Паническо разстройство 53

• 47 764
  • 792
  •   1
Отговори
# 210
Bondy07 последният път сигурно около  седмица. Както написах и по-назад, отивам на лекар и ми минава. Този път се забавих  с ходенето и  затова повече време изкарах. Мислех  си,  че мога да се справя.
Това е чиста хипохондрия. Въпросът е да не се засили, защото се стига до момент, в който едно минава и се появява друго т.е. ходи се по доктори постоянно.

# 211
  • София
Bondy07 последният път сигурно около  седмица. Както написах и по-назад, отивам на лекар и ми минава. Този път се забавих  с ходенето и  затова повече време изкарах. Мислех  си,  че мога да се справя.
Това е чиста хипохондрия. Въпросът е да не се засили, защото се стига до момент, в който едно минава и се появява друго т.е. ходи се по доктори постоянно.

Абсолютно  съм съгласна. Пак  добре,  че само кардиофобия имам. Друго и  да има не ме притеснява чак  толкова.

# 212
Когато не се лекува това състояние, се изостря и хронифицира. Появяват се множество страхове, изолира се страдащия от всичко, почва да избягва разни неща. Понякога се създават и ритуали. В зависимост от личността, се развива ОКР, натрапчиви мисли, депресия и евентуално психоза. Хипохондрията се усилва. С влошаването и депресията започват и суицидни мисли. Често в тази фаза се среща и алкохолизъм вече. А следващата е самоубийство.

Това не е задължително, но не е и рядко срещано.

По добре хапче до живот, отколкото липсата на живот.

# 213
Да де, ама съм на хапчета от 4м и от едни физически болки минавам на други. Както казаха, мога да обикалям лекари нон стоп. Изобщо не си спомням да съм имала ден, в който нещо да не ме е боляло. И все мислите са за едно и също.

# 214
Да де, ама съм на хапчета от 4м и от едни физически болки минавам на други. Както казаха, мога да обикалям лекари нон стоп. Изобщо не си спомням да съм имала ден, в който нещо да не ме е боляло. И все мислите са за едно и също.
Ми то аз отдавна не пия хапчета, нямам паники и т.н., но болки от невралгичен тип си имам постоянно. То това не минава. Няма и да мине. Живее се. Ако си на 20 е гадно, ама след 30 е нормално.

# 215
До тези, които пишат, че са зверски отпаднали - мислите ли, че може да е пролетна умора? Щото аз депресия и трвожност имам, дето се вика, от детската градина още, ама сега където легна, там заспивам.

# 216
Здравейте, скоро не съм писал, защото се чувствам сравнително добре, но днес нещо ми стана и се чудя да го отдам на тревожност или какво. От сутринта ми се вие леко свят и ми е едно отнесено (никога преди не ми се е случвало), все едно току що съм станал от сън, после излязох по задачи с колата и пак така ми се виеше свят, стана ми лошо, явно ми падна захарта и се разтрвперих. Пих една кола и се поосвестих, после хапнах, но сега ми е едно изморено и сънливо и пак сякаш леко ми се вие свят. Кръвното си измери, мислех че е ниско- 115/70 - идеално, пулса 60. Не знам да няма връзка нещо с времето ли какво, изведнъж да се почувствам така зле.

# 217
Здравейте, скоро не съм писал, защото се чувствам сравнително добре, но днес нещо ми стана и се чудя да го отдам на тревожност или какво. От сутринта ми се вие леко свят и ми е едно отнесено (никога преди не ми се е случвало), все едно току що съм станал от сън, после излязох по задачи с колата и пак така ми се виеше свят, стана ми лошо, явно ми падна захарта и се разтрвперих. Пих една кола и се поосвестих, после хапнах, но сега ми е едно изморено и сънливо и пак сякаш леко ми се вие свят. Кръвното си измери, мислех че е ниско- 115/70 - идеално, пулса 60. Не знам да няма връзка нещо с времето ли какво, изведнъж да се почувствам така зле.
От миналата  седмица всеки ден съм така..ходя като пияна

