След НОЕМВРИйска бейб-градушка- мама сладко бебе гушка :)

• 12 534
  • 286
  •   1
Отговори
# 195
  • София, Дианабад
Здравейте от мен с днешна дата!  Laughing
Честито момченце на Софкоборко - да й живо и здраво и много да радва мама и тате!

Деничка, дано това бъде единствения ви престой в болница с бебко и да е много, много здравичък от тук нататък!  newsm10

Ох, колики  - пак ще пиша!

# 196
  Дени,съжалявам,мила,че сте преживели тези тревоги Cry-всичко ще бъде наред,не е нещо необичайно за бебчовците,успокой се Hug Hug HugЦелувки Heart Eyes
  Добре дошла на Мамаминион  bouquetНаистина твоят разказ действа много успокояващо на такива мами,неродили,като нас GrinningАз съм си спокойна,но друго си е като прочетеш,че не е толкова страшно Peace
  Цвети,не се натъжавай,а се наслади на моментите "по женски" GrinningРани е добре Peace
  След малко отиваме на гости у приятели,дано не се разраждам у тях Laughing
  Спокойна вечер от мен Hug

# 197
Здравейте и честито на новите мами!Бъдете благословени вие и вашите семейства!
Аз толкова съм се ошашавила, че още не мога да влеза в час!
Мисля че малко трудно преодолявам следродилните хормони и депресии!Но се боря докрай!
Иначе Карил и аз имам оплаквания от Шейново!Аз пък си влачих чантата с 5см. разкритие и току що направена клизма!Накрая просто паднах до едно легло и някой, дори непомня кой ме завлачи до предродилна! #Crazy Cry
Абе ще забравим някак!
Много се радвам на името на сина ти - ДАНИЛ - моят мъж се казва така!
ТАЛИ1 разбрах че си от Дианабад!Аз също съм от там!
Кажи ми моля те коя ти е педиатърката и доволна ли си?

Днес бяхме на първа консултация и моята кукла е наддала 400гр. за 8 дена - направо щях да падна! #Crazy
Оказа си че проблема ми с честото повръщане,хълцане и прословутите гадни КОЛИКИ, са били по - скоро от преяждане!
Лошата новина от консултацията е че си имаме стафилококова инфекция по кожата!Пъпчици с бели връхчета!
Моля ви ако някой знае нещо да пише????? baby_neutral baby_neutral baby_neutral baby_neutral
Лекарката ни изписа едно ужасно червено за мазане и сега сме като индианци!И Гентамицин за мазане!
А за коликите Еспомизана!Дано помогне, че аз се подлуждам като плаче това дете мойто!
Дано по-скоро се отърва от тази свръхчувствителност, която ме е обзела!
А пък аз и сама си я гледам и малко ми идва изведнъж всичко!
Е моето момче мнооооого ми помага и е много внимателен, ама той работи на смени и вечерите са ми най-тежки!
Ох,това за сега,щях още да казвам ама пак се отнесох и всичко забравих! Embarassed
Вие ми помагате с ведрите си писъмца и с факта че , о,Боже всички се борим с най-сладките трудности в света!
Целувам всички ви!

# 198
  • София - Дианабад
ЧЕСИТ МАЛЪК ЮНАК ДАНИ НА МАМА СОФКОБОФКО И ТАТИ ИВО! ДА РАСТЕ ЗДРАВ И ЩАСТЛИВ! МАМА ДА СЕ ВЪЗСТАНОВЯВА БЪРЗО!

Добре дошли на mamaminion, Миленка и останалите мами! Дано бързичко забравят несгодите и да си нагласят ритъма с бебчетата!  bouquet
И на мен ми хареса разказа на Mamaminion - дано така да стане и с нас, останалите необебили се мами Peace.
При мен няма никакво развитие. Чакам си и туйто.
Приятна вечер и леко раждане на тези, на които им предстои! Grinning
На мамите, които си гушкат бебчетата - целувки на вас и малките мишленца! Grinning

# 199
Здравейте!
Включвам се от Франция в ролята на щастлив щъркел за да съобщя , че на 16 Ноември, четвъртък в 10,45 сутринта вашата ноемврийка Мишенце е родила син Никола!
Големият юнак тежи 3кг и 850 г и е дълъг 51 см. Раждането е протекло нормално, Мишенце е доволна и се чувстват добре! Днес вече цял ден се кърмят с бебо!
Да им пожелаем да бъдат здрави и много радост и незабравими мигове с малкото човече!
Поздрави на цялото семейство и най-вече на батко Боби!

Последна редакция: сб, 18 ное 2006, 11:32 от mariakara

# 200
Здравейте момичета, дано не сте ме забравили..не съм влизала отдавна и сега влизам да се похваля. На 11.11. ни се роди момиченце, Виктория, 2700гр, 46см. На 7ми ноември влязох в болница, трябваше да раждам нормално в правителствена, но в крайна сметка продих с цезарово сечение в Шейново. Радвам се че всичко  е наред и вече си гушкам милата ми дъщеричка, а от вчера сме си в къщи.
Поздрави на всички, честито на новите мами, а на очакващите - скорошно гушкане на здрави и хубави бебоци.
Това е засега от мен, лека и приятна вечер!

