След НОЕМВРИйска бейб-градушка- мама сладко бебе гушка :)

• 12 533
  • 286
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Честито бебче на СОФКОБОФКО!!! Много да слушка, а мама бързо да се вазстановява!!!

# 181
Честита радост на Софкоботко!
Рени, браво на малкия лакомник, въпреки регулирането на кърмата, дано има за чашка с какао за баткото, идеята ти е супер  Peace
Ние сега се връщаме от разходка - времето е просто приказно!
Карил, чудесно е, че каките му се радват - наслаждавай се но семейното щастие, а скоро да ни изненадаш с вдъхновение-стихче!  bouquet
Много усмивки  Hug

# 182
Специална целувка на Мина и Вени!!! И МОРЕНЦЕТО от мен! Дръжте се момичета, всичко ще е наред, да ни зарадвате скоро с малки морски кончета!!!  bouquet
София, каквото Господ е решил ще стане, и на теб - Много, много късмет и леко и безаварийно!  bouquet
 Рени, браво на юначето! Добре си хапва... Peace Пу-пу ....
Моя Дани  е свалил само 100 грама от раждането, но не знам колко е наддал. Ще му правим след седмица живот и здраве контрола...Записах го при една мн. свестна лекарка...

# 183
Здравейте скъпи мами! Първо на вси4ки,които вече гушкат своите съкровища -ЧЕСТИТО, НЕКА ДА ВИ НОСЯТ САМО РАДОСТ И УСМИВКИ! На другите като мен 2 в 1, търпение и кураж, скоро и ние ще се запознаем с нашите малки чудеса.
Момичета, напоследък сънувам едни страшни сънища относно раждането и в тази връзка искам да ви попитам дали все още се практикува завързването за магарето когато раждаш? На мен това ми е един от най-големите страхове, че няма да мога да мърдам, а и имам страшна клаустрофобия, и ако е така незнам как ще е положението.
А иначе при мен - никакво разкритие, 2 степен зрялост на матката и едно така малко по-голямо бебе /3400 за сега/, с една дума никакви признаци за скорошна среща.

# 184
ЧЕСТИТО НА СОФКОБОФКО  newsm51
Днес говорих с Жени Б. Звучеше много щастлива и ентусязирана  newsm68  newsm44. И тя и Сашко  са добре. Родила е нормално. Днес ги изписват. Останалото тя ще ни разкаже, но аз не се стърпях да напиша поне това.
Току-що ми прекараха интернет в новия апартамент и ви пиша от него  Joy

# 185
Здравейте мили майчета!
НА ВСИЧКИ, КОИТО ГУШКАТ СВОИТЕ ДУШИЧКИ ЧЕСТИТО. ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ И ДА ИМ НОСЯТ МНОГО,МНОГО РАДОСТ!
Ние с бебчо от вторник сме си вкъщи, но така и не можах да намеря време да ви пиша. Колко е хубаво да сме си вкъщи. Таткото и баткото много ни се радват. За сега не виждам някаква ревност от страна на баткото. Много е послушен и го карам да ми помага, като например го карам да изхвърля памперсите, за да е съпричастен и да не се чувства пренебрегнат. Иначе с бебчо сме много добре. Спокойно бебе и най-хубавото е, че е много лакум и че мама за сега има с какво да го храни. Дано да е така и занапред. Надявам се и него така дълго да го кърмя както батко Джани.
Раждането при мен мина повече от леко. В петък вечерта на 10.11 както си готвех ме хванаха болките някъде към 18.00 часа. След което си направих душ и легнах, за да засичам на колко минути са ми контракциите. Бяха на 4-5 минути, но изчаках до към 18.30 часа. Начесто ми се ходеше по малка нужда и при едно от посещенията в тоалетната видях,че тапата ми е паднала и реших, че е време да тръгваме, защото с баткото ми падна точно 1 час преди да родя.
Приеха ме в Майчин дом, минах през всички процедури и зачаках в предродилна зала. Там контракциите и болките зачестиха и ми изтекоха малко води.Между другото не стана това с моята позната акушерка, защото не можа да се върне от Кувейт. Но искам да кажа, че персонала на който случих беше изключително мил. Не много дълго след изтичането на водите дойде една акушерка и каза  че разкритието е пълно и разбира се вече имах и напъни. Откараха ме в родилна зала и в 21.33 на третия напън бебчо беше на бял свят. Много внимателно слушах инструкциите на акушерката и нямам никакви разкъсвания, въпреки голямото бебе. Затова момичета един съвет от мен - СЛУШАЙТЕ ГИ  и ще видите,че ще мине много по леко. И така след голямото събитие пуснаха татито и бати да видят малкия юнак.
От условията в Майчин дом съм повече от доволна. Имах късмет, че ме настаниха на 12 етаж, където скоро бяха правили ремонт. Бяхме две майки в стая. Към всяка стая има локална баня и тоалетна и поддържат много добра хигиена. Даже в началото исках да ме настанят във ВИП, но ми казаха, че няма нужда тъй като виповете били по мизерни с тая разлика, че имало телевизор. Но така или иначе то въобще не ти е до такива екстри бебчо си беше нон стоп при мен и му се наслаждавах.
Това е от мен засега. Лек ден на всички! Целувки! smile3525

