Нашите орхидеи – тема 38

• 34 137
  • 743
  •   1
Отговори
# 330
Или има разни от типа Биокил, не точно лекарствено средство.

# 331
  • Мадрид / София
Съгласна съм с всички горни мнения.
Най-вече, които са за дадения случай/вредител. Или по действаща съставка. Проблема е, че ако са за няколко неща може да са по-слаби.
Иначе ги сменят мине се не мине известно време. За Европа има препарати, които ги забраниха от миналата година, но в Латинска Америка - не.

# 332
Още една от орхидеите ми започна да цъфти:

Не е мини, листата са с нормален размер (освен това най-новото). Цветовете са дребнички.

Цветоносите на жълтата бяха до тук - още не са изгнили, но всичко опада, без да е увяхнало (повечето пъпки не се отвориха):
Скрит текст:
Скоро ще поръчам още една, дано не стане пак така...

Последна редакция: пн, 04 апр 2022, 10:21 от pppqqq

# 333
Вижте как расте моята орхидея? Какво е това? И защо корените на места са с кафяво , като ръжда?

# 334
  • Мадрид / София
Вижте как расте моята орхидея? Какво е това? И защо корените на места са с кафяво , като ръжда?

Така става от торта ако им идва по-силна. Нищо не им прави и така служат.

# 335
Здравейте.
 Вчера забелязах по един Цимбидиум “медна роса”. Или поне за такова го мисля- лепкава прозрачна течност. За първи път гледам такъв тип орхидея. Подариха ми я за спасяване. Тук може да бъркам малко терминологията, за което се извинявам. Беше само с 1 псевдобубла. Бях я отписала, защото изглеждаше много зле, с почернели очастъци, които били уж от измръзване. В момента има 6 нови растежи, с размери до 3-4 см. Лепкавата течност беше по тях. Не забелязах гадинки. Някой беше писал на предните страници, че е възможно, тази медна роса, да е от температурните разлики. Има ли начин да разбера, дали е от това или да третирам с нещо? Ако третирам, това може ли да увреди новите псевдобубли, тъй като са много крехки все още?
Съжалявам за многото въпроси, но до сега не ми се е налагало да третирам никое растение.

# 336
  • Бургас
Здравейте.
 Вчера забелязах по един Цимбидиум “медна роса”. Или поне за такова го мисля- лепкава прозрачна течност. За първи път гледам такъв тип орхидея. Подариха ми я за спасяване. Тук може да бъркам малко терминологията, за което се извинявам. Беше само с 1 псевдобубла. Бях я отписала, защото изглеждаше много зле, с почернели очастъци, които били уж от измръзване. В момента има 6 нови растежи, с размери до 3-4 см. Лепкавата течност беше по тях. Не забелязах гадинки. Някой беше писал на предните страници, че е възможно, тази медна роса, да е от температурните разлики. Има ли начин да разбера, дали е от това или да третирам с нещо? Ако третирам, това може ли да увреди новите псевдобубли, тъй като са много крехки все още?
Съжалявам за многото въпроси, но до сега не ми се е налагало да третирам никое растение.

Аз мисля, че няма нищо притеснително. И моите два Цимбидиуми са ревливи, имат медена роса под цветовете, имали са и по новите растежи. Все пак ги наблюдавайте, като го цъфнете да го покажете 🤗

# 337
Благодаря за отговора. Ако успея нещо цъфне скоро, ще покажа.

# 338
  • Бургас
Благодаря за отговора. Ако успея нещо цъфне скоро, ще покажа.

Ако се чувства добре ще цъфне вероятно догодина януари- март. Моите ще ги изкарвам вече на вън, като се приберем от почивка 😊

# 339
  • София
Здравейте, отдавна ви чета, но все не намирам време да ви покаж и моите красавици Simple Smile Двечки, но не спират да цъфтят. Вече ни си спомням кога са цъфнали (може би вече година). Едната е с четири цветоноса, като на трите има цветове, а четвъртият си стои зелен. Другата е с два цветоноса, единият цъфти, а другият е дълъг поне метър и зеленее Wink
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Тази, шаренката, сега има нов цветонос, много е малък, но вече се вижда.
Имах идея да им сменя коричките и да ги сложа в нови саксии, но те не спират да цъфтят, та явно няма да е скоро.
Сега се оглеждам за други видове и ще увеличавам колекцията, много ме мотивират вашите прелестни орхидеи. Simple Smile

# 340

Ето ги и моите орхидеи. Първата цъфти от средата на зимата. Има много пъпки и доста е натежала. Лятото ги гледам на терасата, но им става доста топло и сигурно ще окапят цветовете, но нямам по-подходящо място за тях през този сезон.

# 341

Скрит текст:
И да се оплача - не ми върви с поръчките и това е. От Орхидеи бг не ми връщат парите, а от другия магазин, от който поръчах, не ми пращат нищо. Уж трябваше до края на седмицата. Ако я пратят, ще я платя (след обстоен преглед), но не ми се занимава да им пиша.
Вече не ми се иска и да поръчвам Sad

# 342
Деската, хубави цветове. Огледай първата, листата ми се струват жълтеникави - не знам дали е от снимката, и някои май са увиснали.

# 343
  • София
pppqqq, дано да опаковат хубаво орхидеите, защото застудя.

# 344
Тези са моите в офиса, а бях поръчала други, но мина време и не идват. Според мен са ме забравили. Както написах, няма да ги подсещам - да видим какво ще стане. Не съм платила, така че е все едно.

Общи условия

Активация на акаунт