🔥 Survivor: Скритият идол (Сезон 6: Филипините' 2022) - тема 3 (06.03 - 13.03) 🌴

• 28 009
  • 647
  •   1
Отговори
# 540
  • Козлодуй
Съгласих се с вас - нека да е различно Simple Smile Въпреки това в интригите се губи състезателния характер - душата ми се бунтува срещу това някой да налага волята си на друг Simple Smile

# 541
Затова гласуващите трябва да се постарят да са максимално обективни. Да загърбят егото си, защото никой не обича да е бил изигран и показан пред цяла България като глупак. И да гласуват за най-добрия играч.
А не за Жоро Кехайов - "успех в живота".
Това, което ме успокоява е, че в този сезон няма да има Жоро Кехайов. Това, което леко ме притеснява е, че все пак има един Жоро.

# 542
  • Козлодуй
Искам да спечели човек който най-много се раздава в игрите и в търсенето на храна Simple Smile

# 543
Тия,дето твърдите,че това е най-силния бг сървайвър досега....обосновете се защо мислите така?За мен е най-слабия,защото игрите са елементарни,на преден план са лъжите и интригите,а самите участници много отстъпват като личности и физически възможности на предишните.Да не споменавам имена като Ники Мартинов,Занев и тн.С кой мъж ще ми ги сравните от сегашните?
Той,Карамазов не случайно каза,че тоя сървайвър бил различен от предишните.Да,определено е доста различен-съвсем е изчезнал спортният елемент,след като на елиминация гледаме две греди и две делви.Тук не става въпрос за "нацепени батки",а да имаш една елементарна спортна култура,добра координация и някакви физически умения.
Да не говорим при какви условия бяха поставени участниците в предишните сезони и при какви сега.Пълна пародия и боза е тоя сървайвър.
П.П Георги Дренски на острова на изгнаника срв с Ивана.,разхождаща задник,в леопардов бански

Подкрепям!

# 544
Леле, направо ми настръхват косите като чуя за СМСи. Дано няма тази година, ужасно опорочаване на формата е това. На мен игрите си ми харесват и тази година (с малки изключения). Не ми харесва Острова на изкуплението, ама не може всичко да е перфектно.
Предполагам просто няма как всички да харесат формата. За мен стъпиш ли в Сървайвър, приключваш с нормалните взаимоотношения и интригите престават да съществуват, всичко е стратегия. Трябва много внимателно да прецениш, когато някой ти говори дали е искрен или се опитва да те пусне по пързалката. И както казва Гарганела да бъдеш обективен и да оцениш това, че са те надиграли. За съжаление ми се струва, че това няма как да се случи в БГ. Просто повечето хора не могат/не искат да оценят умствения труд и психологическата издържливост. Търсим си и тук героите, които да са машини и да мачкат в игрите, а другите ако може да се засрамят и да не се опитват да спечелят, защото просто не са достойни.

Аз ще се радвам да видя край с жури, което да успее да се абстрахира от предразсъдъците си и да си каже Ей, този/тази ни разказа играта, заслужава да спечели.
Някой беше поискал обосновка на това, че определяме този сезон като най-силният в БГ. Трудно може да ти се обосновем, тъй като търсим различни неща във формата. На мен ми харесва именно това, което теб те дразни: интригите. Харесва ми да гледам анализите на играчи като Йо, Бо, Анелия и Ганка. Според мен те правят, каквото могат в игрите и това ми е достатъчно. Не ми се гледа ИВ, не ми се слуша за доблест и чест, тъй като най-често подобни играчи са най-големите лицемери и лъжци (Тошко от ИВ, Любо от Фермата) и си прикриват техните коалиции под наслов ние сме силните, ние сме велики, останалите са мишки. Общо взето правят абсолютно същото, но го крият зад спечелени игри и фалшиви изказвания. Някой горе беше хванал много точно как и Зоран го играе на ощипана мома, а е по-голям интригант от Йо и Бо, взети заедно. Те поне си знаят, че там им е силата, не се срамуват от това и си я ползват.
Стана много дълго, извинете!