# 218
Да, преходните сезони и смяната на времето обострят нашето състояние.
Георги е прав, че някои болежки трябва да се приемат, но хипохондрията е страшна работа. По едно време всеки Божи ден бях на лекар и правех ПА от това т.е. омагьосан кръг. Затова по-добре да ми се помогне с медикамент, отколкото да се мъча ежедневно.
Имайте предвид, че много хора се борят с нашето състояние, но или не го знаят или не искат да го знаят. Връщат се вечер вкъщи, удрят 1-2-3 ракии и лягат. Ето ти го АД-та. По нашите ширини балкански не е прието да се ходи на психолог, за психиатър няма да говоря дори. По-скоро трябва да се стегнеш и да се справиш сам, както много често ни съветват.

# 219

Днес масово хората са така и без нашите състояния. От времето е.

# 220
Георги като те чета с тая психоза чак ме плашиш..Ще разбера ли аз че имам психоза или само околните ще разберат? Обясни какво представлява.

# 221
Нашето състояние е разпознаваемо от тези, които искат да го видят или за такива, които са го изпитали. Аз често разпознавам у познати симптоми, които постоянно се оправдават "трябва да се стегна, че нещо съм се отпуснал", "довечера като ударя 2 ракии и ще се оправя". Най-трудно е да признаеш пред себе си, че проблем има.

# 222
Някой пил ли е линефор ? Ако да, как се чувствахте ?

Последна редакция: сб, 02 апр 2022, 08:44 от Bondy07

# 223
Здравейте!След няколко месеца мъки,паник атаки и депресия,реших да отида на психиятър.Не се издържа-постоянно ми е лошо-всеки ден не се чувствам добре!Никога не съм пила АД,но от вчера вече съм на такава терапия.Докторката ми изписа золофт сутрин и флуанксол вечер.Първите 5 дни золофта  по 1/4,после 5 дни по 1 /2 и после по 1 цяла таблетка сутрин!Освен това заради страничните ефекти ми каза да пия лексотан по 1/2 заедно със золофт около 10 дни!Какво ви е мнението за Золофт.........виждам,че го пият тук няколко човека!Въпросът ми е след колко дни се свиква с него и кога дава резултат?Не се чувствам добре още първите 2 дни-напрегнато и тревожно ми е.....мисля че е от золофта!Ох незнам кога ще свърши това!

# 224
Здравейте!След няколко месеца мъки,паник атаки и депресия,реших да отида на психиятър.Не се издържа-постоянно ми е лошо-всеки ден не се чувствам добре!Никога не съм пила АД,но от вчера вече съм на такава терапия.Докторката ми изписа золофт сутрин и флуанксол вечер.Първите 5 дни золофта  по 1/4,после 5 дни по 1 /2 и после по 1 цяла таблетка сутрин!Освен това заради страничните ефекти ми каза да пия лексотан по 1/2 заедно със золофт около 10 дни!Какво ви е мнението за Золофт.........виждам,че го пият тук няколко човека!Въпросът ми е след колко дни се свиква с него и кога дава резултат?Не се чувствам добре още първите 2 дни-напрегнато и тревожно ми е.....мисля че е от золофта!Ох незнам кога ще свърши това!
Хубав доказан медикамент. Класическа комбинация. Дръж 15 дена, след това почва подобрението.

Психоза и подобни се виждат, но не са разпознаваеми от немедицинско лице. Страдащия също не осъзнава изкривената реалност. Но околните виждат промяна, просто не разбират какво се случва. Психози има много видове, не може толкова просто да се обяснят. Най общо казано се изкривява възприятието за реалността, създават се някакви грешни визии, много се увеличава активността, съня намалява рязко, човека започва да отслабва с повече от 5% от теглото си за 15 дена и т.н. Също така може да има и неконтролиран апетит и да качва много.

Линефор е нелош медикамент, някой изписват и лирика. Действа добре, но ще си постоянно пияна с него. Усещането е точно като при напиване. Обаче успокоява много и премахва неврологични прояви. Може и да се работи , като си седнал няма нищо почти като усещания.

Последна редакция: сб, 02 апр 2022, 12:26 от Георги Дяков 641885

Общи условия

Активация на акаунт