След НОЕМВРИйска бейб-градушка- мама сладко бебе гушка :)

• 12 539
  • 286
  •   1
Отговори
# 225
Благодаря момичета за пожеланията! Понеже сте захванали темата за болниците - и аз да кажа: След предполагаемия термин по ПРМ започнах д ходя всеки ден на записи в правителствена. На 5-тия ден отивам и моя доктор го няма, но докторката която е на смяна не хареса тоновете и се обади в кабинета да ме гледат на ехографа . Отивам от родилното в женската консултация. Там един друг доктор  бегло хвърли поглед на записа докато си говореше по телефона и каза, че не съм негова пациентка и те не си знаят пациентите с колегите. Записа е добър да си ходя , на следващия ден да отида пак. Аз се притесних и звъннах на моя доктор, в крайна сметка ме върнаха за повторен запис. И така казаха ми, че няма какво да чакаме , най-добре да остана в болницата и на следващия ден да предизвикаме раждането със система с окситоцин( прегледаха ме за разкритие- нямах никакво). Обясниха ми, че ще ме вкл. на с-ма ако не стане след 24 часа пак и ако не стане- секцио. След 3 часа на с-ма имах съвсем слаби контракции, които не усещах и никакво разкритие. Чух как шефа на отделението казва да ме карат в майчин дом и да ме режат. Да ама на мен никой нищо не ми казва. Накрая моя доктор отсече , че ще ме включи на система не на следващия (след 24 часа) а на  по-следващия ден( оказа се, че тогава е на смяна). Зачаках, вечерта преди заветния ден, по време на визитация дежурния лекар ме попита “  А тебе какво ще те правим?????” – аз ли да им кажа ? Търпеливо им обясних и те  ми казаха, че това го знаят от мен, а не от моя доктор, така че...нищо нямя да предприемат. На сутринта акушерката ми направи клизма “за всеки случай”.. и аз зачаках. . В крайна сметка дойде визитация начело с моя доктор и казаха – имаме разногласия какво да правим с теб, засега чакаме. В късния следобяд ме викна и ми каза, каква била работата- в болницата имало инфекция по бебетата и трябвало да затворят отделението. Трябвало  да ме изпишат и да си платя престоя, нищо, че съм с направление, щом излизам без бебе да си платя (300лв- по 60 лв/ден за стая, която е ПЪЛНА МИЗЕРИЯ И НЯМА НИКАКВА ХИГИЕНА, в банята душа не работи и имаше хлебарка, а за три дни измиха само веднъж, когато дойде ХЕИ). Тогава всичко ми стана ясно. Инфекцията я е имало от по-рано, само че моя доктор все пак е гледал да си прибере това за което се бяхме разбрали и ме е задържал до последно....... Благодарна съм му само за това, че ми беше уредил лекар в Шейново, който ме прие и благодарение на него и една млада докторка , всичко приключи със секцио за един ден. Това е от мен, дано да не съм ви отегчила!

# 226
ЧЕСТИТИ РОЖБИ НА МИШЕНЦЕ И МАМА ТЕРИ!!! Да са живи и здрави!!! newsm51

# 227
karil, да ти е жива и здрава половинката! Да те обича, да те уважава, да те глези...абе изобщо да прави всичко за теб! Mr. Green Аз за коликите давам също Еспумизан, но всеки път преди хранене, защото ми казаха, че за да има ефект трябва да се дават по продължително, т.е. нещо като натрупване. Отделно аз пия чая на HiPP за кърмачки, който съдържа анасон, копър и др. билки...
Секса при нас е все още табу, защото все още имам от гадните лохии, а и доки каза след 40-я ден...как ще устискам и аз незнам... Mr. Green

sdsm-moni, очакваме твоето щъркелче скоро да ни зарадва с хубава новина... Simple Smile...ronja докато каже, че й е паднала тапата и взе че роди... Grinning...стискам палци и с теб всичко да е наред... Hug

# 228
  • София
Честито на Мишенце и мама Тери!!!   bouquet

Да са живи и здрави бебоците, а  на мамите    - бързо възстановяване и забравяне на неприятностите Peace

На чакащите като мен - късмет и успех!!!