# 201
  • София
ЧЕСТИТО МОМЧЕНЦЕ НА МИШЕНЦЕ!!!  bouquet  bouquet  bouquet

ЧЕСТИТО МОМИЧЕНЦЕ НА МАМА ТЕРИ!!!  bouquet  bouquet  bouquet А защо не си родила в Правителствена? Какво е станало, та си стигнала до Шейново newsm78

# 202
sdsm-moni, ще вляза да разкажа като имам малко повече време. Много съм разочарована от правителствена....Важното е, че накрая всичко  е наред.

# 203
  • София
Тери важното е, че наистина всичко е наред с двете ви.

Момичета сега гледах снимките от училище "9 месеца". Останахме от всички, които ходихме само аз, Гери, Бебонина и Фъстъчка.

# 204
   Цвети, жалко че си така далеко иначе щяхме да си правим компания! Моят мъж също заминава утре с баткото на семейна сбирка в Павликени / нали техните се прибраха и сега трябва да се събере родата  Mr. Green /, та и аз ще съм сама с бебко!
  Деничка, а защо го тормозиха така детето? Моят големия имаше жълтеница до 3 месец и висок билирубин - 21, но нищо не му правиха освен да ни правят редовно изследвания и една, две ехографии на черния дроб! Накрая ми казаха да си преварявам кърмата, защото с нея съм му предавала някакви антитела, които пречели на черния дроб да работи нормално! Така за една седмица му мина жълтеницата!
   Калина, на вас как ви откриха стафилококите? Някакви изследвания правиха ли на Магдалена? Доколкото знам има бебешко акне, което се появява при някои бебенца и не е от стафилококи! Все пак ако са ви изследвали - кажи, че нали бяхме по едно и също време в Шейново и се притеснявам! На Боил от време на време му излиза по някоя пъпчица, но са единични и за това до сега не съм се притеснявала! За лекарката - не съм Тали, но аз и я препоръчах  Mr. Green! Много е готина и е луда фенка на кърменето! Преглежда в Студентска поликлиника - д-р Елена Иванова!
   Веселинка и Григ, я не си пълнете главите с глупости  Naughty! Няма такова нещо като връзване! Дори те карат да си хванеш краката, за да ти е по удобно да напъваш!
     bouquet Честити бебенца на Мишенце и на Мама Тери   bouquet! Да са им живи и здрави, много лакоми и поспаливи   bouquet Hug  bouquet! На двете мами - бързо да се възстановят!  bouquet   
    Това е от нас двамата / пиша докато кърмя  Mr. Green/! Целувки на всички!  bouquet

# 205
Ами днес ходихме на консултация и педиатърката ахна, че не съм се била обадила за тези пъпчици!
По принцип и аз така си мислех като теб и всички казват че е нормално да имат, но тези били с бели връхчета и това със сигурност значело инфекция!
Тя каза че няма нужда да се бавим с изследвания!
То да ти кажа до вчера нямаше много , но днес има по крачетата и ходилцата най-вече!
Ох много съм се притеснила да не се разнесе и вътрешно! baby_neutral Praynig Cry
Четох сега че голяма мъка е отърваването!
Моята педиатърка се казва Ралчева и е в 15 поликлиника на Дианабад!
Четох също че най-ефикасно за мазане е Бактробан за мазане!Скъп, но помагал наистина!Затова и аз ще отивам утре да го купувам,щото днес незнаех че е толкова опасна тази инфекция и предпочетох по-евтиния гентамицин!
Това е от мен!

# 206
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Здравейте мили мамчета аз откакто съм си вкъщи се опитвам да наваксам с написаното от Вас!
Поздрави на всички мамчета с пожелание за много здрави и добри беборанчета, които да ги радват и стоплят сърцата им в предстоящите зимни дни! Да са живи и здрави малките Ви съкровища! Да слушат, да папкат и да пълнят памперса!

Ние с малкия Кристиян сме от 5 дена вкъщи и радостта ми с него е неописуема, както за всички Вас.
Много започна да плачка нощем, но все си мисля че е рано за колики - на 11 ден?!

