След НОЕМВРИйска бейб-градушка- мама сладко бебе гушка :)

• 12 537
  • 286
  •   1
Отговори
# 210
  • София, Дианабад
Честити бебнца на Тери и Мишенеце! newsm51 newsm51 newsm51 newsm51

Най-после успях да измъкна малко време за форум...
Ние днес за 3 път излизахмес бебе Борис, ходих да си видя и почерпя колегите, а той с татко в градинката и като се прибрахме цял следобед мрънка, яде, гледка си и пак яде и така поне 3 часа. Май и коремче го болеше по едно време?!  newsm78
Вчера бяхме на контролно мерене и е наддал за 10 дена 280 грама, което май не е много, но да се надяваме, че повече ще дръпне - сега се е раззял, че чак започна да връща и ми се вижда, че  преяжда.
kachka, май наистина мамите в Дианабад сме много голяма дружинка  Grinning Ние избрахме за педиатър д-р Иванова, която е и Джи пи и да ти кажа засега сме доволни. А Ралчева водеше лекции за  сп. 9 месеца и ходихме да си говорим с нея, но тя ни поотказа да запишем бебчо там, защото май е доста ангажирана - това са моите впечатления. Но тя си е доста добър специалист, доколкото я прецених от няколко мнения и 2 срещи.
Борис също има подобни пъпчици, но те са по личицето и са като гнойни, което означава, че се чисти кожата. Нашата педиатърка ни предписа един крем - бебе крем - за подсечено дупе и какво ли не още, който го правят в една аптека тук в квартала. И да ви кажа много е добър, мога да ви напиша съставките, ако ви заинтересува. И тези пъпчици по личицето минават от
него. 
Докато съм на тема Дианабад - да ви питам - дали имате впечатления от добра фризьорка в кваратала?

И кърмещи мамида ви питам - хапвате ли всичко? Педиатърката ми каза, да не ям шоколад, цитрусови плодове, фъстъци, мляко в малки количества, месо варено или печено и да е пилшеко, не мазно и т.н. Вие ограничавате ли се? Например китайска храна може ли да се яде? Разбира се да не е люта! Адски ми се ядат шоколадови бонбони и ме е страх да опитам, заради бебчо. Споделете опит, моля ви Simple Smile

Ей, Мони, вчера следобед като те нямаше за по-дълго време, реших, че бебчо е избързал, но днес виждам, че пак си тук.  Grinning
Добре дошли на Карил и Мамаминьон!
Хайде мами 2 в 1, чакаме новинки за бебенца - има затишие лекчико май... Като пред буря..  Laughing Laughing
Ей, като ви чета разказите за Шейново се убеждавам, че май в Св. София нещата са по-добре. Макар, че аз бях във ВИП стая и нямам впечатления от обикновенните.

Хайде, лека нощ от мен. Да сипнкате сладко и бебчовците също и да не се будят много - само по 1 път  Grinning

# 211
ЧЕСТИТИ БЕБЕНЦА НА ТЕРИ И МИШЕНЦЕ ! ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ, А МАМИТЕ - БЪРЗО И ЛЕКО ДА СЕ ВЪЗСТАНОВЯТ !   bouquet

Люси, това, което описваш за Шейново си е направо кошмар - забрави го и се наслаждавай на бебето. Все пак е хубаво, че го споделяш, за да се знае. Peace
Като ги чета тези работи и направо ми се затвърждава усещането, че съм била 5 дни като на хотел в Окръжна болница.

Дари, това което ти е казала педиатърката е вярно - трябва да се съобразява храната, без да се изпада в маниакалност. Така че спокойно можеш да си хпнеш шоколадова бонбона - въпроса е да не ядеш много шоколад. А за китайската храна - хубаво е да се избягва, заради многото мазнина и препържването. Въобще пикантните храни не е желателно да се консумират.

А да, Люси, не е рано на 11 ден да има колики.

# 212
  Здравейте,момичета!И нашите проблеми започнаха,от два дни изпражненията на София са диарични,с примеси от слуз и кръв.Тъкмо бях достигнала 40мл кърма на хранене и още толковаАМ дохранвах и лекарката каза да спра кърмата за два дни и да останем само на Нутрилона.Дано поне да има ефект,защото дупето ни вече е доста червено.Използвах Мустела,но сега я мажа с антибиотичен крем.Пишете всичките си рецепти за кремчета,че подобни проблеми имах и с баткото,и даже си спомням,че сменях доста скъпи мазила,а накрая ефективен се оказа един крем,забъркан в аптеката,но не помня съставките,за съжаление.
  Честити рожби на Тери,Мишенце и Софкобофко!Да бъдат здрави и послушни деца,за радост на семействата си.

# 213
ЧЕСТИТИ БЕБОЦИ НА МАМА ТЕРИ И МИШЕНЦЕ  newsm51  newsm51
ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО ДА ГИ РАДВАТ !!!
Raliar, стискам палци всичко да се оправи !