# 229
   Марийче, да ти е жив и здрав татко Марио   bouquet ! Много да ви обича и да се грижи за вас   bouquet!
    Момичета, аз съм много зле  Tired! Май ме започва грип  Cry! Всяка кост ме боли, отпаднала съм, главата ми ще се пръсне и имам разстройство и ми се гади  Sick! Направо незнам какво да правя! Дано не разболея малкия  Praynig!

# 230
Това с тапата явно е относително. Аз бях писала, че ми падна на 3 части преди семица (миналата събота и неделя), а в неделя вечер имах и болезнени контракции за около час. И това беше  Grinning Никакви признаци повече. В понеделник съм на преглед, та ще видим какво е положението...
Карил, да ти е жива и здрава половинката! Много да ти помага и глези!
Benighted, дано по-леко се размине и да не заразиш малкия! Мисля, че трябва да слагаш маска, когато си около него! А, иначе, доколкото знам, от кърмата не може да се зарази, а дори придобива имунитет (предаваш му антитела).

# 231
Момичета, получих СМС от bedstvieto има син - Михаил, родила го е на 10.11 - 4 кг!!!Двамата са ОК! Тя няма ПС и ще се обади другата седмица! Праща целувки на всички!
  ЧЕСТИТО!!!! newsm51 newsm51 smile3525

# 232
   Честито, на bedstvieto   bouquet! Да и е жив и здрав и втория син, много да папка, да спинка и да радва всички в къщи   bouquet!
   Пам и аз така четох в кърмаческия  Hug!
   Момичета, на вашите бебешори кървят ли им пъпчетата? Нашето падна отдавна и почти се е затворило, но от снощи кърви по малко! Четох тук, че уж било нормално, но пак се притеснявам  Tired!
   Тали, на теб Иванова от кога ти каза да даваш Вигантол, че аз забравих да я питам! И кога ви е другата консултация? Нашата е на 28.11 или 29.11! Може да се засечем там  Mr. Green!
   И още нещо да питам, пиете ли някакви витамини докато кърмите и какви? Мен май започва да ми отслабва здраво организма от това млекопроизводство  ooooh!!
   Хубав ден и леко раждане на зараждалите  Mr. Green!

Последна редакция: сб, 18 ное 2006, 16:30 от benighted

# 233
Да е живо и здраво синчето на мама bedstvieto! Да радва мама, тати и бати и да е мнооооооого послушен!
smile3525 smile3525 smile3525

Рени, и пъпчето на Теодор прокърви онзи ден, докато бяхме в болницата, но ме успокоиха, че е нормално. Нашето пъпче падна на 7-я ден и се е затворило, ама аз продължавам да си го почиствам със спирт...Никакви витамини не пия, само чая за кърмачки на HiPP...

Аз май няма да имам късмета да кърмя дълго...Докато се притеснявах, че гърдите ми са много надути и че ще направя някоя мастит, сега така са омекнали и кърмата не стига на Теодор... Tired

Днес или всички бременелки са на разходка, или са се втърнали да раждат  Mr. Green ...много слабо присъствие от тяхна страна... Laughing

Приятна, топла и спокойна вечер на всички мадамки! Нацелувайте бебоците, а мамите 2 в 1 да си погалят коремчетата! Flowers Bouquet
Целувки от мен и Теодор! Kissing Heart

# 234
Здравейте НОЕМРИйски мами,
влючвам се да ви съобщя, че се роди още едно НОЕМВРИйско бебче - на мама Жужа. Бебето се казва Ралица - проплака вчера в 14.50 ч., с мерки Р - 52 см., Т - 3420 г. А аз съм щастливата леля. Да ви почерпя за здравето на сестричката ми и Раличка: newsm38   party023
На всички вас желая здрави и послушни бебоци, а на тези които още ги очакват - леко и безпроблемно раждане!

