АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 7)☀

• 31 426
  • 759
  •   1
Отговори
# 510
Ооо, аз за погачата съм си избрала няколко подаръка, повечето хендмейд. Мисля да направя списък и да го изпратя на поканените. Често се правят такива списъци за сватба. Предупреждаваш съответния продавач, че е в този списък и ако втори човек иска да поръча, той казва, че вече е поръчано. Не знам, дали го обясних Wink
И аз се чудя какво да казвам че искам за подарък, защото всички ще ме питат, най-близките винаги дават пари де, но ще трябва да оставя няколко неща за подарък все пак за приятелки и други по-далечни хора.

# 511
Момичета, количката за близнаци гледайте да е макс лека, бутала съм близнаци с 15кг количка и двете деца по 8кг, голямо приключение беше Simple Smile

# 512
  • София
Момичета, пазете се, че този грип много зле се кара. На моя близка детето 6 дни с температура. Моят син от снощи се тръшна с близо 39 градуса, сополи и кашлица. А като знам, че продължава това 5-6 дни и се чудя дали ще ме пропусне.

# 513
Чудно, тъкмо пуснахме малката на ясла Sob Неизвестна, бързо оздравяване и дано те подмине. А доказано ли е, че е грип?

# 514
  • София
Не съм го тествала, но три-четири майки написаха в групата, че децата им са с грип, така че не виждам и много смисъл.

# 515
Охх, ужас... И аз чувам, че този грип се кара много тежко. Страх ме е хем за малката, хем да не се заразя и аз, но не можем да спрем да живеем Sad

# 516
Племенниците ми са с грип тип А. Тествани са, по точно големия е тестван. По голямата част от групата на малкия е болна и той го занесе вкъщи, но той го изкара с еднократно вдигане на Т, зарази обаче батко си, който 3 ден е с Т, сестра ми каза, че е ниска, повече от 38 не е вдигал, но още при 37,3 започва да го тресе. На антибиотик е, а нашата лекарка изписва антибиотик само в краен случай, ако няма друг избор. Дъщеря ми беше един ден с хрема, даже не разбрах от какво е, сестрата в яслата беше учудена, че предния ден е била със страшна, обилна и гъста хрема, а след няма и 24ч и я водя само с бистър секрет, който почти и не течал, пита ме какво съм я правила, че толкова бързо се е изчистила, а аз съм правила само промивка на носа. Не е имала Т. От вчера аз съм с лека хрема. Запуши ми се носа, разкихах се, колегите взеха да ме гледат странно и реших, че е по-добре да си ходя, днес съм си вкъщи. Нямам Т, не съм отпаднала, чувствам си се добре. Аз по това време правя алергия и сигурно е това. Сега пия ринитал и Биозин мама и се чудя какво да правя. Дано е алергия, че аз съм отвратителен болен.

# 517
Пу пу, от 2 дена имам енергия, както преди. Вчера готвих и чисти на село. Днес продължават ремонтните ни дейности. Днес и утре се добършва банята, а кухнята трябва да я доставят всеки момент, но ще я монтираме неизвестно кога. Ние винаги и навсякъде сме в ремонт от 7 г. 🤣
Не спя много и все пак м ие добре. Мм каза, че от Коледа не ме е виждал така.
За грипа стискам палци бързо да минава и дано пропусне мамите, че с тази висока температура е мн гадно. Тамифлу много помага, но ако се започне на време. Дъщеря ми е карала и А и Б, когато беше на 2+ и 3+. Ако се закъснее с него е безсмислено да се пие. Иначе за 2 дни го виждаш детето, как му просветва.

# 518
Като стана въпрос за болести, че се сетих. Тези, на който им е първо дете трябва да изберете ЛЛ на детето преди да се роди. До 72ч след като ви изпишат от родилното ЛЛ трябва да дойде на домашно посещение. Трябва да видите колко учудено гледах сестра ми като ме информира за това, тогава бях в края на 8м и хич и не ми беше хрумнало да търся лекар на още неродено дете.

# 519
Като стана въпрос за болести, че се сетих. Тези, на който им е първо дете трябва да изберете ЛЛ на детето преди да се роди. До 72ч след като ви изпишат от родилното ЛЛ трябва да дойде на домашно посещение. Трябва да видите колко учудено гледах сестра ми като ме информира за това, тогава бях в края на 8м и хич и не ми беше хрумнало да търся лекар на още неродено дете.
ЛЛ има ли право да откаже?
Във Варна масово читавите лекари са събрали определен брой пациенти и отказват нови.

# 520
Относно големите скъпи покупки, аз се насочих към немските сайтове и амазон.
Има едно приложение “IDEALO”, сравнява цените на търсен артикул в доста магазини и показва графика на цените.

Ще ви  дам пример с помпа за кърма на Philips Avent.

Поръчахме доста изгодно столче за кола.

# 521
ЛЛ има ли право да откаже?
Във Варна масово читавите лекари са събрали определен брой пациенти и отказват нови.
Да, има право да откаже. На нас тази лекарка ни е втора. Първата се пенсионира и децата останаха без педиатър. Сестра ми тогава ходи да говори с тази и отначало не искаше да вземе синът ми, обаче като разбра, че става въпрос само за детето, а не за цялото семейство се съгласи. После взе и дъщеря ми, защото баткото е там, от онази година и аз съм при нея, сега знам, че ще вземе и новото бебе. Но иначе отказва да взема нови пациенти, взема само бебета на нейните бебета както сама се изразява. Тя е преценила, че може да обслужи определен брой пациенти и други не иска.

# 522
Аз количка съм си избрала на Bebetto средната ми сестричка ще я купува. Кошарата и скрина ще са подарък от другата ми сестра. Аз нали съм най-малка,пак и бебето е много чакано. Златна гривна майка ми ще взема. А племеника ми на сестра ми детето е на 20 и иска да вземе обици за бебка.Ние сме три момичета и сестрите ми винаги са ми помагали с каквото могат,както и аз на тях. Но все са ме кътали повече,защото съм най-малкаКато майки са ми,разликата ни е голяма и те са ме отгледали,докато майка е работила. И все едно съм им като дете.
Сега да попитам. Напоследък имам леко опъване в кръста,но и усещам тежаст. Бебето е малко да ми тежи,а усещам все едно нещо ми притиска пикочния мехур.Като легна на една страна ми е неудобно все едно имам болка🤷‍♀️Незнам какво се случва,ще питам в сряда като съм на фетална.

# 523
  • София
Това Тамифлу може ли и ние да го пием? Аз май усещам, че ме тръшка. Започнах да кашлям и ме втриса, но съм на работа до 19ч и нямам термометър.

# 524
Това Тамифлу може ли и ние да го пием? Аз май усещам, че ме тръшка. Започнах да кашлям и ме втриса, но съм на работа до 19ч и нямам термометър.

В лустовата не пише нищо конкретно. По- добре да се консултираш с ЛЛ.

Общи условия

Активация на акаунт