Нашите орхидеи – тема 38

• 33 398
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
Анджи, сложи ги в пластмасова, прозрачна, затворена кутия. В Икеа има големи, можеш да накачулиш бая в една такава и е доста сигурно, че ще издържат две седмици без поливане, ако не се отваря.

# 541
  • София
Същото като Миоки щях да предложа. Ако не кутия, то големи шишета от минерална вода. И да не са на директно слънце, че вътре ще стане сауна /имам оранжерия с термометър на село - през деня става над 50 градуса, като съм я засенчила с мрежа/.

# 542
  • Мадрид / София
Да, ама температурите тук са над 25градуса и затворени ще хванат мухъл и ще се сварят. Миниатюрите (тези, които са ми фаворити) ще мисля да ги взема с мен. Фалчетата не ги мисля, макар минитата да искат по-често поливане. Катасетума (извънземното) пак ще цъфти и той иска влага. Има и други от големите дето си искат по-влажно, а хазяйката хич не ѝ се отдават растенията ма ще ѝ заръчам да ги полее все пак. Жал ми е, че някои ще цъфтят и не знам дали ще ги видя цъфнали.
Дано да оцелеят. Ще ги накисна хубаво преди да тръгна, пък после каквото оцелее. Все пак са орхидеи и имат запаси.

# 543
  • София
Тогава в голяма тава пълна с вода и да стоят над нея върху купички?

# 544
Оф да, за температурите не бях помислила, че при мен е относително хладно дори през лятото. Нямаш ли по-прохладно място? Баня? Дори да е тъмно, може да сложиш една лампа с таймер. То ако не я напича директно слънце, температурата в кутията надали ще е по-висока от тази на стаята, но поне ще има влага.

# 545
  • Мадрид / София
Тава голяма нямам, но имам леген ще пробвам в него. Поне по-специалните да ги сложа тях.
Миоки, 26*С и без движение на въздуха си е направо гъбична покана. Трябва да е отворено. Това с легена е решение. Все пак са 2 седмици само.

# 546
Ами не съм сигурна, че ще издържат 2 седмици без поливане. Поне веднъж ако успееш да уговориш някой да ги нагледа...

# 547
Едните са така:

Снимките са от преди няколо месеца.

Анжи
От къде имаш тази лампа с щипката
Накой да е виждал такава в бг?

# 548
В Алиекспрес ги има.И аз отдавна ги гледам,но не съм сигурна дали вършат работа,т.е. дали осветяват добре
https://de.aliexpress.com/item/1005003371570751.html?spm=a2g0o.h … 25470380464%21rec
https://de.aliexpress.com/item/32888097357.html?spm=a2g0o.detail … 15229290293%21rec

# 549
  • Русе
Малко цвят от мен. Разцъфна бялата ми катлея, спасена от удавяне в Хоуммакс. Много непретенциозна откъм грижи и редовна откъм цъфтеж.

Първи цъфтежи при мен на зигопеталума от Кауфланд

и още една от серията закупени прецъфтели и преоценени от Хоуммакс

# 550
  • Мадрид / София
Да, лампата е от Алиекспрес и да, върши работа. Поне при мен тя не дава отражение на сметката на тока.

# 551
Вършат работа лампите, ако че на човешкото око не изглеждат много ярки. Като допълнително осветление са добро решение. Само на цикламените им е малко дразнеща, но има и пълноспектрални, които светят бяло. Те също са добри. Гледам един фикус бенджамин под такава даже, иначе е на доста тъмно място и няма да оцелее без допълнителна светлина.

# 552
  • Бургас
Све, много красота при теб 😍.
И аз имам една спасена Катлея, от Хоуммакс, но вече трета година нищо, не ще да цъфне, за мен пък е много претенциозна 🤔

Два фикуса Бенджамин имам закарани на село. Прекрасно се чувстват на вън само дето съм ги сложила на полусянка или сутрин само са напечени, към 10:30-11вече са на сянка, бяха едни малки сега на дървета са станали 😀.

# 553
  • Варна
...
Анжи
От къде имаш тази лампа с щипката
Накой да е виждал такава в бг?

В олх предлагат такива лампи. Есента, зимата имаше доста обяви на лампи с 4 разклонения и щипки на средна цена 60-80 лв., сега виждам налични само 2 обяви на лампи с по 3 разклонения.
Аз си взех една лампа есента с 4 разклонения, но често забравям да я включвам и не мога да дам адекватни отзиви. Преди няколко дни дори я прибрах в шкаф, че нали постепенно започнах да изнасям растенията на терасата. Simple Smile

# 554
  • Мадрид / София
Мойта е на автоматично включване, но винаги с 5 мин. дневно изостава. Така в началото на новата седмица коригирам разликата.

Общи условия

Активация на акаунт