# 186
Честито,на всички нови майчета,да са им живи и здрави бебчетата,много да папкат и да радват мама и тати!!! newsm51 newsm32 smile3525.

# 187
ЧЕСТИТ СИН НА СОФКОБОФКО И ТАТКО ИВО!!! МНОГО ДА ГИ СЛУШКА И РАДВА!!!

И ние днес бяхме на дълга и разточителна разходка - първо ходихме до педиатърката- момата е наддала от 31 октомври до днес 840 гр. и сега е 3430 гр Simple Smile лекарката мнооооооооого ни хвали Simple Smile след 5 дни започваме прием на вигантол - Тали, ти даваш ли му на твоя юнак? А за мастита- аз знам, че може да се получи от много мляко, което не се изтисква- но не съм чувала честото кърмене да е проблем- аз не броя по колко пъти ми е била на гърдата- може и да са повече от 10-тина... като се разтрои и така я успокоявам

Бубанина, честита ти нова къща!!!

Успех на мамите, които още не са родили

п.п. Току-що Момчил замина на голямо роднинско парти в Панагюрище и взе Ран със себе си- аз останах тук с беба- обаче това ми е първия път, когато съм си в къщи, а Рани го няма- направо ми е пусто и ми се реве- чак се чудя защо го пуснах- не знам как ще изкарам 2 дни в тая тишина...  

# 188
  • София
Здравейте и от мен. Времето днес наистина беше прекрасно и го използвах за една разходка.

ЧЕСТИТО БЕБЧЕ НА СОФКОБОФКО!  bouquet

Добре дошла на мама Миньон Hug Твоят разказ за раждането ми подейства мноооого добре. Дано при всички, които още сме в очакване раждането да протече така леко както при теб Praynig

Честита къща и на Бебонина!

Аз днес бях на ЖК. Всичко е нормално и си чакам (утре мъжът ми е планувал голяяма разходка). Чух се с Ивето75, но не се видяхме, защото тъкмо щяха да й носят бебчето за кърмене. Чух се и с Клюки. Вече са си вкъщи с Иво, но няма време да влезне, защото си нагаждат ритъма с бебока.

Много ми става мило като чета как добре наддават малките ви душички! Браво на тях. Да ги нацелувате от мен!!! Hug

# 189
Да са живи и здрави малките съкровища на мама Роси74, мама pepipetia и мама sofkobofko!Да слушат, да папкат и да пълнят памперса! smile3525 smile3525 smile3525

Добре дошла и на мама mamaminion! smile3525

Ние с Теодор вече изживяхме (ако може така да се каже) първото ни влизане в болница. В сряда ни приеха заради неотшумяващата жълтеница и покачване на билиорубина. 24 часа му правиха вливания от 10% глюкоза, направиха малка почивка, вляха и Human Albumin за по-бързо изчистване на жълтеницата и после пак на глюкоза. Днес ни изписаха и сега сме си в къщи.
Голям стрес изживях , в резултат на което кърмата ми намаля и сега Теодор не може да изсуче повече от 30-40гр и се дохранваме. Горкичкият целият е надупчен, защото трудно му се "хваща" път или по-точно пукали му се веничките. Във вторник ще ходим за контролни изследвания и се моля дотогава да се е изчистил и кърмата отново да е "тръгнала"...