# 545
И аз си мисля, че предишните сезони се наблягаше повече на игрите отколкото на интригите - много искам да няма никакво жури, а да се гласува с СМС за победител и да гласувам за този които е бил в най-малко коалиции.
Не бих гледала сезона ако нямаше остров на който някой да е на спокойствие и да мачка наред, друг е въпроса че този някой не искам да е Ивана, но това се предлага в момента и гледам Simple Smile
Да.
Миналите ни сезони са доста далеч от идеята и концепцията на Сървайвър. По-близки са до концепцията на ИВ. През този сезон за първи път гледаме Сървайвър в нашия ефир близък до това, което познаваме от сезоните в другите страни.
СМС вота е брутално погазване и обезсмисляне на формата. Въпреки, че бях за НМ с двете ръце и двата крака през неговия сезон победителя трябваше да се определи от Жени, а не от СМС-и.

От изгледаните американски сезони  за мене игрите и социалната игра са 50 на 50. В предишните бг сезони мисля че това 50/50  е повече застъпено  и затова повече ги харесвам. Самите игри  в старите сезони са почти като в американските сезони ,  в сегашния сезон има много  странно измислени игри. За игрите при Ивана няма да коментирам.

# 546
  • София
Ricko7,

Зависи кой какво харесва и от какъв ъгъл се разглежда. Да ти кажа този сезон се харесва най-много от всички истински фенове на Сървайвър. Това го казвам на базата на всички анкети тук във форума и от мненията във фейсбук и инстаграм, абстрахирайки се от тийнейджърския хейт. Харесват го и Туджаров, Неделчо и Дамяна. И те казаха, че засега е най-силния сезон.
Няма как да сравним този сезон със старите по начина по който искаш, защото са с различни концепции и различно ниво участници. Старите сезони на Сървайвър са легендарни, факт. И ако ги нямаше, може би нямаше да има и Игри на волята, които са адски силно повлияни от тези славни сезони, но са вкарали по-тежки игри.

Обаче в България никога не сме имали истински Сървайвър. Точно този сезон е най-близо до същината на Сървайвър, а този формат никога не е бил за най-силните физически (никога), а за най-хитрите и адаптивни състезатели. Просто старите сезони направиха много лоша услуга на оригинална и подготвиха почвата за Фермата и Игри на волята. Оригиналната Ферма (шведи мисля, че бяха) си казаха директно, че са измислили реалитото на базата на Сървайвър, но са модифицирали правилата и са оцеляващите на село, вместо на морето/океана. За Игри на волята дори няма смисъл да пиша, то на 90% е преписвано от Сървайвър.
НО, голямата пауза между сезоните в Сървайвър и вкарването на откровения скандал ала Биг брадър във Фермата (първо беше Къртицата, където си беше като Биг брадър ама с мега яките игри) и Игри на волята създаде цяло поколение от фенове и твърд електорат, който забрави за Сървайвър и няма нужда от Сървайвър.

НО, Сървайвър си е Сървайвър и има много голяма фенбаза в България. Говоря за твърд електорат, който е много силен и начетен. Сървайвър при други продуценти (дори и при тези) и ако ги нямаше тези паузи отдавна щеше да е шоу номер 1 у нас. Сървайвър обаче трудно може да се манипулира, защото това е световна марка (все пак държи рекордите на Гинес за най-гледан сезон в историята на реалити форматите в САЩ) и правилата/концепцията си се следват. Не случайно Тупарев така и не посмя да купи лиценза на Сървайвър и да го превърне в неговата си Биг брадърска пародия, а създаде микс от Сървайвър и Биг Брадър и се оказа, че хората (не истинските фенове, а голямата маса) точно това търсят. Хем искат игри и в тях да има яките батки, хем искат и скандали да има, и дразнители, които нищо не могат, но от продукцията ги бутат нарочно, за да дразнят електората и да генерират мнения. НО това не е стойностно шоу, това е пародия. Могат да има много силен рейтинг, но това не прави автоматично реалитото истински стойностно. Щеше да е стойностно и да има тежест ако победители в сезони 1 и 2 бяха станали Юлиян и Ваня и ако нямаше Манита и Ана-Марии и ако нямаше скандално нагласени игри с откровената цел да елиминират някой нежелан участник.
То и 50 цвята Сиво спечели милиони от приходи и беше световна мания, но си остава миризливо лайно.

# 547
Здравейте! Къде мога да гледам предните сезони на БГ Сървайвър? Благодаря предварително!

# 548
  • София
Здравейте! Къде мога да гледам предните сезони на БГ Сървайвър? Благодаря предварително!

Единствения шанс е някой от по-старите фенове на шоуто да си е запазил ТВ-риповете, които на времето ги пускаха като торенти в АренаБг, и да ги сподели по някакъв начин. Някои епизоди могат да се намерят в Dailymotion, някои - във Vbox7, но те са с лошо качество, орязани и прочие...