# 214
  • София
Честита радост на мама Мишенце и мама Тери!!! bouquet   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet
Много да ги слушкат малките съкровища и бързо да наддават!!!

# 215
  • Sofia
Добро утро,мили момичета!
Честита радост  Мишенце и Тери newsm51 smile3525 newsm51 smile3525Много радост да им носят малките мишлета newsm32 newsm32
raliar,имах една рецепта за крем,който се прави,беше много ефикасен.За сьжаление сьм я дала на някой и не мога да ти услужа.
Lussy,много неприятно преживяване си имала,но по-важното е,че всичко вече е зад гьрба ти.
kachka,тази инфекция е доста упорита,но с редовно мазане с Фоксин и Бактробан ще му мине на детето.Голямият ми племенник се беше заразил в Тина Киркова сьс стефилококова инфекция и сестра ми го мажеше с тези неща.Третирай всяка пьпчица с отделна клечка,за да не се разнасят.
Дано в днешния сльнчев ден имаме радостта да посрещнем още нови бебенца baloni
Целувки на всички  bouquet

# 216
Здравейте бъдещи и настоящи мами, ние сме си у дома вече от ден и половина. Благодаря на всички за хубавите пожелания!!!  bouquet
На всички родили пожелавам бързо възстановяване и само положителни емоции с бебечетата им, а на тези които им предстои да раждат пожелавам да са много спокойни. Наистина няма нищо по-хубаво от мига, в който за първи път се срещате с вашето дете.
Момичета, нямам време да взлизам много във форума (и това много ми липсва). Наистина при мен нещата се развиха по възможно най-сложния начин, но нали знаете, чудно нещо е природата да ни накара да забравим всичко Simple Smile)) Благодаря на всички за безценните съвети - Цвети, бивацина, наистина е страшна работа- и не си спомням коя мама беше споделила за сядането на детски надуваем пояс, без него не отивам никъде и нямам идея как щях да изкарам...
Сега хубавата част, че станах досадна вече - нашето момиченце Габриела хапва и расте да навакса, че ни е много мъничка още. Качих снимки при нашите бебчета: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=70409&photo=85
 Първото къпане ни го направи акушерката - леля Роси, да е жива и здрава тази жена, беше с нас през цялото време - та тя ни направи показно как да правим "гимнастика" на новородените. Трябва да ги обръщаме от време на време по корем, да има разтриваме петичките, защото милинките лежат по цял ден по гръб и на една страна.
Още веднъж целувки на всички от нас  smile3503

# 217
  ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА МИШЕНЦЕ И МАМА ТЕРИ  bouquet  bouquet  bouquetДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ
   Ще видим дали днешния ден ще изненада някоя от нас,все още бременните мами Wink
   Аз се чувствам странно спокойна,като че ли термина ми е след месеци,а не другата седмица CrazyНадявам се това да е за добро Praynig
   Хубав ден на всички Hug

# 218
Честити бебчета на мама Тери и Мишенце! Да са ви живи и здрави, да папкат и спинкат!
Добре завърнали се на вече родилите мами с техните малки съкровища!

# 219
  • София - Дианабад
ЧЕСТИТ СИН НИКОЛА НА МАМА МИШЕНЦЕ!
ЧЕСТИТА ДЪЩЕРЯ ВИКТОРИЯ НА MAMA TERY!

bouquet  bouquet  bouquet
Много здраве, щастие и слънчеви дни за бебчета, мами, татковци и всички наоколо Peace!

# 220
Здравейте, ноемврийски мамчета! Flowers Bouquet

Да са живи, здрави, лакоми, послушни и красиви съкровищата на мама Тери и мама Мишенце! smile3525 smile3525 smile3525

Lussy, съжалявам за това, през което си минала, но важното е, че всичко вече е зад гърба ти и гушкаш малкото си съкровище! Hug
Рени, ами докторите така прецениха, че е най - добре за детето. Зор беше докато му сложат абокат-а, след това нямаше никакви проблеми и Теодор си беше много жизнен. Вечерта като ни стресна по време на банята не ревеше и беше отпуснат...никаква реакция, само гледаше...Сега отново си ревем при къпане и понякога при смяна на памперса и вече видимо не е толкова жълтичък...Дано всичко вече си тръгне нормално... PraynigНе ми се връща в болницата... no
raliar, аз от както сме в къщи  мажа пишето и дупето на Теодор с "Универтан" по заръка на педиатърката...Да чукам на дърво добре му се отразява...smile3538
Дари М, аз вече незнам кого да слушам за хапването...всеки казва различно...докато бях в болницата разбрах, че бозата е добра за кърмата, но пък предизвиквала колики... newsm78

Слънчев, спокоен и усмихнат ден на всички! Kissing Heart

# 221
  • София
Здравейте мацки!!! След малко излизам на разходка, но преди това влизам да се разпиша. Изключително гадни неща пишете за Шейново. Дано имам късмет и съм доволна оттам. Стафилококова инфекция и аз съм имала като малка от болницата и то доста упорита. Заради нея нямам никакви имунизации и направо като прочетох, че някои бебчета имат лошо ми стана.

