази диагноза, а и други ме е страх и мен.

# 173
Sunflower29, от колко време пиеш антидепресанти, те не помагат ли за състоянието или няма общо ?

Тези които пия в момента от 2 месеца и малко. Определено имаше ефект, но върху депресията ми. Върху световъртежа, слабостта, схващането на тялото и т.н, за съжаление нямат. Заради това обикалям по сума ти и доктори, и изключваме ред по ред. Гадна история.. 🥺

# 174
При мен ново 20. Смених над 13г работа с нова, всичко ок, но започна болка в стомаха. Не съм сменяла нищо в начина на хранене. Стомаха ми е здрав по принцип и не реагира на люто, пържено и тн. А сега от една седмица ме боли почти непрестанно. Отпуска следобед/вечер,  но не винаги. Не се влияе от хранене. Възможно ли е да е на психическа основа? Започнах с филма за рак на стомаха и още по-зле стават нещата Sad

# 175

Тези които пия в момента от 2 месеца и малко. Определено имаше ефект, но върху депресията ми. Върху световъртежа, слабостта, схващането на тялото и т.н, за съжаление нямат. Заради това обикалям по сума ти и доктори, и изключваме ред по ред. Гадна история.. 🥺
Щом имате световъртеж, ходила ли сте на отоневролог за проблем с вестибуларния апарат ? Какви са ти точно твоите симптоми ?

# 176
То е по-скоро  замаяност. Ходила съм, не откриват проблем. Последно ходих на евокирани потенциали, и там се видя нещо на очите, и от там ме пращат на ЯМР. Симптомите ми са - замаяност, сковаване, изтръпване на крайниците, слабост, умора все едно съм прекопала 5 декара градина, без реално да съм правила каквото и да е. Болки на различни места по тялото, и това е май…

Последна редакция: ср, 30 мар 2022, 07:55 от bubanka

# 177
Sunflower29, аз също съм така с умората, даже при мен си е не просто умора, а много силна отпадналост, все едно ме е покосил тежък грип, като тръгна да вървя пулса ми скача яко и чувствам направо безсилие и слабост.

# 178
Sunflower29, аз също съм така с умората, даже при мен си е не просто умора, а много силна отпадналост, все едно ме е покосил тежък грип, като тръгна да вървя пулса ми скача яко и чувствам направо безсилие и слабост.

Същата работа, направо ми омръзна. На 29 години, все едно съм на 70… 😒

# 179

Същата работа, направо ми омръзна. На 29 години, все едно съм на 70… 😒
Ами мисля, че хората на 70 доста по-добре се чувстват, аз се чувствам точно като тежко болна, излизам и се влача, никъде не мога да отида, не мога да повярвам, че до скоро правех по 300 клека на ден при тренировка, а сега не мога да отида до магазина.

Общи условия

Активация на акаунт