Хубава и спокойна вечер на всички майчета, бебоци и тръпнещи в очакване бременелки! lovekiss

# 190
  • София
Ех Деничке дано вече всичко е отминало и повече да не ви се налага да влизате в болница. Той малкият юнак може би затова толкова е спинкал от жълтеницата. Hug

# 191
  • Отвъд алеята зад шкафа
Честито синче на Софкобофко, да й е жив и здрав!

Карил, много съжалявам за неприятния престой в Шейново. И на мен ми бяха казали, че стаите на първи етаж са зле и затова настоявах за ВИП. Но иначе аз съм много доволна, както от условията, така и от персонала - дано на никой не му се случва това, което ти си изживяла.

А ние днес с Ема и тати ходихме на преглед и тежим 3450, което значи че за 2 седмици сме наддали 350 гр. Лекарката каза че сме напълно в нормата, т.к минимумът  бил 15 гр. на ден, а на нас ни го изчисли средно 28 гр. От утре почваме Вигантола. А коликите вече ни подхванаха с пълна сила, но Еспумизана ми се струва, че действа повече от Саб симплекса. Надявам се скоро да приключат, ама знае ли човек...

Стискам палци на необебилите се мами да имат леко раждане  Praynig

# 192
  • София
Момичета, напоследък сънувам едни страшни сънища относно раждането и в тази връзка искам да ви попитам дали все още се практикува завързването за магарето когато раждаш? На мен това ми е един от най-големите страхове, че няма да мога да мърдам, а и имам страшна клаустрофобия, и ако е така незнам как ще е положението.
veselinka и аз имам притеснения, които напомнят твоите, но се старая да не мисля за това. Сигурна съм че чак до завързване не се стига, а когато споделиш за проблема, който имаш ,съм сигурна че персонала там ще ти влезе в положение и все ще измислите нещо.
Не забравяй че клаустрофобията е само психически проблем, който аз понякога успявам да подтисна при нужда. Мислиш за бебчето, а не за ограничението на каишите и всичко ще е наред. Най-важното е да си спокойна и всичко ще е наред! Стискам ти палци и късмет !

# 193
Честити рожби на  Роси74,  pepipetia и  sofkobofko!
Да растат здрави и силни  и много да ги слушат!
Нашата кака вече свиква с бебето. Първите дни бяха едни сълзи, викове, капризи. А сега милата много ми помага. Вечер пада едно къпане на беба- тя крачетата, аз останалото.Маже с кремче, подава памперси, кърпички.
Аз съм малко притеснена, защото ми понамаля кърмата. Взех си едно чайче за кърмачки и дано има ефект.Йоанна я кърмих до година и два месеца, дано и сега устискам.Но като си спомня с нея колко кърма изцеждах, но пък и Аля не сучи така лакомо. Във вторник ще видим колко е наддала.
Лека вечер и стискам палци на мамите в очакване!

# 194
  • София
Деничка, не се притеснявай - всичко ще бъде наред с малкия Теодор. Най-важното е ти да си спокойна, за да има кърма за твоето бебче!!!
Бебонина, да ти е честит новия апартамент!!!
Мамаминион, добре дошла отново сред нас. И аз благодаря за разказа около твоето раждане - така се настройвам по-оптимистично и съм по-спокойна за предстоящата среща с бебчо.
Лека и спокойна вечер на всички майчета, бебчета и всички като мен - все още 2 в 1 !!! Hug

Общи условия

Активация на акаунт