Дари аз ходя на фризьор в дългия блок до "Фамилията" т.нар. Китайска стена. Отзад (откъм булеварда, след входа на ДСК) има едно малко салонче и фризьорката е млада. Казва се Гери и аз съм страшно доволна от нея.

Момичета онова течение, за което ви казах преди няколко дни след гин. преглед явно е било от прегледа. Днес обаче тапата наистина започна да пада - голяма гнус (някаква бяло-жълта слуз). Надявам се до няколко дни да започнат и контракциите.  Praynig
На тези от вас на които им е паднала тапата вкъщи след колко време родихте. И тя може да пада няколко дни нали?
Чао засега и се наслаждаавйте на хубавото време!!!! Hug

Последна редакция: сб, 18 ное 2006, 11:17 от sdsm-moni

# 222
ЧЕСТИТИ РОЖБИ НА МИШЕНЦЕ И МАМА ТЕРИ!!! Да са живи и здрави!!!  bouquet
Деничка,адски съжалявам за поничка и теб! Дано всичко се прескочи бързо и Бог да ви пази никога вече да не влизате в болница!
Люси,съжалявам за теб, аз както и ти бях дни след това в шок, не исках гости на изписването, не исках да се снимам, плачех....Но всичко, което не ни убива ни прави по-силни. Помъдряли сме ..просто.
НЕЩО ВАЖНО ЗА ВСИЧКИ!!!!! Изпробвах кремчето БЕЙБИ ТАН за дупето на Дани. АДСКИ съм доволна - от първото мазане пъпчиците изчезнаха, .......е айде от второто... За стафилококовата инфекция - писах на лични на Качка, но и вие да знаете, ако ви се наложи- решението е АНАСТА ООД. Там се изработва ваксина за стафилококи.\грубо казано\.
              Мами, хванаха ни едни целонощтни КОЛИКИ дадох еднократно Еспумизан, но май нямаше особен ефект. Старая се да ям....т-е. почти се чудя кво да ям, току що пека риба и картофи, да ама утре ....КВО #Crazy #Crazy #Crazy Пилешко телешко - не може, прясно мляко също, боза -също....натурален сок само морков и ябълка #Crazy #CrazyЩе се побъркам. Правих чушки с ориз и бебето умря от болка миналата вечер, а тази все се пънеше, мрънкаше, чак сега заспа с тати!!
              Mr. Green Mr. Green Mr. GreenМами секса - от кога? Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Нашия татко има днес рожден ден!!! Аз се отчетох с подарък преди седмица Mr. GreenНо вас ви черпя виртуално !  party023 Wine Glass  Party Time   И да се уригнете след хранене!! Mr. Green

# 223
Привет!
Дари и на мен ми се иска да набарам добра фризьорка в района, ама се не случвам! Подстригвам в един малко вехтичък фризьорски, но женицата е много мила.
За храната - не ям бобови и зеленце, мноого внимавам със сладкото - ама по една бонбонка може - не пия прясно мляко, само когато си позволя в седмицата едно безкофеиново кафенце си сипвам маааалко млекце. Преди пиех фреш от грейфрут, ама вече не че цитрусовите съдържали много нитрати в това бялото под кората /мисля че заради това не трябва да ги ям/ Не ям и домати. Но не бива да се вманиачаваме и да спазваме драстични диети. Аз някъде четох какво не бива да ядем - накрая ми останаха само картофи  Crazy Един ден хапнах малко зеле и очаквах бебето да полудее от колики, а нищо му нямаше. Вчера и онзи ден с нищо не злоупотребих, а той се скъса да плаче. Та затова папкайте по малко от каквото ви се яде - нали и бебо трябва да папа пълноценно.
За педиатър - Рени е казала, пък и аз писах на личния ...
Цвети и Рени не бъдете тъжни че сте самички а опитайте да помързелувате и поспите с бебоците. Пък и времето и днес ще е добро за разходка  Hug
Цвети, давам му на малкия Вигантол.
Карил - аз секса от 11 ден, че много бях на зор вече  Mr. Green  Ама много внимателно, а мога да кажа че чак сега вече съм по отпусната  и се върна стария секс /от далечното преди-бременно минало/
Айде стига от мен че Вики ми е кисел от гадните колики  Tired
хахахаха - карил, оригването е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!! Нашия тати беше чел из форума и само дава напътствия - "Изправи го! Потупай го по гръбчето, а сега по дупето..."
Да ти е жива и здрава половинката и много щастие да ти носи!

Последна редакция: сб, 18 ное 2006, 12:10 от TALI1

# 224
Искам да благодаря на Цвети,че толкова бързо се отзова на молбата ми!
Ти си съкровище!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт