АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 7)☀

• 31 423
  • 759
  •   1
Отговори
# 525
Тамифлуто, май може! Въпреки, че на мен тази лекарства са ми тежка химия и бих се посъветвалала с АГ преди това.

https://www.synevo.bg/grip-i-bremennost/

Това Тамифлу може ли и ние да го пием? Аз май усещам, че ме тръшка. Започнах да кашлям и ме втриса, но съм на работа до 19ч и нямам термометър.

# 526
  • София
Ще изчакам и ще звънна. Ох само болести и проблеми.

# 527
Момичета от няколко дни ставам и лягам с главоболие. Меря кръвното не е високо, на какво може дя се дължи и какво бих могла дя пийна

# 528
Здравейте момичета! Много отдавна не съм писала, ама много работа и все няма време. Но инак си ви чета и ви се радвам😁
Та за главоболие най-безобидното е да се увеличи прием на вода (не сок или друго). Изпробвано и работи, но аз по принцип съм си 🐸 и пия по 3 л на ден
Моята фетална мина на 11-ти. Всичко е пушка, бебо беше около 330 гр в 18+4.
За всеки случай ще ходя на 7.април на фина диагностика (специалист с отлична техника гледат всички органи подробно, най-вече ❤️ а и лицето).
Да споделя малко дертове и решения, може на някой да му е от полза. Много ми изсъхна кожата включително в интимната област. Съответно сърбеж, увеличено течение (но нормално за бременност), мъка и нерви. Нямам гъбички засега(дано и не проимам). Та моята АГ ме светна, че може да се мажа с био кокосово масло. Малко бях скептична, нооо много ме сърбеше и се престраших. Направо се родих! От два дни никакъв сърбеж😃. Пожелавам ви нищо да не ви боли и сърби 😁

# 529
Неизвестна, аз тамифлу бих пила само след доказан грип с тест, ако по никакъв друг начин не мога да се закрепя и ЛЛ ми го е изписал. Силничко си е, не го взимай току така.

# 530
Аууу, тя зимата си заминава лека по лека обаче като ви чета настинки и грипчета са си в сила.
Бързо да се оправяте вие и семействата ви.

Аз пак да се допитам до вас. Преди да забременея хемоглобина ми бе 161 при стойности 120-160.
Всеки месец падаше и след 5 месеца е 110 ( 120-160) . Акушерката каза да си купя билкова кръв.
Не ми каза как да я пия и в аптеката сега забравих да питам. Не знам дали има различни марки взех тази:
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010007646

# 531
Аз също често съм с главоболие. АГ ми каза Панадол или чист парацетамол.
Но честно казано последния път ме оправи едно кафе.
Момичета от няколко дни ставам и лягам с главоболие. Меря кръвното не е високо, на какво може дя се дължи и какво бих могла дя пийна

# 532

И моят АГ ми каза парацетамол за главоболие,но не знам през какъв интервал може да се взима.Аз само попитах и не го пих така или иначе.

# 533
На листовката е описано максималната доза. Мисля, че беше през 4 часа.

И моят АГ ми каза парацетамол за главоболие,но не знам през какъв интервал може да се взима.Аз само попитах и не го пих така или иначе.

# 534

За бременни е през 6 часа минимум или 4 хапчета макс на ден ☺

Последна редакция: пт, 18 мар 2022, 17:07 от Милото

# 535
Билковата кръв и аз я пия, предната бременност също я пих. Сега съм на 20мл сутрин и вечер, но май ми са малко, защото продължава да пада хемоглобина. Въореки че не съм редовна, защото як запек ми докара 🙄
Но иначе можеш да пиеш и ти по 20мл сутрин и вечер. Моя хемоглобин беше 114, а сега е 106 🙄

# 536
Oф, тъпнята е че съм с мутации MTHFR ген (c.677C>T) Хомозиготен носител, генотип Т/Т
И сега виждам, че има Б12 което е обаче цианокобаламин...а аз трябва да приемам метилкобаламин... едва ли ще ми е полезна ... дано не ми навреди .
Coccosha, "...20 мл сутрин и вечер..."  имаш в предвид 10 мл сутрин и 10 мл вечер нали ?

# 537
Oф, тъпнята е че съм с мутации MTHFR ген (c.677C>T) Хомозиготен носител, генотип Т/Т
И сега виждам, че има Б12 което е обаче цианокобаламин...а аз трябва да приемам метилкобаламин... едва ли ще ми е полезна ... дано не ми навреди .
Coccosha, "...20 мл сутрин и вечер..."  имаш в предвид 10 мл сутрин и 10 мл вечер нали ?
Не, по 20мл и сутрин, и вечер.  Аз вече сигурно ще минавам на 25 или 30.. ще видим..

# 538
Лекар ли предписа дозата, че в листовката е упоменато за възрастни и деца, но не и за бременни?

# 539
Лекар ли предписа дозата, че в листовката е упоменато за възрастни и деца, но не и за бременни?

Даа, не се притеснявай да го пиеш. И с предната бременност го пихме с приятелката ми (заедно бременни). Често го изписват. Ако ще ти е по-спокойно се консултирай.
Предния път даже мисля, че и по 30мл пих, че бях паднала до 91 хемоглобин... сега пак натам вървя 🤭

Общи условия

Активация на акаунт