Последна редакция: пт, 11 мар 2022, 17:38 от assenovt

# 549
  • София
И аз споделям мнението на Туджаров,че всъщност това е първи сезон на Сървайвър.
Започна с някакво псевдо изпълнение на Слави Трифонов,после го взе Милошев и въпреки две големи вмешателства -аз толкова помня,го вдигна нагоре.Аз се запалих точно от втори сезон и тогава изгледах американските.
И след дълга пауза идва качествено нов Сървайвър.Но изглежда БТВ не оценява скъпата си продукция.
Съдя по много неща.
Ето -пример последния пост къде може да се гледат стари сезони.Отговор- бтв ги изтри!?
Отидете на официалната страница на предаването и вижте какви скрийншоти пускат! При тази красота те снимат екрани?!
Не на последно място-три пъти седмично-както и да е,но защо го изправят срещу Капките ? Значи аз съм фен на играта,но харесвам и имитациите.Те почват в 20ч. -аз да започна да гледам,да го спра в нищото в 21 да гледам Сървайвър и после да се върна пак на Капките?
Много по-добре би било да върви 3 дни,но преди него да махнат сапунката и да си сложат новото бг сериалче -така аз сядам и гледам наред БТВ ,и не само аз.
Друго - и самите участници.Ами в ИВ Смайли( тя къде се затри?) пускаше поне 5 сторита,две промота и всеки ден очаквахме нечий лайф.Много заспали значи Simple Smile
Добре че са Неделчо и Туджаров ,че да се коментира изобщо.Карамазов веднага беше изгледан.Много,много липсват коментарните студия,защото там можеше да се разбере идеята на играта.След толкова голямо отсъствие зрителят имаше нужда.А сега чета,че Сървайвър имитира ИВ. Simple Smile

# 550
Четвърти и пети сезон имаха елементи на истински сървайвър. Чевърти сезон беше интересен след обединението на племената. Например изгонването на Митьо Крика което беше едва втория blindside в български сървайвър (най - първият беше Андрей в сезон 1). След Крика имаше още няколко интересни съвета. Изгонването пък на Марчо в сезон 5 си ми остава любимия момент от всички сезони досега. Дано и в този да има такива врътки и обрати.

# 551
Diavolo,нещата,които си написал са обективни и вярни.Само е трябвало да уточниш,че под "истински фенове на Сървайвър" не разбираш тия,които харесват бг вариантите му.
Аз съм писал именно за тях и очаквах нещо подобно сега да гледам.А не римейк на Фермата 7.Можеха спокойно да не ги пращат участниците чак на Филипините да "оцеляват",а да снимат на някое островче наблизо.

# 552
  • Sofia
Diavolo,нещата,които си написал са обективни и вярни.Само е трябвало да уточниш,че под "истински фенове на Сървайвър" не разбираш тия,които харесват бг вариантите му.
Аз съм писал именно за тях и очаквах нещо подобно сега да гледам.А не римейк на Фермата 7.Можеха спокойно да не ги пращат участниците чак на Филипините да "оцеляват",а да снимат на някое островче наблизо.
Е точно това няма как да се случи.
Има си определени места,на които се снима.
Няма как просто да отидеш на най-близкото островче и да снимаш Сървайвър.

п.п.Тегаво ми е,че трябва да чакам чак до понеделник.Не беше ли писал някой в началото,че можело да не се излъчва само по три дни? newsm78 Макар че,то пък така ще свърши за има-няма месец.

# 553
Тия,дето твърдите,че това е най-силния бг сървайвър досега....обосновете се защо мислите така?За мен е най-слабия,защото игрите са елементарни,на преден план са лъжите и интригите,а самите участници много отстъпват като личности и физически възможности на предишните.Да не споменавам имена като Ники Мартинов,Занев и тн.С кой мъж ще ми ги сравните от сегашните?
Той,Карамазов не случайно каза,че тоя сървайвър бил различен от предишните.Да,определено е доста различен-съвсем е изчезнал спортният елемент,след като на елиминация гледаме две греди и две делви.Тук не става въпрос за "нацепени батки",а да имаш една елементарна спортна култура,добра координация и някакви физически умения.
Да не говорим при какви условия бяха поставени участниците в предишните сезони и при какви сега.Пълна пародия и боза е тоя сървайвър.
П.П Георги Дренски на острова на изгнаника срв с Ивана.,разхождаща задник,в леопардов бански

Абсолютно съм съгласна!

# 554

Точно така.

Общи условия

Активация на акаунт