# 235
Да е жива, здрава и красива малката ноемврийска госпожица Ралица на мама Жужа! smile3525 smile3525 smile3525

На мама бързо възстановяване, а на леля lony_13 и цялата фамилия весел празник тази вечер! Tada

Абе знаех си аз, че ще имаме още щъркелчета днес...не съм ли вещица, а?!? Mr. Green

# 236
Честита рожба и на мама Жужа! Да расте здрава и силна!  bouquet
Рени, кървенето е нормално.. Къв е тоя Вигантол? Айде да се оправяш бързо - чай, витамини ....и още нещо Mr. Green
  Мамета, кога къпете бебетата newsm78
Нашия пъп падна,......Ползвате ли водоустойчиви лепенки, че това с пелената е голяма измишльотина. Sick
За коликите вечер съм приготвила една 500 мл бутилка \сплескана\ с топла вода и му я държа под пупата увита с пелена ..и така заспива...за кратко.

# 237
   Честита принцеска на мама Жужа! Да и е жива и здрава и много послушна   bouquet! Да папка много и мнооого да спинка  Hug, а на мама бързо да се възстановява   bouquet!
  Честито и на леля Лони    bouquet! Много радост да носи малката госпожица на цялата фамилия    bouquet!
   Точно днес гледах кои още не са родили и видях, че Жужа така и не е казала какво очаква, а сега се появи една срамежлива госпожица  Mr. Green!
   Момичета, чудя се тези ноемврийки с по-ранните термини, които не са се обадили, дали са родили  newsm78!? Предполагам че са, но не им остава време да се похвалят  Mr. Green! Дано намерят време до края на месеца, за да преминем вече в Родени през ноември 2006  Mr. Green!
   Деничка, прочети в Библиотеката на Кърмаческия как да оправиш лактацията и да си върнеш кърмата! Има много добри съвети  Peace! Стискам палци всичко да е оправи! Мажду другото малкия страшно прилича на теб  Mr. Green!
   Марийче, Вигантола е Вит. Д, който се дава за профилактика на рахита! Само че не помня от кога се даваше!
   За къпането - аз къпя Боил към 19-19:30 часа и после цокаме в 20 часа! Лепенки на слагам на пъпа, нито пелена  newsm78! Откакто падна преди седмица пъпчето не сме имали проблем - едва вчера прокървя и днес продължава! Като махна пампата има малко засъхнала кръв на пъпа! Аз обаче продължавам тъпо и упорито да почиства със спирт и се надявам да се оправи  Praynig!

# 238
Честити слънчица на Жужа и Bedstvieto!!! Да са живи, здрави и послушни бебоците, а на мамите бързо възстановяване.
Карил, бебка я къпем вечер към 8.30, но понякога е доста гладна и едва устисква до кърменето. Пъпа ни падна още в болницата на петия ден и сега  само промивам вечер със спирт - с клечка за уши добре почиствам отвътре. Пъпчето на Аля е по- издадено, има т. н. кожен пъп, но педиатърката ни каза, че до 3 г. ще и се прибере, като позаякнат коремните мускули.
А вие как храните вашите бебоци- по режим или на поискване.
Аз засега на поискване, но се замислям дали постепенно да не минем на режим. Като минат 3 часа бебка суче по-лакомо и ме изсуква добре, а като и дам по-рано суче вяло и се притеснявам дали е достатъчно.
Незнам дали останаха необебели се мами от Пловдив, но да ви похваля условията във ВМИ. Стаите са чисти ,с по 2 легла и собствен санитарен възел, със щори и пердета. Разликата между Вип и обикновена стая е само, че във ВИПа има климатик и пускат посетители, без деца. Има много добри специалисти и до последно те поощряват да кърмиш.
Целувки от нас

# 239
Честито на Жужа!!!   bouquet  да е жива и здрава малката сладурана
Рени, след 26-27 ден се дават вит. Д. Ние ходим по два пъти седмично при Иванова. Взела ни е под внимание  Mr. Green  - първата седмица Вики беше наддал само 40 гр., и от тогава ни проверява честичко за да види ако е необходимо дохранване. В понеделник пак ще ходим и ще ми показва как да му правя гимнастика и ако е нужно нещо на пишлето да му се прави. Вие знаете ли как се прави това забелване  newsm78
И Вики имаше засъхнала кръв по пъпчето - Иванова каза, че е нормално и само да чистя със спирта,
Ние се къпем някъде между 20-22 часа, според зависи как се събуди малкия. Ама много зор е още - рев, рев, истерии...
Хайде - лека, безколикова и сънлива вечер!!

Общи условия

Активация на акаунт