Колкото до раждането или по скоро пребиваването ми след него наподобява кошмара на Карил. Аз също бях секцио. Д-рът ме попита дали искам ВИП стая да ми запази аз отказах. Исках да бъда с други мами, с които да обменя опит и да си помагаме....
Бях в пълен потрес от това къде ни закараха след реанимация-ПРОСЛОВУТИЯ ПЪРВИ ЕТАЖ /условията бих ги сравнила със затвор. Като ме откараха с количката в 108 стая и буквално тряснаха вратата зад нас /с момичето от реанимация до мен/ аз просто изпаднах в шок. Мислех си, че сънувам и не можех да повярвам на очите си. В стаята беше адски студ, невероятна мизерия-черни и опушени стени, а от прозорците и полуразпадналите се щори така духаше та се ужасих как ще ми донесат малкото бебче в тази дупка студена, мизерна и далеч под необходимите според мен минимални условия за една родилка и нейното невинно същество?!!!!!!
Не искам да говоря, че все пак жените след секцио са си след операция. Да не говорим, че ни захвърлиха саковете и всеки да се оправя както може. Звъннах на любимия и със сетен дъх го чаках защото не можехме да се обслужваме все още-операцията боли и аз се чувствах като с вързани ръце. И когато дойде някаква да ми донесе киселите млека и ми ги хвърли в краката на леглото /а за мен да си ги взема би ми коствало неимоверни усилия, като се има предвид че едва се завих това ме довърши./ Оказа се, че не можело да се влиза при нас. Чак сле 16 ч. или и аз не знам кога, което ми се стори цяла вечност.
Разплаках се, наистина се почувствах ужасно унизена. Операцията боли, условията мизерни, от бебчетата ни вест ни кост.........
Звъннахме на д-ра  и благодарение на него се преместих във ВИП стая /то се оказа, че и там е трудно да се вреди човек/.
Но за краткия престой 10 мин. там дойдоха да снимат от някакво списание май МАМА как протичала една визитация. Като само заради снимката смениха на момичето до мене гадната марля с превръзката, която на всичкото отгоре тя си беше купила.... и това беше визитацията като се има предвид,че 10 мин преди това ни бяха оставили на произвола.
Това беше поредната гавра, защото всичко беше скопосано за пред обектива. аз дори не се сдържах и казах на фотографката да снима не нас а мизерията в която сме настанени.
Искам този кошмар да го оставя зад гърба си. Дори не мислех да пиша за него. Но все пак мисля, че е хубаво това инфо да се споделя, защото както се убедих всичко е за пред камерите и фотообектива и лъскава реклама.

Колкото до гърдите и моите бяха до пръсване. Опитах се да поискам съвет от акушерките, но на тях не им дремеше въобще. който си има проблем да си го решава. Срещнах едно момиче в коридора и я попитах как се изцежда и какво прави-тя ме посъветва ако искам някой да ми обърне внимание да му платя защото само това бил начина!!!

Радвам се, че съм си у дома вече и ако Господ е рекъл да имам и други деца НЕ БИХ РОДИЛА НИКОГА ПОВЕЧЕ В ШЕЙНОВО!

Извинявам се за черните краски, но това е действителността! Толкова ми стана мъчно, че тази скапана държава на която плащам всеки месец по 80 лв. здравна осигуровка накрая ни подлага на тази мизерия приравнявайки ни наравно със неосигурените ромки....

Желая Ви само хубави емоции и радост от невинните детски усмивки. Дано малките ни слънца имат шанса да живеят в по добре уредена държава!

# 207
Честити бебенца на Мишенце и на мама Тери. Да са живи, здрави, лакоми, спинкащи, и много радост да носят на цялото семейство.  newsm51  smile3525
Момичета, това Шейново било голям ужас...  и то след като цяла България гледахме "Такъв е живота .. Шейново". То направо си отговаря на името - били сте като опълченци на Шипка.

# 208
ЧЕСТИТИ БЕБОЦИ НА МИШЕНЦЕ И МАМА ТЕРИ!!!!!!!!!!!!!!  ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО ДА ВИ РАДВАТ

За Шейново- нека погледнем и другата страна - аз чесно казано не съм виждала прословутия първи етаж, но на 3-ия си е доста прилично-била съм и в Майчин дом и в Св. София (на снимки) и там е по- зле (явно обаче 1 ет- Шейново не може да се надмине). Бих казала също, че родилната зала е много добре поддържана, а при бебетата е много чисто и топло- друг е въпросът с акушерките, които гледат мъниците. Аз ако имам други деца, в което се съмнявам е родя в Шейново само ако д-р Ненов е още там- ако не е - отивам където е- за мен това е важното- да имам доверие в лекаря, защото ако си говорим откровено- по- вероятно е да спечелиш шестица от тотото, отколкото да попаднеш на свестен екип, който ще се грижи майката и бебето да се чувстват добре и раждането да мине леко 

и за освежаване на настроенито и за кураж на бъдещите мами ще ви разкажа един реален случай на една наша "колежка" ноемврийка, която живее в европейска държава- изтичат й водите- идва линейка да я вземе- било задължително и я карат в болницата- слагат я да си легне- тя няма болки- след половин час започват някакви болки- идва акушерка и й казва, че това е добре, но да си легне и да се опита да поспи- след 2 часа оабаче болките стават все по- силни. Момичето пак вика акушерката, която любезно й обяснява, че няма как при първо раждане нещата да се развият толкова бързо, колкото тя си представя- след още половин час болките стават неописуеми- тя едвам се довлича до копчето да вика персоанала - ляга на леглото и...вижда главата на бебето...като дошли лекариате- като се разтичали бързо - и бебко проплакал след минути  е, това е- Simple Smile пожелавам подобно бързо и безпроблемно раждане на всички мами 2 в 1

Последна редакция: пт, 17 ное 2006, 22:06 от Цветина

# 209
Честити бебчета на мама Мишенце и мама Тери! Да са им живи и здрави малките съкровища, много да ги слушат и радват!

Общи условия

Активация на акаунт